Gastgezin worden

img vierkant 3In Roemenie zitten vele honden bij elkaar in kleine kennels. Vaak heeft weer en wind vrij spel en moeten ze vechten voor een plaatsje om te slapen of om wat te eten. Ook kleine hondjes hebben het vooral in de winter moeilijk met de sneeuw. Voor de honden die we eruit kunnen halen, betekent het leven in Nederland dat ze eindelijk veilig zijn, rustig kunnen slapen en geen honger meer hebben. Een grote overgang waar ze aan moeten wennen, iets waar onze gastgezinnen een onbetaalbare bijdrage aan leveren. In het gastgezin leren ze de basis en kunnen ze eindelijk tot rust komen. We kunnen hierdoor hun karakter beter leren kennen en voor mogelijke adoptanten is het fijn om hier in Nederland kennis te kunnen maken met de hond.

Gastgezinnen zijn dus heel erg belangrijk, de kans op een succesvolle adoptie wordt hierdoor veel groter! Heeft u ervaring met honden en misschien zelfs een andere (stabiele) hond in huis, dan is uw hulp heel erg welkom! Wij hopen dat u een plekje in uw huis en hart heeft voor tijdelijke opvang van een hondje. Hoe lang dat is, is lastig te voorspellen. Soms wordt een hond binnen enkele weken geplaatst, soms duurt het iets langer. 

Natuurlijk houden we altijd rekening met uw wensen m.b.t. de leeftijd, de grootte, het geslacht en het karakter van uw opvanghond. Daarnaast staat er een ervaren team klaar binnen de stichting om u, indien nodig, bij te staan met raad en advies.

In het artikel "Is het moeilijk, een buitenlandse hond laten wennen in Nederland?" kunt u lezen over de motivatie en de ervaringen van één van onze gastgezinnen. 

De honden in een gemeentelijke asiel

Hieronder ziet u enkele foto's die een kleine indruk geven van de situatie in een gemeentelijk asiel. De honden die we eruit hebben kunnen halen zijn nu veilig bij een particuliere opvang in Roemenie. Hier mogen ze even op adem komen, krijgen ze voldoende te eten en worden ze medisch onderzocht. Ook krijgen ze hier hun entingen, chips en een paspoortje. En dan moeten ze wachten tot er een plaatsje vrijkomt bij een gastgezin in Nederland. Deze honden vindt u ook op onze website >>

Wilt u helpen?

Vanuit de stichting worden eventuele medische kosten vergoed. U betaalt zelf alleen de kosten voor voer en ontworming/ontvlooiing, maar indien nodig kunnen we daarbij financieel ondersteunen. Wel hebben we een paar voorwaarden waar het gastgezin aan moet voldoen:

  • Ervaring met opvoeding en gedrag van honden
  • Een goed afgezette tuin (sommige honden willen heel graag ontsnappen)
  • Een WA-verzekering (in het geval dat de hond schade aan andermans goederen veroorzaakt)

Heeft u interesse? U kunt desgewenst online ons intakeformulier voor gastgezinnen invullen.

Wilt u dit formulier liever per email als Word-document ontvangen, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Natuurlijk kunt u ons ook mailen met andere vragen over het zijn van gastgezin, we vertellen u er graag meer over!

honden van resita

75486062 2549361225284798 8226397204173029376 n

honden van resita