Hieronder ziet u honden die nu nog in RoemeniĆ« zitten. De meeste honden hebben we zelf uit het asiel van Resita gehaald of zijn gered door lokale rescuers waar we mee samenwerken.  Het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (vaak jaren) opgesloten zitten. Veel van hen zijn veilig ondergebracht bij een particuliere opvang in Timisoare.

Al deze honden kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of gastgezin aandient. Een gastgezin is enorm belangrijk, danzij hen krijgen we een goed beeld van het karakter van een hond en dat maakt de kans op een succesvolle adoptie veel groter. De honden die u hier ziet zullen waarschijnlijk nog veel dingen moeten leren zoals zindelijk zijn, alleen thuis blijven en aan de riem lopen. Ook zal de drukke Nederlandse samenleving nieuw en soms spannend voor hen zijn, dus het bieden van veiligheid heeft prioriteit.

Daarom moet elk gastgezin voldoen aan drie belangrijke punten:

  • Ervaring met opvoeding en gedrag van honden
  • Een goed afgezette tuin (sommige honden willen heel graag ontsnappen)
  • Een WA-verzekering (in het geval dat de hond schade aan andermans goederen veroorzaakt)

Wilt u een hond opvangen? Dan kunt u hier meer informatie vinden en hopen we van u te horen. Deze honden zijn nog in afwachting van opvang of adoptie in Nederland:

June

June
Geslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: ca. 3 jaar oud

Informatie: June hebben we uit het asiel gehaald omdat ze zich letterlijk aan ons vastklampte. June wilde onze vrijwilligerster niet meer loslaten. Een hond die zo wanhopig om hulp vraagt laat je niet aan haar lot over en dus ging June mee naar een lokale opvang. June is klaar om naar Nederland te komen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rumba

rumba
Geslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: geboren in maart 2017

Informatie: Rumba komt uit een particulier asiel in Boekarest. In januari 2020 kon ze naar de opvang van 'onze' Florentina in Roemenie, waar ze nu wacht op een plekje in Nederland. Rumba is lief en sociaal en kan ook rechtstreeks geadopteerd worden wanneer de adoptant ervaring heeft met honden als Rumba.

Silva

silva
Geslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: geboren in maart 2017

Informatie: Silva komt uit een particulier asiel in Boekarest en kon in januari 2020 gelukkig overgeplaatst worden naar de opvang van 'onze' Florentina. Daar wacht ze op een enkeltje Nederland. Silva is lief en sociaal en kan ook rechtstreeks geadopteerd worden wanneer de adoptant enige ervaring heeft.