logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

ouder hondje adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: volwassen / senior hond, 7 jaar, geboren 10 juni 2016
Formaat: middenmaat; schouderhoogte 48 cm, circa 18 kilo
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Brad graag in een rustig huishouden
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk, knuffelkont, rustig in huis / buiten energiek, blj, speels, onzeker tegenover onbekende mensen en in onbekende situaties
Adoptie bijdrage: €150,= (ons tarief voor "senior" honden vanaf 7 jaar)

Karakter:
Brad is een aanhankelijke, vrolijke hond, die blij en dankbaar geniet van zijn nieuwe leven als huishond in Nederland.

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden en moderne inzichten met betrekking tot de begeleiding van een hond;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een rustige woonomgeving (dorps of landelijk);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Brad ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen. Bovendien is Brad in een nieuw thuis niet meteen toe aan meerdere keren per dag mee uit wandelen;
  • Brad kan als enige hond worden geplaatst of bij een al aanwezige sociale en niet opdringerige hond.

ouder hondje adopteren Gedrag in huis:
Brad is een aanhankelijke hond die geniet van aandacht en gekriebeld en gekroeld worden. Hij kan ook zichzelf goed vermaken; hij ligt graag in zijn mand of op de bank en speelt ook met zijn speelgoed. Als Brad voldoende heeft gesnuffeld, gespeeld of gelopen, dan is hij in huis een rustige hond.
Brad is waaks - of eigenlijk blaft hij uit onzekerheid - bij bezoek of wanneer hij bijvoorbeeld iets ziet of hoort in de tuin. Naar onbekende mensen toe is Brad onzeker, maar ook wel nieuwsgierig. Wanneer mensen hem de tijd en ruimte geven, dan komt hij snuffelen om informatie op te doen. Heeft hij je vaker ontmoet of ben je er lange tijd, dan vindt hij het uiteindelijk fijn om gekroeld te worden.
Brad kan bij zijn opvang al prima een tijdje alleen thuis zijn (samenmet de andere honden). Natuurlijk zal het goed alleen kunnen zijn in een nieuw thuis weer langzaam moeten worden opgebouwd.

Gedrag buiten:
Brad vindt wandelen in een rustige omgeving heerlijk. In zijn enthousiasme is hij wat onstuimig; hij is nog niet zo lang in Nederland en begint te snappen waar het einde van de lijn is ;)
Brad heeft jarenlang opgesloten gezeten in kennels en vindt dus (nog) veel dingen die voor ons normaal zijn, vreemd. Bijvoorbeeld iemand met een paraplu of op een ladder, of zijn spiegelbeeld in een ruit. We zoeken daarom een thuis voor hem in een rustige omgeving, zodat hij niet overstelpt wordt met prikkels (geuren, geluiden, veel dingen te zien).
Autorijden gaat goed. Het in de auto stappen vindt Brad nog wat spannend, maar eenmaal in de auto gedraagt hij zich keurig. Hij wordt niet wagenziek en wacht rustig af waar de reis naartoe gaat.

klein senior hondje asielAchtergrond:
In Roemenië had Brad een eigenaar, maar een baasje kunnen we het niet noemen. Het was iemand die - waarschijnlijk met goede bedoelingen - gedumpte pups / zwerfhonden opving, maar ze vervolgens opsloot in kleine hokken in de tuin. Ze kregen water en eten maar werden verder niet verzorgd. Toen deze eigenaar overleed en de buren klaagden over de honden, vroeg de burgermeester van het dorp aan onze contactpersoon Elisa of zij zich over de honden wilde ontfermen. De honden kregen een plek in Elisa's asiel en medische verzorging.

De eerste tijd was Brad wantrouwend en we dachten dat hij wellicht niet geschikt voor adoptie zou zijn. Maar deze jongen heeft ons enorm verrast (en doet dat nog steeds!); hij kroop uit zijn schulp en werd steeds meer vriendelijk en open. Toen één van onze ervaren gastgezinnen hem een plek aanbood hebben we hem naar Nederland laten reizen; in Roemenië zelf maken asielhonden zoals Brad geen kans om daar ooit geadopteerd te worden.
Hij is op 12 januari gearriveerd bij zijn gastgezin; zij verblijven afwisselend in Amsterdam en in hun vakantiehuisje op de Veluwe.

Medisch:
Brad is gecastreerd, volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort. Brad is aan één oog blind, maar heeft hier zelf geen last van. De oorzaak is niet bekend.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze leuke hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

adopteren oudere hond

Foto's, filmpjes en updates:

Brads opvang schrijft:

20 februari
Samen kluiven:

11 februari:
"De buurvrouw op bezoek. Brad heeft haar al eerder ontmoet:"

6 februari:
Vandaag zijn we gaan wandelen samen met een buurvrouw en haar hondjes. Brad deed het heel goed! Hij liet zich zich ook graag door haar aaien, maar schrok wel van onverwachte bewegingen. Naar de hondjes toe gedroeg hij zich heel sociaal:

2 februari:

25 januari
Brad voor het eerst met de snuffelbal:

24 januari:
In Roemenië waren Brad en Will jarenlang samen. Nu ze hier in Nederland herenigd zijn, geeft dat beide honden heel veel energie ❤️!
Will is veel actiever en speelser sinds Brad er is en Brad heeft naast plezier ook steun aan Wills gezelschap en voorbeeld.

"It may be winter outside, but in my heart it's spring 🎵🎶":

20 januari:
Liefde is... samen kluiven:

18 januari:

16 januari:
"Die Brad, ik sta er echt versteld van. Wat een leuk hondje en dat na zoveel jaren in een kennel. Hij is ook heel speels voor een ouder hondje, hoewel 7,5 best meevalt. Zijn conditie is niet geweldig maar dat is natuurlijk logisch, die gaan we langzaam opbouwen."

Brad -dag 1 in Nederland:


Brad tijdens het bezoek van onze teamleden aan het asiel, november 2023 (2 filmpjes):

Brad is één van de twaalf honden die jarenlang in kleine hokken waren opgesloten.
Het onderstaande filmpje is opgenomen door Elisa, in mei 2022:

”red

Brad is een volwassen hond / senior hond van 7,5 jaar. Hij verblijft in Nederland bij een gastgezin en beschikbaar voor adoptie.


Brad is één van de twaalf honden die jarenlang in kleine hokken waren opgesloten.
Het filmpje is opgenomen door Elisa, in mei 2022:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze honden ter adoptie zoeken verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen in Roemenië.