logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hond adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: volwassen hond / senior hond, 8 jaar, geboren 10 juni 2016
Formaat: middenmaat; schouderhoogte 48 cm, circa 18 kilo
Kan met kinderen: nee, want we plaatsen Brad graag in een rustig huishouden
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk, knuffelkont, blij, speels, lief, rustig in huis / buiten energiek
Adoptie bijdrage: €150,= (ons tarief voor "senior" honden vanaf 7 jaar)

Karakter:
Brad is een aanhankelijke, lieve en vrolijke hond, die blij en dankbaar geniet van zijn nieuwe leven als huishond in Nederland.

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden en moderne inzichten met betrekking tot de begeleiding van een hond;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een niet te drukke woonomgeving (zoals een rustige groene woonwijk, of dorps);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Brad ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen. Daar geniet hij van!;
  • Brad kan als enige hond worden geplaatst of bij een al aanwezige sociale hond.

ouder hondje adopteren Gedrag in huis:
Brad is een aanhankelijke hond die geniet van aandacht en gekriebeld en gekroeld worden. Hij kan ook zichzelf goed vermaken; hij ligt graag in zijn mand of op de bank en speelt ook met zijn speelgoed. Als Brad voldoende heeft gesnuffeld, gespeeld of gelopen, dan is hij in huis een rustige hond.
Brad is waaks wanneer hij bijvoorbeeld iets ziet of hoort in de tuin. Naar onbekende mensen toe is hij ee beetje afwachtend maar ook nieuwsgierig. Wanneer mensen hem even de tijd en ruimte geven, dan komt hij graag kennismaken. Bij de meeste mensen vindt hij het dan ook fijn om gekroeld te worden.
Brad kan bij zijn opvang al prima een tijdje alleen thuis zijn (samen met de andere honden). Natuurlijk zal het goed alleen kunnen zijn in een nieuw thuis weer langzaam moeten worden opgebouwd.

Gedrag buiten:
Brad vindt wandelen heerlijk. Hij loopt netjes mee aan de lijn, is vrolijk en nieuwsgierig naar alles wat er te snuffelen en te zien valt. De eerste tijd bij zijn gastgezin wandelde hij alleen in een heel rustige omgeving, maar inmiddels is hij ook mee uit wandelen geweest in een rustige Amsterdamse woonwijk en ook dat deed hij uitstekend. Ook het ontmoeten van onbekende honden gaat heel goed.
Brad geniet van buiten zijn; lekker in de tuin spelen met een andere hond of in het zonnetje liggen.
Autorijden gaat goed. Het in de auto stappen vindt Brad soms nog wat spannend, maar eenmaal in de auto gedraagt hij zich keurig. Hij wordt niet wagenziek en wacht rustig af waar de reis naartoe gaat.

volwassen hondje uit asielAchtergrond:
In Roemenië had Brad een eigenaar, maar een baasje kunnen we het niet noemen. Het was iemand die - waarschijnlijk met goede bedoelingen - gedumpte pups / zwerfhonden opving, maar ze vervolgens opsloot in kleine hokken in de tuin. Ze kregen water en eten maar werden verder niet verzorgd. Toen deze eigenaar overleed en de buren klaagden over de honden, vroeg de burgermeester van het dorp aan onze contactpersoon Elisa of zij zich over de honden wilde ontfermen. De honden kregen een plek in Elisa's asiel en medische verzorging.

De eerste tijd was Brad wantrouwend en we wisten niet meteen of hij geschikt voor adoptie zou zijn. Maar deze jongen heeft ons enorm verrast (en doet dat nog steeds!); hij kroop uit zijn schulp en werd steeds meer vriendelijk en open. Toen één van onze gastgezinnen hem een plek aanbood kon hij naar Nederland reizen; in Roemenië zelf maken asielhonden zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden.
Hij is op 12 januari gearriveerd bij zijn gastgezin; zij verblijven afwisselend in Amsterdam en in hun vakantiehuisje op de Veluwe. Brad heeft zich hier meer dan geweldig ontwikkeld!

Medisch:
Brad is gecastreerd, volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort. Brad is aan één oog blind, maar heeft hier zelf geen last van. De oorzaak is niet bekend.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze leuke hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

senior hondje asiel

Foto's, filmpjes en updates:

Brads opvang schrijft:

10 juni:

volwassen hond adopteren

2 juni:
Brad snapt er niks van 🥰😅

8 mei:
Ook met de nieuwste opvanghond, Happy, is Brad al vrienden.
Zo mooi om te zien hoe Brad in de loop van de maanden geleerd heeft om heel sociaal met andere honden te spelen 💕 Trots op hem 🥰

17 april:
"Het wandelen met Brad in Amsterdam ging prima. Verkeer, mensen, honden was geen probleem. De vuilniscontainers waren wel erg interessant. Een keer een kat gezien op nog geen meter afstand, daar werd wel tegen geblaft 😁 Maandag weer bij dierenarts Claudia op consult geweest. In de wachtkamer ging Brad aan een onbekende man snuffelen en liet zich lekker aaien. Op straat wil hij ook graag aan een broekspijp snuffelen als het even kan. Kort gezegd, Brad doet het geweldig. 😊😊

8 april:
"Ik wilde even beginnen aan de voorjaarsschoonmaak, maar ondanks de "hulp" van de jongens kwam daar weinig van terecht 🙈😂"

30 maart:
"Mooi om te zien dat Brad zo super sociaal is naar de andere honden 🥰 Vooral Brad en Will zijn hele goede vrienden, ze kennen elkaar ook al zo lang, vanuit Roemenië.
Brad zal Will gaan missen als Will geadopteeerd wordt, en andersom 😔
Hopelijk zullen ze beide dan snel nieuwe vrienden maken!"

18 maart:
"Vandaag zijn Brad en Freddy op consult geweest bij dierenarts Claudia. We hebben eerst een stukje door de buurt gelopen voordat we naar binnen gingen en ik was echt verrast hoe goed Brad het deed. Staart omhoog, snuffelen en markeren. In de wachtkamer ging het ook goed, pas op de behandeltafel vond Brad het spannend en bevroor. Hij liet verder alles rustig toe en ging op gegeven moment liggen. Claudia mocht zelfs wat tandsteen wegkrabben. Knappe hond ❣️"

””

20 februari
Samen kluiven:

11 februari:
"De buurvrouw op bezoek. Brad heeft haar al eerder ontmoet:"

6 februari:
Vandaag zijn we gaan wandelen samen met een buurvrouw en haar hondjes. Brad deed het heel goed! Hij liet zich zich ook graag door haar aaien, maar schrok wel van onverwachte bewegingen. Naar de hondjes toe gedroeg hij zich heel sociaal:

2 februari:

25 januari
Brad voor het eerst met de snuffelbal:

24 januari:
In Roemenië waren Brad en Will jarenlang samen. Nu ze hier in Nederland herenigd zijn, geeft dat beide honden heel veel energie ❤️!
Will is veel actiever en speelser sinds Brad er is en Brad heeft naast plezier ook steun aan Wills gezelschap en voorbeeld.

"It may be winter outside, but in my heart it's spring 🎵🎶":

20 januari:
Liefde is... samen kluiven:

18 januari:

16 januari:
"Die Brad, ik sta er echt versteld van. Wat een leuk hondje en dat na zoveel jaren in een kennel. Hij is ook heel speels voor een ouder hondje, hoewel 7,5 best meevalt. Zijn conditie is niet geweldig maar dat is natuurlijk logisch, die gaan we langzaam opbouwen."

Brad -dag 1 in Nederland:


Brad tijdens het bezoek van onze teamleden aan het asiel, november 2023 (2 filmpjes):

Brad is één van de twaalf honden die jarenlang in kleine hokken waren opgesloten.
Het onderstaande filmpje is opgenomen door Elisa, in mei 2022:

”red

Brad is een volwassen hond / senior hond van 7,5 jaar. Hij verblijft in Nederland bij een gastgezin en beschikbaar voor adoptie.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze honden ter adoptie zoeken verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen in Roemenië.