Gastgezin worden

img vierkant 3Onze honden komen voornamelijk uit het gemeentelijk asiel van Resita. Een vreselijke plek waar honden in veel te volle kennels moeten zien te overleven. In die kennels geldt het recht van de sterkste. Pups zullen nooit pup kunnen zijn, oudjes nooit van hun oude dag kunnen genieten en alles er tussen in is maar net of ze sterk genoeg zijn. Wij gaan meerdere keren per jaar naar Resita om ze te helpen. Met voeding, om hokken te bouwen en honden te sterilliseren. Maar ook om elke keer weer zoveel mogelijk honden uit dat gemeentelijk asiel te krijgen. De hondjes hebben ons altijd nodig,

De honden die we eruit halen komen voor adoptie in aanmerking. Maar we plaatsen ze het liefst eerst in een gastgezin, zodat ze kunnen wennen aan een huiselijk leven. In het gastgezin leren ze de basis en kunnen ze eindelijk tot rust komen. We kunnen hierdoor hun karakter beter leren kennen en voor mogelijke adoptanten is het fijn om hier in Nederland kennis te kunnen maken met de hond.

Gastgezinnen zijn dus heel erg belangrijk, de kans op een succesvolle adoptie wordt hierdoor veel groter! Heeft u ervaring met honden en misschien zelfs een andere (stabiele) hond in huis, dan is uw hulp heel erg welkom! Wij hopen dat u een plekje in uw huis en hart heeft voor tijdelijke opvang van een hondje. Hoe lang dat is, is lastig te voorspellen. Soms wordt een hond binnen enkele weken geplaatst, soms duurt het iets langer. 

Natuurlijk houden we altijd rekening met uw wensen m.b.t. de leeftijd, de grootte, het geslacht en het karakter van uw opvanghond. Daarnaast staat er een ervaren team klaar binnen de stichting om u, indien nodig, bij te staan met raad en advies.

In het artikel "Is het moeilijk, een buitenlandse hond laten wennen in Nederland?" kunt u lezen over de motivatie en de ervaringen van één van onze gastgezinnen. 

De honden van Resita

Hieronder ziet u enkele foto's die een kleine indruk geven van de situatie in het gemeentelijk asiel van Resita. De honden die we eruit hebben kunnen halen zijn nu veilig bij een particuliere opvang in Roemenie. Hier mogen ze even op adem komen, krijgen ze voldoende te eten en worden ze medisch onderzocht. Ook krijgen ze hier hun entingen, chips en een paspoortje. En dan moeten ze wachten tot er een plaatsje vrijkomt bij een gastgezin in Nederland. Deze honden vindt u ook op onze website >>

Wilt u helpen?

Vanuit de stichting worden eventuele medische kosten vergoed. U betaalt zelf alleen de kosten voor voer en ontworming/ontvlooiing, maar indien nodig kunnen we daarbij financieel ondersteunen. Wel hebben we een paar voorwaarden waar het gastgezin aan moet voldoen:

  • Ervaring met opvoeding en gedrag van honden
  • Een goed afgezette tuin (sommige honden willen heel graag ontsnappen)
  • Een WA-verzekering (in het geval dat de hond schade aan andermans goederen veroorzaakt)

Heeft u interesse? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we vertellen u er graag meer over!

honden van resita

75486062 2549361225284798 8226397204173029376 n

honden van resita