logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

senior hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: senior hondje, 8 jaar, geboren 10 juni 2015
Formaat: kleine middenmaat, circa 13 kilo

Informatie:
Net als Will zat Sally in Roemenië jarenlang opgesloten in een klein hok, waar ze nooit uit werd gelaten. Sally en haar lotgenoten kregen water en voer, maar geen aandacht of verzorging...
Toen hun eigenaar overleed en de buren klaagden over de honden, vroeg de burgermeester van het dorp aan onze contactpersoon Elisa of zij zich over de honden wilde ontfermen. De honden kregen medische verzorging en een plek in Elisa's asiel.

De eerste tijd was Sally erg nerveus en angstig en we dachten dat ze niet geschikt zou zijn voor adoptie in Nederland. En hoe naar dat ook is, we moeten als team sowieso keuzes maken welke honden we bemiddelen en welke niet. Het aantal asiel- en zwerfhonden in Roemenië is immers immens groot (naar schatting zo'n anderhalf miljoen)...
Maar in de loop van de tijd (anderhalf jaar) is Sally stapje voor stapje toch wat minder angstig geworden. Eén van onze gastgezinnen die juist met angstige honden veel ervaring heeft, bood haar een opvangplek aan en daar is Sally op 25 november gearriveerd! Op deze pagina kun je haar ontwikkeling volgen.

senior hondje adopteren Half november heeft een aantal van onze teamleden het asiel van Elisa in Roemenië een week lang bezocht. Daar hebben ze ook Sally opnieuw ontmoet. In de anderhalf jaar dat Sally nu in dit asiel verblijft, heeft ze stapjes gezet in haar zelfvertrouwen en haar vertrouwen in mensen. Op basis hiervan en van haar ervaring met angstige opvanghonden, heeft ons gastgezin Rolien besloten aan Sally een opvangplek te bieden. En zo ligt Sally, na jarenlang in een hok en daarna in een kennel te hebben geleefd, nu in een warm mandje in Nieuwe Pekela.

Sally is nog steeds een angstig hondje. Bij haar gastgezin heeft ze een heerlijk veilig hoekje met een mand in een afgeschermde bench. Daar voelt ze zich veilig.
En hoe schattig: Sally verzamelt - het liefst als niemand kijkt - allerlei spulletjes die ze vindt en neemt die mee voor in en om haar bench 😆. Van een leeg plastic bakje tot sloffen en zelfs het plakbandapparaat; als er iets kwijt is in huis dan is de kans groot dat Sally het in "haar huisje" heeft gezet 🥰!

Sally is nu nog niet toe aan wandelen. Ze durft wel mee met de andere honden de tuin in en is daardoor al zindelijk.

Deze pagina wordt regelmatig geupdated met nieuwe foto's, filmpjes en verhalen.

 

Foto's en filmpjes::

Sally's opvang schrijft:

25 februari:
"Sally geniet nog steeds vooral van haar slaapplaats, de donut mand. 's Nachts wil ze nog wel eens op de bank liggen slapen. In het donker in de tuin vindt ze fijn, ze scharrelt dan wat rond. Overdag is ze daar zenuwachtig en wil ze direct weer naar binnen.

senior hondje adopteren

17 januari:
"En vandaag de eerste dag dat Sally voor het eerst zelf de tuin is in gegaan, niet één maar zelfs twee keer!
Achterdeur open en hoppa, mee met de rest 🥳! Met dit koude weer extra fijn dat ik gewoon binnen kon blijven."

11 januari:
"Sally begint wat losser te komen. Vanmorgen kwam ze zelfs een paar keer richting de keuken zonder dat we met eten bezig waren. Ik kwam net uit bed, het leek alsof ze me net als de anderen even wilde begroeten. Ze is beter benaderbaar en zojuist overdag bleef ze in de tuin en niet direct na een plas snel weer naar binnen.
Wel is het zo dat als er in de gang iets anders is, een pakketje op de trap bijvoorbeeld, of één van de andere honden die blijft staan, dat ze direct weer naar binnen rent en dan is de kans voor dat moment ook verkeken.
Ze vindt het heerlijk om uit een tube leverpastei te eten en ik heb leverpastei voor honden met cbd besteld. Gemiddeld krijgt ze daar 10 gram per dag van. Als ik de dop er op wil draaien drukt ze m’n hand weg 😂"

31 december:
"Deze week is het lastiger om Sally drie keer per dag te motiveren om mee te gaan de tuin in. Ik ben altijd mee in de tuin, en vuurwerk is geen oorzaak. Er wordt hier amper geknald, vandaag voor het eerst meerdere keren per dag. In het donker is ze het meest ontspannen en onderzoekend. Overdag is het snel plassen en terug naar binnen.
Wat wel nieuw is, is echt slapen en dromen. Ik vind het echt te schattig om naar te kijken 🥰"

Op 21 december schrijft Sally's opvang:
"Het weghalen van de bench heeft geen negatieve veranderingen voor Sally. Eerder positief, waar ze eerst nog wel eens terugdeinsde bij benadering, nu komt ze vaak met haar neusje naar voren. Ze komt in de tuin ook tussen de rest staan om snackjes aan te pakken, en is dan niet heel angstig.
Ze ligt nog wel voornamelijk in haar hoekje. Ik denk dat die donut gewoon veel te lekker ligt 😂"

Sally is één van de twaalf honden die jarenlang in kleine hokken waren opgesloten. Ze werden er nooit uit gelaten en werden erg slecht verzorgd.
Het onderstaande filmpje is opgenomen door Elisa, in mei 2022:

Onze honden waarvoor we adoptanten zoeken, verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in het asiel.