previous arrow
next arrow
Slider

Hieronder ziet u honden die nu nog in Roemenië zitten. De meeste honden hebben we zelf uit het gemeentelijk asiel van Resita gehaald of zijn gered door lokale rescuers waarmee we samenwerken.  Het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (soms jaren) opgesloten zitten. Veel van hen zijn veilig ondergebracht bij een particuliere opvang in Timisoare.

Al deze honden kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of gastgezin aandient. Een gastgezin is enorm belangrijk, dankzij hen krijgen we een goed beeld van het karakter van een hond en dat maakt de kans op een succesvolle adoptie veel groter. De honden die u hier ziet zullen waarschijnlijk nog veel dingen moeten leren zoals zindelijk zijn, alleen thuis blijven en aan de riem lopen. Ook zal de drukke Nederlandse samenleving nieuw en soms spannend voor hen zijn, dus het bieden van veiligheid heeft prioriteit.

Daarom moet elk gastgezin voldoen aan drie belangrijke punten:

  • Ervaring met opvoeding en gedrag van honden
  • Een goed afgezette tuin (sommige honden willen heel graag ontsnappen)
  • Een WA-verzekering (in het geval dat de hond schade aan andermans goederen veroorzaakt)

Wilt u een hond opvangen? Dan kunt u hier meer informatie vinden en hopen we van u te horen.

Onderstaande honden zijn nog in afwachting van opvang in Nederland. De honden voor wie al een gastgezin gevonden is komen in aanmerking voor adoptie, zodra we ze goed hebben leren kennen en de hond er klaar voor is. 

De honden die al in Nederland zijn vindt u op de pagina Adoptiehonden in Nederland.

Tutu

tutu

 Click hier voor een filmpje van Tutu!   

Geslacht: reu 
Leeftijd: 9 jaar
Lees hier wat voor gastgezinnen wij zoeken.

Informatie: Tutu wacht al 7 jaar op een gastgezin/adoptant. Hij verblijft bij een privé opvangadres in Roemenië. Het zou geweldig zijn als er een gastgezin of eigenaar komt die Tutu alle aandacht geeft. Tutu moet nu de aandacht die er is delen met heel veel andere honden... Wie maakt van Tutu's ouwe dag, de tijd van zijn leven?

Ringo

Ringo

 Click hier voor een filmpje van Ringo!   

Geslacht: reu 
Leeftijd: circa 2-3 jaar
Lees hier wat voor gastgezinnen wij zoeken.

Informatie: Mooie Ringo met zijn prachtige lichtbruine ogen. Hij lijkt zo uit een James Herriot boek gewandeld te zijn en is per ongeluk op de verkeerde plek terechtgekomen. Wij gaan voor hem op zoek naar de goede plek en hopen Ringo snel naar Nederland te kunnen laten komen.

Simba

Simba

 Click hier voor een filmpje van Simba!  

Geslacht: reu
Leeftijd: geboren eind 2020
Lees hier wat voor gastgezinnen wij zoeken.

Informatie: Ook deze mooie vent is door ons, samen met zus Kira, uit de vreselijke ellende van een gemeentelijk asiel gehaald. Bij een particuliere hondenopvang in Roemenie wacht hij nu op een gastgezin in Nederland. Kunt u hem wegwijs maken in ons land en omgaan met zijn beperkte socialisatie?

Ronja

ronja roemenie 2021

 Click hier voor een filmpje van Ronja!  

Geslacht: teef 
Leeftijd: circa 2 jaar
Lees hier wat voor gastgezinnen wij zoeken.

Informatie: Een nog jonge en prachtige hond, met nog een heel leven voor zich. We hopen dat deze schat haar leven in Nederland kan voortzetten. Nu is ze één van de velen, bij een lokale rescuer in Roemenie. Helpt u haar om een gelukkige Nederlandse huishond te worden?

Nerra

nerra

 Click hier voor een filmpje van Nerra!  

Geslacht: teef 
Leeftijd: 8 jaar
Lees hier wat voor gastgezinnen wij zoeken.

Informatie: Zwarte honden, ze worden vaker afgewezen dan honden met een andere vachtkleur. Dat is natuurlijk niet terecht! Nerra is prachtig en natuurlijk is ze door ons uitgekozen vanwege haar lieve karakter. Voor haar zoeken we iemand die ervaring heeft met de begeleiding van angstige honden. Wordt u voor Nerra opvanggezin om haar wegwijs te maken in Nederland?

Kira

 Click hier voor een filmpje van Kira!  

Geslacht: teef
Leeftijd: geboren eind 2020
Lees hier wat voor gastgezinnen wij zoeken.

Informatie: Dat Kira graag met een bal speelt is meteen duidelijk! Straydogs Rescue heeft deze mooie jonge dame uit het gemeentelijk asiel van Resita kunnen halen en haar bij een particuliere opvang in Roemenie ondergebracht. Nu is het wachten op een enkele reis naar Nederland.

Smiley

Smiley

 Click hier voor een filmpje van Smiley!   

Geslacht: reu
Leeftijd: 4+
Lees hier wat voor gastgezinnen wij zoeken.

Informatie: In februari 2017 zag ons team deze mooie vent al zitten in  het asiel in Resita. Eindelijk hebben we hem mee kunnen nemen en zit hij tijdelijk bij een lokale en particuliere opvang.
Hij wacht met smart op een liefdevol plekje bij een opvanggezin!

Sammy

sammy november 2021

 Click hier voor een filmpje van Sammy!  

Geslacht: reu 
Leeftijd: circa 2-3 jaar
Lees hier wat voor gastgezinnen wij zoeken.

Informatie: De blik in Sammy's ogen zegt alles! Wij konden deze lieverd niet weerstaan en hebben hem uit het nare asiel van Resita gehaald. Hij komt nu bij van alle ellende bij een lokale, particuliere opvang. Sammy wacht op een enkeltje Nederland. Geef jij hem een kans?

Binnenkort ...

in opvang boekarest

 

Informatie:  De honden op de foto hierboven zijn gered uit afschuwelijke omstandigheden en worden nu opgevangen in Boekarest. Zodra we meer informatie hebben over deze pups en volwassen honden gaan we voor hen op zoek naar gastgezinnen !