logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

Veiligheidstuigjes en biothane lijnen bestellen

Er bestaan globaal twee typen hondentuigjes. Het ene is een zogeheten instapmodel dat als een soort van achtje boven op de schouderbladen van de hond samenkomt. Hier kan een hond uit ontsnappen als hij loodrecht achteruit schiet tegenover degene die de riem in handen heeft.

Het andere soort tuig ziet er op de schouderbladen van de hond uit als een gekantelde letter H en gaat over kop van de hond om het aan te trekken en omsluit de voorhand van de hond. Hier zijn de beste ervaringen mee opgedaan. Uiteraard moet een anti-ontsnappingstuigje net als een halsband goed passen en niet te los zitten en zit er het liefst een extra slotje op om de sluiting te vergrendelen. Wij gebruiken zelf tuigjes van dit model, maar dan met een extra band om de buik. Dit veiligheidstuigje is 100% ontsnappingsproof.

Het veiligheidstuigje is verkrijgbaar in 17 kleuren met bijpassende biothane lijnen in verschillende lengtes, met en zonder handvat. U kunt kiezen voor een effen tuigje of voor een tuigje met sierlint. De tuigjes worden handgemaakt naar uw wensen.

U kunt de veiligheidstuigjes en de biothane lijnen rechtstreeks bestellen bij Rodog. Zij maken ook de tuigjes en lijnen die we zelf gebruiken voor onze opvang- en adoptiehonden.
Kies onderstaand welk produkt u wilt bekijken of bestellen: