logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

oudere hond zoekt baas

Oudere hond zoekt baas
Baasjes gezocht voor oude(re) honden

Een oudere hond in huis nemen kan een ongelooflijk dankbare ervaring zijn, vaak nog meer dan de adoptie van een pup of jonge hond. De oudere honden die we vanuit Roemenië naar Nederlandse gastgezinnen halen voor adoptie, hebben een zwaar leven achter de rug. Juist daarom is het zo mooi om deze honden alsnog de kans te geven op de beste tijd van hun leven 🙏!

Oudere honden zijn mentaal volwassen en hun levenservaring straalt vaak van ze af. Ze zijn over het algemeen een stuk rustiger dan pups en jonge honden. En zeker wanneer de hond al in opvang is bij één van onze gastgezinnen, is de oudere hond al zindelijk en de fase waarin alles nog met de tanden onderzocht moet worden al lang voorbij!

🌟 Een oudere hond, hoe oud is dat dan eigenlijk?
Over het algemeen wordt een hond vanaf zeven jaar als senior beschouwd. Maar bedenk dat veel honden zo’n 14 jaar of zelfs ouder worden, dus een hond van zeven zit eigenlijk nog midden in zijn leven.

Momenteel hebben we in Nederland vier senior honden die een fijn en blijvend thuis zoeken: Odie (7 jaar), Brad (8 jaar), Sally (9 jaar) en Millie (7 jaar). Foto's van deze vier wat oudere en rustige honden staan onder dit artikel. Daarnaast zijn er in de Roemeense asielen waarmee we samenwerken ook senior honden die dolgraag het asiel willen verlaten om nog een gelukkige tijd te beleven.

🌟 Hoe maak je een oude(re) hond blij?
Elke hond is uniek, met zijn eigen behoeften. Toch zijn er een paar algemene dingen die oudere honden nodig hebben om gelukkig te zijn:

✔️ Beweging op maat
Bewegen is gezond! Samen wandelen, waarbij je oog hebt voor wat je hond leuk vindt en wat hem juist onzeker maakt, draagt bovendien bij aan een diepe band tussen jou en je maatje. Lekker lang snuffelen of juist even heerlijk rennen, brokjes zoeken, speurlessen (mantrailing), samen een nieuwe omgeving ontdekken die past bij wat jouw hond, andere honden ontmoeten (of juist niet), zwemmen of pootje baden, …
Kan je hond niet ver meer lopen? Overweeg dan of een hondenbuggy, -fietskar of een wandelwagen voor honden een goede optie is om er toch nog samen op uit te kunnen trekken.

✔️ Mentale uitdaging
Net als mensen blijven honden langer gezond en gelukkig als ze mentaal actief blijven. Maak leren leuk en bouw het in kleine stapjes op, zodat je hond telkens succeservaringen heeft. Hersenwerk voor honden kan bijvoorbeeld heel leuk zijn om samen te doen. Het maakt je hond op een ontspannen manier lekker moe.
Veel oudere honden genieten er ook van om samen met jou ergens te zitten en te genieten van de omgeving, samen kijken (ruiken, luisteren). Of maak er een picknick van, met wat lekkers voor jullie allebei

✔️ Preventieve zorg
Wacht niet tot je hond overduidelijk toont dat hij fysieke klachten heeft! Bij de meeste honden is dat namelijk pas goed zichtbaar als de klachten al vergevorderd zijn. Laat je hond daarom regelmatig checken bij een goede dierenarts en/of bij een osteopaat. Een vroege diagnose kan een wereld van verschil maken!

✔️ Pijn hoeft niet
Ouderdom kan pijn met zich meebrengen, bijvoorbeeld door artrose. Maar ouderdom is geen diagnose en pijn kan worden verlicht of verholpen! Het is waar dat pijnstillers bijwerkingen kunnen hebben, die soms het leven wat verkorten. Maar als je moet kiezen tussen een gelukkig leven dat misschien wat korter duurt of een leven met pijn, dan hopen we dat je voor een gelukkig leven kiest voor je hond.

✔️ Voeding en supplementen
De voedingsbehoefte van een oudere hond is anders dan van een jong dier. Goede op jouw hond afgestemde voeding helpt om jouw lieverd langer gezond en gelukkig te houden. Ook supplementen kunnen een grote positieve invloed hebben, zowel voor een gezonde senior als voor een hond met bijvoorbeeld gewrichts-, darm- of nierproblemen.
Er bestaan voedingsdeskundigen voor honden die je hierover uitstekend advies kunnen geven, precies afgestemd op jouw hond. Hun kennis van voeding en supplementen is veel specifieker dan die van de meeste dierenartsen.

✔️ Tot slot
Maak je oudere hond gelukkig zoals je elke hond blij maakt: door oog te hebben voor zijn gevoelens, wat hij leuk vindt en wat niet, en door daar zo goed mogelijk rekening mee te houden.

En vooral door volop te genieten van jouw lieve maatje, met al zijn prachtige en misschien minder prachtige “eigen-aardigheden”! Want als iemand geniet van jou zoals je bent, dan word je daar toch oprecht blij van🌟❤️?

Onze oudere adoptiehonden in Nederland:
Odie: Kleine, al wat oudere hond adopteren, Odie
Sally: Senior hondje Sally ter adoptie (in Nederland)
Millie: Volwassen hond adopteren? Millie
Brad: Lieve wat oudere hond ter adoptie, Brad

Klik / tik op een foto om te vergroten:

oudere hond




oudere hond zoekt baas

Uw hond wordt 'oud'? Is hij nog wel gelukkig?
Met de jaren wordt hij kalmer, rustiger en wijzer. En met hulp van u als eigenaar kan hij ook op leeftijd zo gelukkig en gezond mogelijk blijven. Tips om de oudere hond te ondersteunen:
- Aangepaste beweging - Houd je hond ook mentaal actief - Medische zorg, ook preventief - Hulpmiddelen voor senior honden - Pijn is niet nodig - Senior hondenvoer en supplementen op maat - En tot slot: