Het laatste nieuws

Lees hier onze meest recente nieuwsberichten en blijf op de hoogte van onze activiteiten. 

 

Gastgezinnen gezocht voor Anuka en haar pups 😍

anuka en pups

 

Opvang gezocht; wie maakt moeder Anuka en/of één van haar pups wegwijs in Nederland? Anuka en haar 4 puppies verblijven bij een particuliere opvang in Boekarest. Begin januari zijn ze klaar om te reizen 💖. Asta heeft al een opvangadres, maar voor mams en de drie andere pups zijn we nog op zoek.

Gemengde berichten vanuit de opvang…. 😞

lucky en marcus

 

We geven altijd graag een kans aan oudere en kwetsbare hondjes, maar helaas heeft dat niet altijd een happy end. Om maar met het meest verdrietige te beginnen: voor onze Lucky was het vandaag zijn laatste dag... 😞

Mac - Lieve Senior Zoekt Adoptant 🙏

mac senior hond adopteren

 

Update 7 december: voor Mac staat inmiddels een kennismakingsbezoek gepland 💖

Mac woonde samen met Negruta in een appartement. Toen hun baasje overleed zouden ze naar het gemeentelijk asiel worden gebracht. In Roemenië betekent dat in afschuwelijke omstandigheden verblijven, hoogst waarschijnlijk tot aan hun dood...

Snoopy 💖- een update

snoopy

 

Ons dappere mannetje is eergisteren voor de tweede operatie aan zijn heupen onder het mes gegaan... Nadat hij als puppert in april bij ons kwam, bleek in de loop van de tijd dat er iets helemaal mis was met zijn beide heupen. In juli is toen eerst de ene kant gedaan met een bekkenkanteling en nu dat pootje en die heup weer gewicht kan dragen, was nu dus de andere kant aan de beurt.

Ringo - hij wacht al zo lang ...

ringo gastgezin gezocht

 

Ringo, we zoeken al een lange tijd een gastgezin voor hem maar hij heeft telkens pech... Hij wacht al zo lang, het moet nu toch een keer lukken?!

Mooie Ringo met zijn prachtige lichtbruine ogen. Hij lijkt zo uit een James Herriot boek gewandeld te zijn en per ongeluk op de verkeerde plek terechtgekomen.

November; over diepe dalen en grote successen

13 adopties

 

De afgelopen weken hebben we een bizar drukke tijd gehad. We kregen te maken met meerdere crisis situaties; honden die met grote spoed elders geplaatst moesten worden. We hebben heel hard gewerkt om oplossingen te vinden en we doen dat nog steeds, want voor een deel van deze honden is de nood onverminderd hoog 😢...

Aan de andere kant zijn er gelukkig ook bijzondere successen te vieren! In drie weken tijd vonden maar liefst 13 honden via onze stichting een geweldig voor-altijd-thuis 💖. Ze staan alle 13 op de afbeelding hierboven 😍.

Sterilisatie actie in Botosani afgerond 😊

sterilisaties botosani

 

Maar liefst 50 honden zullen nooit meer pups krijgen, echt geweldig!
De actie was niet alleen voor straathonden; ook eigenaren mochten met hun hond komen, zodat de pups niet ergens op straat of in de vuilnisbak eindigen...

*** Dringend: Speld in hooiberg gezocht ***

luna adopteren

 

De baasjes/adoptanten van Luna hebben ons dringend en met grote spoed verzocht om een ander thuis voor haar te zoeken ...😔

Luna is een teefje van 5,5 jaar en ze is in mei 2019 geadopteerd.

Hond zoekt vrouw 💖

kimbo ter adoptie

 

Kimbo ... Nog niet één keer is er een mailtje voor deze knapperd geweest 😔... En hij is zo leuk, slim en vrolijk. Altijd in voor een spelletje, altijd in voor een knuffelsessie. Hij kent al een aantal basiscommando’s zoals hier, zit, af.

Uiteraard is er een addertje ...

November is Adopt a Senior Pet Maand

adopteer senior hond

 

Their affection is timeless, their devotion is ageless, their love is forever.... Adopt a senior 💖

November is wereldwijd Adopt a Senior Pet maand. Voor ons is december dat óók 😊.
Liefde kent geen leeftijd. Adopteer een senior hond!

Onze senior honden Riki, Mac, Lula en Negruta; we gunnen hen allemaal zó hun eigen voor-altijd-thuis ...
Het adopteren van een oudere hond is speciaal en dankbaar. Hoe mooi is het als je een lieve hond die een zwaar leven heeft gehad toch nog gouden jaren kunt geven 💖?

HELP 🙏! Mac (al in NL) heeft met spoed een plek nodig

mac senior hond adopteren

 

Mac woonde samen met Negruta in een appartement. Toen hun baasje overleed zouden ze naar het gemeentelijk asiel worden gebracht. In Roemenië betekent dat in afschuwelijke omstandigheden verblijven, hoogst waarschijnlijk tot aan hun dood...

Onze Viv heeft weer een eigen thuis 😊!

viv geadopteerd

 

Dit hondje, dat al een aantal jaren in Nederland is, verloor ruim drie maanden geleden ineens haar eigen thuis ...Vanuit de stichting proberen we dan natuurlijk een oplossing te zoeken, maar we zijn daarin volledig afhankelijk van opvanggezinnen. Gelukkig had Viv dikke mazzel, want Karin wilde haar wel opvangen 💖.

Dali ter adoptie - liefde op vier pootjes 🥰

dali ter adoptie

 

Lieve, vrolijke Dali: een blij bekkie en een kwispelende staart. Zo gek op aandacht en kijken wat het baasje doet dat hij soms vergeet om genoeg te slapen 😄. Bezoek is gezellig en ook met de kat kan hij het goed vinden.

Dali krijgt zijn eigen donut mand mee, maar nu zoeken we nog een geweldige plek waar die mand voor altijd mag staan ...

Ruffy ter adoptie; een jonge, vrolijke lobbes

ruffy adoptiehond

 

** Update 11 november: Ruffy is geadopteerd 💖! **

Afgelopen zaterdag kwam Ruffy hier in opvang, een jonge hond met een heel lief en zachtaardig karakter. Echt een dikke scheet 🥰!

In Roemenië komen dit soort honden geheid aan een ketting te liggen, maar deze hond verdient zoveel meer!

Helaas is er in zijn gastgezin geen klik met de andere honden. Dat is heel vervelend; hij zit daardoor veel te veel in een bench.

Riki en Marcus, kleine en super lieve opaatjes ter adoptie

senior hondjes ter adoptie

 

Riki en Marcus, onze twee kleine super lieve opaatjes. Wie gaat hen verwennen voor de rest van hun leven?

Riki heeft in Roemenië als kettinghond geleefd. Marcus werd meer dood dan levend gevonden na een zwervend bestaan. Nu bij gastgezinnen in Nederland zien we blije koppies en glanzende vachten. Nooit meer honger, nooit meer kou, nooit meer mishandeld worden... Deze hondjes geven al hun liefde, zo dankbaar 💖!

Leo heeft dringend onze hulp nodig!

leo adoptiehond

 

Leo is drie jaar geleden in Bulgarije als pup gevonden op straat, samen met zijn moeder en broertjes/zusjes. Eenmaal in Nederland is Leo via onze stichting vrijwel direct geadopteerd.
Met pijn in hun hart hebben de huidige baasjes van Leo nu moeten besluiten dat Leo een ander thuis nodig heeft. Het gezin heeft namelijk een kindje gekregen en Leo vindt de kleine heel eng en bedreigend 😥. Dat is niet veilig en bovendien voor Leo ook niet leuk. Hij moet nu vaak in een andere ruimte, terwijl hij juist heel graag aandacht krijgt en graag bij zijn mensen is.

Gjiro de motorpup 🏍 veilig opgevangen

Via via kregen we een hulpvraag. Rondreizend op de motor door de Balkan lag op een ochtend dit kleine frutseltje op Sanne's motorlaarzen in haar tentje. Geen moederhond of andere pups in de buurt.
De kleine pup loopt mank en heeft in z’n eentje geen kans om te overleven. Uiteraard laten we zo’n klein hondje niet aan z’n lot over!

Lula wacht al 7 jaar op een gastgezin

lula nieuwsrubriek

 

Update 8 oktober: we hebben een gastgezin voor Lula gevonden 💖!

Lula heeft een enorm triest verleden. We zagen haar zelf een paar jaar terug in Roemenië, waar ze toen in een asiel zat. Al sinds 2014 ... Opgesloten in een hok.

Op basis van de weinige informatie durfden we een hond die al zolang in een kennel zat niet zomaar naar Nederland te halen. Gelukkig kwam er in mei 2021 een opvangplek vrij bij Florentina in Brasov en hebben we haar daar naartoe laten brengen. En er kwam een superlief en enthousiast hondje tevoorschijn! Lula is nu een jaar of 8 en echt een schatje.

Op het filmpje is goed te zien hoe blij ze is met aandacht en een sporadische wandeling.

Het werk van Stichting Straydogs Rescue

 Een impressie van het werk van onze stichting. De begeleidende muziek is een lied van Maria Daines, "Abandoned in Romania". Een lied over de straathonden in Roemenië; het grijpt ons aan tot tranen toe...

Het filmpje delen kan via Youtube of onze Facebook pagina. Delen wordt door ons enorm gewaardeerd 🙏!
https://youtu.be/gkkJSwBSMS8

Welkom in Nederland!

welkom nieuwe hondjes

 

Afgelopen weekend kwamen 4 hondjes uit Roemenië aan: Aiden, Mac, Negruta en Marcus. Alle vier hebben nu een goed en veilig onderkomen bij onze gastgezinnen 💖.

Negruta en Mac, twee oudere hondjes die hun hele leven op een flatje hebben gewoond bij een oude meneer. Na zijn overlijden bleven zij moederziel alleen in de woning achter ... Gelukkig werden ze opgemerkt voordat de hondenvangers ingeseind werden en konden ze daar worden weggehaald. Nu zijn ze veilig hier, samen bij een opvanggezin.

Roco is geadopteerd 💖

roco geadopteerd

 

Na best een lange opvangperiode van ruim 6 maanden hebben we een eigen thuis voor Roco gevonden 🙂. Dit mannetje verbleef in Roemenië al een aantal jaren in een opvang en vond veel dingen in de gewone wereld spannend. Dankzij zijn gastgezin heeft hij steeds meer vertrouwen gekregen en in zijn nieuwe familie gaan ze daar rustig mee verder, samen met een ander stabiel hondje.

SPOED - Opvang gezocht voor de pups Yuki en Tomy

yuki en tomy gastgezin gezocht

 

Update: voor beide pups hebben we inmiddels opvang gevonden 💖!  Tomy en Yuki, twee pups die al klaar stonden om naar Nederland te reizen. Helaas brak hun gastmoeder door een akelige val haar voet, waardoor zij onmogelijk op korte termijn pups kan opvangen. We zoeken daarom met spoed een nieuw opvangadres voor hen. Tomy en Yuki kunnen ook apart van elkaar worden opgevangen.

Gastgezin gezocht voor droevige Daffy

daffy gastgezin gezocht

 

Update 19 september: we hebben een gastgezin gevonden 💖!

Update 13 novemmber: Daffy is geadopteerd door zijn gastgezin 💖💖!

 

Arme Daffy, terecht gekomen in een overvol asiel in Bragadiru. Lichamelijk (huid/vacht) maar vooral ook mentaal in een droevige conditie. Stichting Straydogs Rescue haalde hem eruit en heeft hem ondergebracht op een veilige plek. Maar een écht nieuw leven voor Daffy kan pas beginnen als er voor hem een opvangplek is in Nederland. Over Daffy weten we nog niet zo veel. Op de filmpjes, die zijn gemaakt toen hij door onze Roemeense contactpersoon uit het asiel werd gehaald, ...

Is het moeilijk, een buitenlandse hond laten wennen in Nederland?

gastgezin rolien 2

 

Stichting Straydogs Rescue brengt in Roemenië die honden in veiligheid, die goed adoptabel zijn door hun vriendelijke en sociale karakter. Deze honden gaan meestal eerst naar een veilig onderkomen in Roemenië. Zodra er dan plek is bij onze gastgezinnen kunnen er honden naar Nederland komen en is in Roemenië weer een veilige opvangplek vrij.

Rolien vangt al bijna 4 jaar honden op, waarvan de laatste 3 jaar als gastgezin voor Straydogs Rescue Nederland. De stichting is enorm blij met haar, omdat Rolien ook graag de meer onzekere of angstige honden een kans geeft en die verdienen dat óók!

In dit vraaggesprek vertelt ze over haar motivatie en de voor- en nadelen van het zijn van gastgezin. En is het moeilijk, om een buitenlandse hond te laten wennen aan het leven in Nederland?

Kortzichtigheid schaadt de buitenlandse herplaatshond

buitenlandse honden nieuws

 

“De buitenlandse hond heeft gedragsproblemen en ondanks veel zorg en begeleiding zal hij niet kunnen wennen aan een leven in ons land.” Woorden van deze strekking stroomden deze week de verschillende mediakanalen in, met als bron de Universiteit Utrecht.

Straydogs Rescue Nederland neemt als reactie graag het onderstaande artikel over, geschreven door Marleen van Baal, in samenwerking met Team Buitenlandse Hond InZicht.

Roco (ter adoptie) - eerste speurles!

roco nieuwsrubriek 2

 

Roco verblijft bij een gastgezin in Amsterdam. Zijn gastmoeder helpt hem enorm om steeds meer te kunnen genieten van het leven als huishond in Nederland. Dankzij haar begeleiding heeft Roco al enorme stappen gezet 💖!
Afgelopen weekend volgden zij een eerste speurles bij Volgjehond. Click hier voor een filmpje! 

Viv na zes jaar terug in de opvang

viv nieuwsrubriek

 

Onze Viv, zomaar na al die jaren haar thuis kwijt 🙁! Zes jaar geleden hebben we haar uit het gemeente asiel van Botosani gehaald en bij aankomst in Nederland is ze vrijwel direct geadopteerd door haar opvanggezin. Maar een paar dagen geleden kregen we een berichtje van de adoptant... Ze stond op straat, dakloos, en of we per direct Viv op konden halen...

Dringend hulp gevraagd voor phoenix

phoenix

 

Update 9 augustus: Phoenix zal worden opgevangen door de Hondenbescherming Den Haag 💖!

Dit reutje van 9 jaar heeft op hele korte termijn een andere (opvang)plek nodig!! Phoenix is geen hond van onze stichting, maar we hebben hem via via weg gehaald uit een situatie waarin er niet meer voor hem gezorgd kon worden.

Hij is al sinds 2014 in Nederland, geadopteerd door een particulier samen met zijn broertje vanuit een Roemeens gemeente asiel. Onlangs liet de eigenaar echter weten dat ze financieel en emotioneel niet meer de zorg kon dragen voor deze honden.

Roco (ter adoptie) en Lassie ontwikkelen zich geweldig 💖

 

Update 5 augustus: Lassie is gereserveerd! Dankzij de toewijding, ervaring en inzet van onze gastgezinnen ontwikkelen onze Roemeense honden in Nederland zich geweldig. Roco en Lassie hadden beide, toen ze net in Nederland waren, veel moeite met het ontmoeten van onbekende mensen en honden, en kijk ze nu 💕! Zo wordt via het werk van opvanggezinnen de overgang naar een adoptant gemakkelijker, voor zowel de hond als voor de nieuwe eigenaar. Bovendien leren we de honden op deze manier goed kennen, waardoor we beter de perfect passende adoptant kunnen vinden.

GEZOCHT: een liefdevol thuis of opvangplek!

gastgezinnen gezocht

Dit zijn Ringo, Lisa en Lula. Alledrie zitten ze nog in Roemenië, maar het zijn zulke lieve en sociale honden... Ze verdienen echt hoognodig een eigen thuis! Wie wil helpen?

We stellen ze hieronder aan u voor, met filmpjes. * Update 27 juli: Lisa is niet langer beschikbaar via onze stichting.

Het zwarte hondje Lula heeft een enorm triest verleden. We zagen haar zelf een paar jaar terug in Roemenië, waar ze toen in een asiel zat. Al sinds 2014...

"Gewoon even" door het onzekere heen prikken ...

lassie nieuws

"... en je hebt een prachthond, een heerlijke aanhankelijke knuffelkont. Mensen weten niet wat ze missen!" 

Dit schreef de gastmoeder van Lassie vandaag en ons team ziet dat net zo! Daarom zetten we Lassie vandaag extra in het zonnetje 🌞. Wordt Lassie uw trouwe maatje 💕?
Lees zijn verhaal en bekijk zijn filmpje op deze pagina.  Update 5 augustus: Lassie is gereserveerd!

Nood oproep voor Lucky 🙏😥

hulp voor lucky nieuws

Update 20 juli 2021: er is een tijdelijke oplossing gevonden voor Lucky; dankjewel Annelies! 💖
Vanuit zijn nieuwe opvangadres zoeken we door naar de perfecte adoptant voor Lucky.

17 juli 2021:  Over een week komt dit mannetje terug van adoptie en het is nog niet gelukt om een andere plek voor hem te vinden 😥😥. We zitten echt met onze handen in het haar….. HELP !!!
Is er voor deze kruimel dan nergens een rustig plekje buitenaf, met een tuin en verder niet teveel enge prikkels?

Grote hulpvraag voor Snoopy 😞

hulp voor snoopy nieuws

Snoopy is een van de pups van Banjer die we uit het gemeente asiel van Resita hebben gehaald. Eenmaal in de opvang in Timisoare bleek ze zwanger te zijn…. Ze beviel van 2 pups die het gelukkig gered hebben en we hebben de hele familie naar Nederland kunnen halen. Banjer en pup Skip zijn ook al geadopteerd, maar Snoopy hebben we nog niet op de website gezet, want het is een bange poeperd….

Joy is verhuisd naar haar voor-altijd-thuis❤️ !

joy geadopteerd nieuws

Onze lieve Joy is geadopteerd!
Deze pluizenbol liep in Roemenië op straat te zwerven, gewoon niet voor te stellen... Via Florentina hebben we hem naar Nederland kunnen halen en nu naar een eigen thuis! Dank je wel Anouschka voor de opvang, echt top dat je dit wilde doen. Lieve Joy, je gaat het goed krijgen, de ellende is nu echt voorbij!

Van daar, naar hier: Simon is geadopteerd!

nieuws afbeelding

Onze Simon is hier al vaker voorbij gekomen en niet altijd met fijne berichten….. Want deze hond die heel lang in het gemeente asiel had gezeten, kwam hier in december binnen met dikke oorontstekingen en bleek vervolgens allergisch voor van alles en nog wat… Begin juni werd hij geadopteerd, maar helaas bleek dat geen goede match, want hij kwam na een week terug vanwege uitvalgedrag dat door de adoptant toch lastig te hanteren was. Want Simon is een dikke lieverd, maar andere reuen houdt hij graag op afstand.

Dus we moesten opnieuw op zoek naar een baasje die ondanks al zijn mitsen en maren toch voor hem wilde gaan. Niet alleen voor de knuffels, maar voor het hele pakketje….. En dat is vandaag gelukt!❤️

Straydogs Rescue Nederland is goed doel van de maand

 

We zijn door 50-50 shop samen met de konijnenopvang uitgekozen als goed doel van de maand juni!

Neem eens een kijkje op hun pagina, zij maken prachtige dingen waaronder mooie snuffelmatten voor hond, kat en paard.

Bedankt 50-50 shop ❤️!

https://www.5050shopsdb.nl

 

Tanna heeft haar voor-altijd-thuis gevonden ❤️

tanna voor en na

En opnieuw een fosterfailure, dit keer voor onze Tanna !

En dat is echt ontzettend geweldig, want we hebben ons best wel wat zorgen gemaakt over haar. In januari kwam ze hier vanuit een particulier asiel in Roemenië, waar ze gedoemd was om de rest van haar leven te blijven zitten.... 

***** GROTE DRINGENDE MEGASPOEDNOODOPROEP ****

tom_nieuws

voor een goede opvangplek voor onze Lassie en Tanna want we zitten met onze handen het haar.
Tanna en Lassie verblijven al enige tijd bij een gastgezin in Nederland, maar voor beide gastgezinnen is het helaas onmogelijk om deze honden verder te begeleiden in hun situatie, dus we zoeken met ontzettende spoed een andere plek!

Red een hondje, sponsor een hondje

lassie

Deze 3 lieve meiden zwerven op straat in Roemenie, hier zijn ze ten dode opgeschreven of ze worden gevangen en komen in het vreselijke asiel van Resita terecht. We willen deze 3 lieverds heel graag naar Laura overbrengen (locale rescuer). Hier zullen ze veilig zijn en wachten op hun reis naar Nederland.
Wil jij 1 van deze hondjes sponsoren? Dit kost 35 euro per maand, een half hondje dus 17,50 per maand mag ook. Zodra de hondjes naar Nederland komen kan de sponsoring stopgezet worden of misschien wil je een ander hondje sponsoren...
Als sponsor mag je de naam kiezen!
Wil je een hondje redden? Stuur een berichtje! (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 

Pechhondje Lassie zoekt zijn forever mandje!

lassie

 
Soms zit het niet 1 keer maar zelfs 2 keer niet mee. Zo werd Lassie als enige uit een nest pups niet uitgekozen en verbleef hij 3 jaar lang in een particuliere opvang in Roemenië. Uiteindelijk hebben wij hem naar Nederland gehaald en een adoptant gevonden voor hem. Helaas moest Lassie daar weg en is nu weer terug bij zijn opvangmoeder. Hier wordt hij weer liefdevol verzorgd maar hij is echt wel toe aan een forever mandje!!
Kijk m eens mooi zitten!

Op naar een mooie toekomst!

banjer

 
Jaaaa ze zijn in Nederland aangekomen! Mama Banjer uit het Resita asiel met haar twee pups!! 
Met heel veel dank aan Florentina die ze de afgelopen maanden zo liefdevol heeft verzorgd en natuurlijk aan de gastgezinnen hier in Nederland 
Het wordt een prachtig happy end voor deze familie!
 
 

Vanaf nu gaat het leven geweldig worden!!

linda

 
Want gisteren zijn de 4 kettinghondjes aangekomen!! Plus nog een kleine muppet van Florentina.
Het vierde kettinghondje hadden we nog niet eerder gepost, want vanwege haar angst wisten we niet zeker of we een geschikte opvang konden vinden, maar we wilden haar ook niet achterlaten.... Maar gelukkig mocht ze naar ons teamlid Rolien en daar was ze vanaf het eerste moment een compleet andere hond.... Zo kan het dus ook, echt heel bijzonder!

Tom: van angsthaas naar deugniet!

tom_nieuws

Na acht maanden opvang is dan eindelijk ook de grote dag voor Tom aangebroken, vanuit het afschuwelijke Resita-asiel nu naar een eigen thuis! Als angshaasje kwam hij hier in een gastgezin en als vrolijke deugniet vertrekt hij nu ❤ Deze ontwikkeling is vooral mogelijk gemaakt door Rolien en Marten die hem met veel liefde hebben begeleidt. Dit is wat zijn gastmoeder voor zijn afscheid heeft geschreven:

Bedankt!

tarzan

Straydogs Rescue Nederland bedankt alle vrijwilligers, gastgezinnen en adoptaten voor een fantastisch 2020!

Voor Tarzan komt redding net op tijd!!

tarzan

14 december: vandaag is een gelukkige dag 🙂 Want we kunnen jullie het verhaal van Tarzan vertellen dat nu een happy end gaat krijgen als het aan ons ligt 🙂

“Saving one dog will not change the world, but for that one dog the world will be forever changed”.

Onze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Mirjam  die al veel honden heeft opgevangen.

Enkeltje geluk voor 7 hondjes!

GOED NIEUWS!

Nog 3 nachtjes slapen en dan zullen er weer 7 hondjes Roemenië voor altijd achter zich laten. Deze hondjes zijn in Roemenie opgevangen door een lokale rescuer en worden in Nederland overgedragen aan gastvanggezinnen. Bedankt:  Liesbeth, Saskia, Tini, Bianca, Karin, Siv en Maaike!
Na aankomst gaan deze lieverds eerst heerlijk bijkomen en rusten. Als ze zover zijn worden ze ter adoptie op onze website geplaatst!

Het perfecte nieuwe baasje vinden is de kers op de taart aldus Tineke

gastmoeder mariaOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Tineke  die al veel honden heeft opgevangen.

Shiran gaat haar 12e opvanghondje verwelkomen

120236192 3534793293239852 2545553774095297261 oOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen! Ditmaal is Shiran Teurlinx aan het woord.

Gastmoeder aan het woord: Jeanne

119212421 3488775811174934 5953815697017107097 oGastmoeder Jeanne van Hoof vertelt over haar ervaringen met het opvangen van honden. Sinds 2016 vangt ze honden op. In totaal heeft ze tot nu toe 14 honden geholpen een betere toekomst te krijgen waarvan 10 honden via Straydogs Rescue Nederland.

Gastmoeder aan het woord: Siv

siveklundOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Siv die sinds 2018 jaar honden voor onze stichting opvangt.

In Memoriam: Talok

Talok

Rust zacht Talok. Zijn leven vol liefde is begonnen in augustus 2015 toen hij vanuit het Botosani asiel werd opgenomen door Renzina Olde Heuvel en Martin. Het was bekend dat hij wervelproblematiek had. Zijn 7de tm 13de wervels waren versleten daar kreeg hij medicatie voor. Talok was gelukkig, had geen pijn en genoot van de lange wandelingen en lekker chillen in de berm bij het Wehe-ster-zandpad. De laatste maanden ging het steeds minder goed en werd de pijn te heftig. Talok gaf aan dat het genoeg geweest was. Renzina en Martin hebben de moeilijke beslissing genomen om hem te laten gaan. Dag lieve Talok. v 02-2-2006  † 24-08-2020

Gastmoeder aan het woord: Claudia

gastmoeder claudiaOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Claudia die sinds 2 jaar honden voor onze stichting opvangt.

Gastmoeder aan het woord: Maria

gastmoeder mariaOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Maria die al tientallen honden heeft opgevangen.

Bijzondere sterilisatie actie voor Resita

109133804 3335497553169428 5447664219563494775 nIedereen die ons een beetje volgt, weet dat het merendeel van onze honden uit het ellendige gemeente-asiel van Resita komt. Een asiel met meer dan 400 honden en waar iedere dag honden bijkomen.Mensen die de pups van hun honden dumpen, zwangere straathonden, moeders met pups, het houdt niet op. De enige manier om structureel iets tegen deze toestroom van honden te doen, is steriliseren. Maar voor de meeste mensen in Roemenie is dat veel te duur en dus gebeurt het niet. Maar één van de hulporganisaties in Resita heeft nu een grote sterilisatiecampagne opgezet voor de inwoners van Resita! Van 28 - 31 juli gaat een dierenarts met zijn mobiele kliniek honden (en ook katten) steriliseren/castreren en dat kost de mensen dan niks. Iedereen kan komen met zijn dier en het doel is 100 neutralisaties! Maar dat gaat natuurlijk niet lukken zonder hulp, dus vandaar de oproep aan iedereen die net als wij de ellende wil aanpakken. Doet u mee? Een sterilisatie kost 30 euro, maar iedere bijdrage is heel erg welkom op rekeningnummer NL66 RABO 0108573974 t.n.v Straydogs Rescue Nederland, graag o.v.v sterilisatie actie Resita. We zullen hier verslag doen van alle donaties en het geld naar Resita doorsturen. Ook zullen we foto’s vragen van de actie. Uit naam van alle ongeboren pups: alvast heel veel dank! 

June en Frosa, op weg naar een nieuwe toekomst

99431694 3178244595561392 803891429679038464 n

Vannacht zijn ook deze twee honden aangekomen in Nederland Frosa, als kleine puppert gevonden in Boekarest en via ons contact Ioana kon ze veilig in opvang tot aan transport.En dan June, een hondje dat in februari door ons team uit het Resita-asiel is gehaald, naar een veilige opvang in Timisoare. Zij mocht nu ook de bus in! Met heel veel dank aan de gastgezinnen die deze hondjes zullen begeleiden naar hun eigen thuis! Binnenkort komen ze op de website!

Rumba & Silva zijn er klaar voor

rumbasilva

Silva (blond) en Rumba (rood-wit) hebben we  in 2018 ontmoet terwijl ze opgesloten zaten in een particulier asiel in Boekarest. Het waren zulke lieve, sociale honden en toen we ontdekten dat ze na ruim een jaar nog steeds in het asiel zaten hebben we ze meegenomen naar 'onze' Florentina. Daar wachten ze nu op een enkeltje Nederland. Normaal gaat een hond uit Roemenie eerst naar een gastgezin maar deze twee zijn zo lief dat we het ook aandurven ze rechtstreeks te laten adopteren als het toekomstige baasje wat ervaring heeft. 

Lees meer

Onze helden zijn onderweg

Bus vol voer

En onze toppers zijn onderweg naar Resita... Met een afgeladen bus vol voer dankzij alle mensen die voer hebben gedoneerd! Ook hebben we nog nieuwe donaties gekregen van M Spitzner, J Steen, J Westerweel, Y van der Weerd, C Janssen, CG Producten, A Land, J van Heeswijk, C Luters, A de Groot, A van der Heiden, C Boksem, M Matena, V van de Wetering, M van der Koijk, J van Bruggen, A Prins, E Postma, A Dijkstra, J Nillesen en Dierenspeciaalzaak Sleeuwijk.In totaal hebben we 3.932,50 euro ontvangen, waarvoor natuurlijk enorm veel dank! Na aftrek van de kosten (huur van de bus plus benzinekosten) echt een waanzinnig mooi bedrag!! We gaan natuurlijk voer achterlaten en honden in opvang brengen, maar hiermee kunnen we een volgende trip ook in een aantal buitenkennels nieuwe betonvloeren storten, want wat er nu ligt, is helemaal stuk en honden staan continue in plassen water vermengd met pies en poep.... Lieve mensen, nogmaals heel erg bedankt!

Help ook mee en doneer

We gaan weer naar Resita!

82611109 2884073918311796 9168293891646947328 n

Op 7 februari a.s. vertrekken we weer naar het grote gemeente-asiel van Resita om ter plaatse hulp te gaan bieden. Ondanks dat het winter is, komen er nog steeds zwangere honden aan in het asiel. Het is de meest slechte plek voor een hond om pups te krijgen. Alle honden hebben onze hulp hard nodig. We willen met een afgeladen bus vertrekken; vol met voer voor de honden en ook speciaal voer voor de pups. We zullen weer zoveel mogelijk honden proberen te helpen. Zonder uw steun kunnen wij dit niet doen.   Mogen de honden nog een keer op u rekenen? Dank u wel!

Help mee en doneer

Bedankt lieve donateurs!

resita14012020Dankzij onze donateurs kunnen we achter de schermen zo af en toe iets extra’s doen voor honden. En dat doen we natuurlijk heel graag. We kunnen alleen niet overal foto’s van plaatsen, want we willen ook onze verstandhouding met de mensen in Roemenie goed houden en met publiciteit is niet altijd iedere hond geholpen. Zoals een paar weken geleden die moeder met 10 pups is een buitenkennel in een asiel.... De foto’s zijn hartverscheurend en we weten allemaal dat pups in zo’n asiel geen enkele kans maken, vooral niet nu in de winter. Deze hond had een eigenaar die haar daar had gedumpt met het hele nest erbij. Maar eigenlijk wilde hij de moeder weer terug, ongetwijfeld als waak-/kettinghond. Dus we hadden maar een paar dagen tijd om dit gezin te redden en met de moed der wanhoop zijn we gaan rondvragen. En we vonden een plek voor ze!

Een plekje in huis en hart?

silvaTerwijl wij bibberend met de honden aan de wandel zijn, moeten we vooral nu aan de achterblijvers te denken. Wij komen straks terug in een warm huis, onze honden hun buikjes vol en een zachte, veilige plek om te slapen. In Roemenie is de temperatuur in de nachten al onder nul en er komt nog een veel zwaardere tijd voor ze aan. Met een kou die we hier niet eens kennen. Na ons laatste bezoek aan Resita kennen we al die koppies, al die ogen... al die honden die zo graag uit die ellendige hokken willen. We hebben voor de achterblijvers gedaan wat we konden, hokken gebouwd, sommige hadden het geluk dat we ze eruit konden halen. Maar veel van deze honden zullen de winter niet overleven. Het voedsel is schaars, en nooit voldoende om reserves aan te maken. Pups zullen nooit pup kunnen zijn, oudjes nooit van hun oude dag kunnen genieten en alles er tussen in is maar net of ze sterk genoeg zijn. De hondjes hebben ons altijd nodig, maar in deze periode meer dan ooit. Help ons. We vragen een beetje van uw tijd. Een paar weken, maanden misschien. Om een hondje de kans te geven op een fijn leven, de kans om de komende winter te overleven.  Word gastgezin, met z'n allen kunnen we het verschil maken voor die ene... 

Meer weten?

Noodoproep voor Olly!

olly

Omdat de omstandigheden van zijn baasje plotseling zijn gewijzigd moet Olly herplaatst worden. Dat is niet eenvoudig want Olly heeft verlatingsangst en kan niet alleen zijn. Inmiddels begint voor Olly  de tijd te dringen en we zoeken met spoed een plekje bij iemand die veel tijd voor hem heeft.  Hij zou het fantastisch doen bij een gepensioneerde, iemand die aan huis werkt of iemand die Olly gewoon mee kan nemen. Want Olly gaat graag mee! Dat maakt hem aan de ene kant een geweldige kameraad voor zijn baasje, want hij is enorm baasgericht. Wij geloven dat zo iemand echt wel te vinden is en dus zijn we hard op zoek voor Olly. Want hij heeft zoveel te bieden als hij de kans krijgt... Bent u of kent u iemand die Olly een fijn thuis kan geven? Neem dan alstublieft contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer over Olly

De bofhondjes... donateurs bedankt!

uitresita102019

De Resita-gangers zijn weer veilig thuis! Een beetje bleek en vermoeid maar wel met volle auto’s. Dat krijg je als 2 stichtingen samen op pad gaan. Stichting Kat in Nood heeft ook voor de honden een enorm groot hart! Deze samenwerking mag wat ons betreft nog heel vaak in de herhaling! Voor deze honden breekt nu een heel nieuw leven aan. De meesten gaan eerst in opvang en we zijn alle gastgezinnen heel erg dankbaar voor hun hulp! Want dit is hun enige kans op een eigen thuis.... Een hele oude kreupele ziel mag zijn laatste eindje bij Rixt van Kat in Nood doorbrengen Maar hij hobbelde na aankomst al nieuwsgierig rond, dus dat eindje duurt hopelijk nog wel even. De afgelopen dagen waren heel intensief en soms hartverscheurend.

Resita... we komen eraan!

74214588 2679154228803767 1695003036570615808 n

Daar gaan ze! Handige mannen voor het bouwen van hokken, een dierenarts en stoere vrouwen voor de sterilisatie-actie. En natuurlijk, heel belangrijk, het selecteren van honden die we eruit gaan halen... Een onmogelijke opgave want hoe maak je die keuze? Hoe zeg je: jij wel maar jij niet? Maar elke hond is er eentje, dus we proberen zoveel mogelijk te helpen. We zullen ter plaatse ook voer en spullen kopen en doneren voor Resita kan nog steeds! Elk bedrag, groot of klein, is heel erg welkom. Aan het eind van deze middag zullen ze aankomen. We wensen onze vrijwilligers heel veel succes en ook veel sterkte, want zo'n reisje Resita gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Mogen deze toppers op u rekenen?

Doneren

Winteractie voor Resita

resita actie

Op 18 oktober vertrekt ons team opnieuw naar het asiel van Resita. Hier zitten ruim 300 honden opgesloten en een deel van de kennels is absoluut niet winterklaar. Want de oude hokken zijn door de beheerder weg gehaald omdat ze in de loop van de jaren volgekoekt zaten met een dikke laag viezigheid. Maar zonder hokken gaan honden de winter niet overleven. We hebben twee handige mannen bereid gevonden om er naar toe te gaan om hokken te bouwen. Er gaat een bevriende dierenarts mee om teefjes te steriliseren. Natuurlijk willen we ook ons best doen om een aantal honden weg te halen naar een veilige opvang. Het wordt een grote actie maar dit kunnen we niet alleen.... lees verder om te zien wat we precies gaan doen.

Lees verder

Een stichting met vijf sterren!

Wij zijn erg blij met onze vermelding op de Lijst Betrouwbare Stichtingen / Buitenlandse Hond Adopteren. Omdat er overal kaf onder het koren zit, wordt er hard gewerkt aan een systeem om de goede stichtingen te kunnen onderscheiden. Wanneer de adoptie van een hond uit het buitenland wordt overwogen, is er nu een lijst waar de betreffende stichting gechecked kan worden. 

Alleen een stichting die aan alle eisen voldoet, kan op de Lijst Betrouwbare Stichtingen Buitenlandse Honden komen te staan. De basis die nodig is:

  • dat de stichting een verplicht UBN nummer heeft.
  • dat de stichting bekend is bij de instanties en voldoet aan alle wettelijke verplichtingen (EG nummer)
  • de stichtingen dieren mogen importeren
  • dat de stichting wordt gecontroleerd door de NVWA.
  • dat de stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

In de lijst zijn alleen stichtingen opgenomen, die in buitenlandse honden bemiddelen, in Nederland ingeschreven staan bij de KvK en een UBN nummer en EG nummer hebben. Veel grote en bekende Nederlandse Stichtingen staan ingeschreven bij de KvK, maar ze hebben GEEN EG nummer, of GEEN UBN- nummer. Stichtingen die niet in Nederland staan ingeschreven hebben geen KVK inschrijving, daarom worden ze ook niet opgenomen in deze lijst, aangezien de regelgeving in elk land anders is.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de veiligheid van de honden na aankomst. Goede voorlichting en informatie die ook op de website van de stichting staat vermeld. Een verplicht veiligheidstuig en dubbel aanlijnen voor de eerste periode na aankomst. Huisbezoek voor plaatsing en nazorg zijn tevens erg belangrijke controlepunten.  

Meer informatie

Net in Nederland aangekomen: Raisa, Fleurtje en Sammie!

raisa fleurtje sammie

Afgelopen week gingen deze drie lieverds op weg naar een nieuw leven en op 29 augustus kwamen ze in Nederland aan, voor alledrie stond een opvangmandje klaar. Drie heel verschillende honden... Raisa die een brok levenlust is en intens gelukkig is vanaf het moment dat ze uit de bus stapte. Fleurtje die het binnenshuis nog niet vertrouwd, het liefst in de tuin blijft maar tegen etenstijd ineens de gang in wandelt. En Sammie... een prachtige, enthousiaste hond die nog een flinke poetsbeurt te wachten staat. Benieuwd wat onder dat vervilte, vieze vachtje tevoorschijn komt? Hou ze in de gaten want ze staan op de website en meer informatie en foto's volgen heel binnenkort!

Lees meer

Dol op kinderen en op zoek naar een eigen familie

Doedel

Deze grote lieverd heet Doedel en die naam beschrijft hem ook precies. Want hij is een heerlijke goedmoedige hond die dol is op kinderen. Nog geen jaar oud, wat groot uitgevallen en ja, een beetje lomp en onhandig maar met een gouden hart die niets liever wil dan een gezellig gezin waar hij kan knuffelen en ravotten zoveel hij wil. De familie die hem als gezinslid erbij krijgt, treffen een lot uit de loterij. Maar Doedels lotje is nog niet getrokken en we zijn op zoek naar zijn gouden mandje. Wie valt als een blok voor deze prachtige vent?

Lees meer

Grote spoed voor Hongaarse Leo

leo

Negen maanden jong is hij nog maar. Hij heeft op straat geleefd en werd overal verjaagd. Hongerig en vuil had hij het geluk dat Nederlanders in Hongarije hem vonden en zich over hem ontfermden. Hij bleek beschoten te zijn, de kogel zat nog in zijn kaak en dankzij zijn redders kon hij succesvol geopereerd worden. Leo ontpopte zich als een geweldig lieve en blije hond. Maar nu moeten zijn Nederlandse redders in augustus terug naar Nederland en ze kunnen hem niet meenemen. Moet Leo terug de straat op? Dat mag niet gebeuren vonden wij en natuurlijk willen we graag een handje en dit hondje helpen! Dus zijn we met grote spoed op zoek naar een mandje voor tijdelijke opvang of, nog liever, voor altijd...

Lees meer

Wat een gastgezin kan betekenen

inhetwater ymke

Van de honden die we uit het gemeente-asiel van Resita halen, weten we nooit helemaal zeker hoe ze zich hier in Nederland gaan gedragen. We maken een inschatting in de kennel en dat is natuurlijk heel erg beperkt. Maar het is hun enige kans.... Dus we nemen het risico en gelukkig hebben we voor Ymke een gastgezin dat bereid is dat risico samen met ons te dragen Want onze Ymke was niet de makkelijkste toen ze eenmaal hier was. Gek op haar gastmoeder Rolien, maar alles op straat moest eigenlijk heel ver weg geblaft worden. Want dat was eng.... Maar de afgelopen maanden heeft Rolien stapje voor stapje het vertrouwen van Ymke weten op te bouwen en dat proces is prachtig om te zien. En nu kan ze al veel meer aan en het gaat nog steeds vooruit. Echt zo top dat een gastgezin bereid is zoveel te investeren! En dat allemaal om voor Ymke het beste plekje te vinden. Een thuis bij mensen die haar veiligheid kunnen bieden en het een uitdaging vinden om verder met haar te werken. Want ze is het zo waard! Dus zijn we hard op zoek voor deze lieverd.

Lees meer

Fonzy blijkt een topsporter!

eerste plaats voor Fonzy

Het is vreemd maar voor sommige honden duurt het opvang traject lang, terwijl ze geweldige honden zijn. In zijn paspoort staat Sinbad, zijn opvangfamilie noemt hem Fonzy en dat hij echt een topper is beweest hij afgelopen wee, Want kijk wie op de eerste plaats staat van de coursing in Nieuwe Pekela? Onze eigen Fonzy! Wooowww die is snel!! Jammergenoeg is er nooit zo snel een adoptant voor hem geweest.... Dit mannetje zit al best lang in opvang Zo jammer dat niemand hem een goed thuis kan geven. Ok, hij heeft wat jachtinstinct en veel energie, maar er zijn toch genoeg mensen die graag een werkwillige hond willen? Hij heeft zo veel leuke kanten!! Kijk hem nou eens staan met zijn staart dapper in de krul Fonzy is nog maar 3 jaar en hij verdient echt een eigen thuis. Nu ziet iemand hem wel staan toch? Toch?

Meer over Fonzy

Grote spoed voor kleine Lindy!

lindy spoed

De tijd dringt voor onze Lindy. Helaas komt ze terug van adoptie omdat ze niet kan opschieten met het andere teefje in dat gezin. Maar het is inmiddels helemaal geescaleerd tussen de dames en ze moeten gescheiden worden. Voor de adoptanten is dit natuurlijk onhoudbaar en ze moet nu MET SPOED weg. Lindy is heel erg lief, maar ze kan dus niet goed met andere teefjes en ook katten is een probleem. Voor haar eigen mensen is het een schatje en ze houdt heel veel van knuffelen. Kinderen vindt ze spannend, dus dat is geen goede combinatie. Wie kan Lindy opvangen? Het is echt heel erg dringend! Reactie zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

UPDATE: LINDY HEEFT HAAR THUIS GEVONDEN!

Lia met een handicapje

lia

Onze lieve Lia heeft een heel erg triest verleden... Ons team vond haar in het gemeente-asiel van Resita, broodmager en het was ook direct al duidelijk dat ze een pijnlijke voorpoot had. We hebben haar daar weg gehaald en nu is ze in Nederland in opvang.

Vier hondjes hebben hun mandjes gevonden!

geadopteerd

De afgelopen dagen zijn er maar liefst 5 honden verhuisd naar hun nieuwe baasjes! Sumo, Daisy en de 2 pubers Sproet en Timber. Vooral voor Sumo mag de vlag uit...

Grote hoeveelheid voer op weg naar Resita

spayed 09042019

Dankzij onze donateurs hebben we gisteren 450 euro kunnen overmaken voor een transport van voer uit Duitsland. Dit voer gaat naar het gemeente-asiel van Resita, waar nog zoveel honden wachten op hun grote geluksdag.... Lieve mensen, heel erg bedankt voor jullie steun! Dat is echt van groot belang want het voer vanuit de gemeente is veel te wenig om ruim 300 honden van te kunnen voeren.

Sterilisaties mogelijk gemaakt i.s.m. lokale rescuer

spayed 09042019

Natuurlijk snappen we dat het zwerfhondenprobleem in Roemenie niet wordt opgelost met adopties... Het enige dat echt helpt is het steriliseren van de straathonden. Dus daarmee proberen we zoveel mogelijk te helpen. Een rescuer die zwerfhonden voert, stuitte op een groepje van (deels zwangere) teefjes. We hebben 200 euro gedoneerd voor de sterilisaties. Met heel veel dank aan onze donateurs waardoor we dit kunnen doen. Hierdoor worden tientallen honden niet meer geboren!

Joep is thuis

joep voor na

Wat een verschil... Deze prachtige collage van een gastgezin laat precies zien waar we het voor doen. "Onze" Joep in het rottige gemeente asiel van Resita achter tralies, weg te kwijnen... en dan in Nederland als gelukkige huishond. En dat alles in nog geen 3 maanden tijd! Dank jullie wel gastgezinnen, jullie zijn toppers, want dit kan alleen dankzij jullie.

Ook gastgezin worden?

Lees meer

Yentl bewijst dat wonderen bestaan

yentle voor na

Yentl zat onder hartverscheurende omstandigheden in het asiel van Resita, broodmager en ze zou zeker sterven als we haar er niet meteen uit zouden halen. Bij een particuliere opvang in Roemenie kon ze een beetje op adem komen en kreeg ze de eerste broodnodige zorg. Met een paspoort op zak en een paar kilo gegroeid kon Yentl aan haar reis naar Nederland beginnen waar ze liefdevol werd opgevangen door een gastgezin. Daar maakte ze de laatste fase van haar, zeg maar gerust, metamorfose door. En kijk haar nu! Blije, lieve en prachtige Yentl is klaar voor haar eigen familie!

Het belang van gastgezinnen

resita 11032019

Ons team is aangekomen in Resita. Onderweg hebben ze groepjes zwerfhonden bijgevoerd en de rest van het voer is uitgeladen in het asiel. Ook hebben ze snel een rondje langs de kennels gemaakt voordat het donker wordt. Onze hokken die vorige keer zijn gebracht, staan er nog en worden goed gebruikt. De circa 300 honden die er zitten zien er over het algemeen wel goed uit, maar sommigen hebben schurft. En ze zagen dat veel van de honden die we eigenlijk weg wilden halen er niet meer zijn...

Resita, we komen eraan!

tripje resita 08032019

En daar gaan ze... Onderweg naar het Resita-asiel met een afgeladen bus! Dankzij Dierenwinkel Lewenborg, Dierenambulance Groningen, Liesbeth, Maria, Linda, Renate en de studenten van het Citaverde College in Horst. Wat geweldig van deze mensen! Morgen zullen ze aankomen en dan zullen Hilda en Jolanda kijken welke honden we weg kunnen halen. Sander zal samen met de beheerder klusjes doen, zoals tussen de kennels ‘scheidingsplaten’ neerzetten, zodat ze niet meer met hun hoofd door de tralies heen kunnen en kapot gebeten worden. Lieve mensen, we willen 10 honden weg halen, maar we gaan dat financieel niet redden zonder jullie hulp! Opvang in Timisoare kost 35 euro per maand dus iedere bijdrage is enorm welkom! Mogen we jullie weer vragen om ons te helpen deze honden veilig onder te brengen? Ons rekeningnummer is NL66 RABO 0108573974 t.n.v. Straydogs Rescue Nederland, graag o.v.v. opvang Resitahonden. Alvast enorm bedankt!

Timber is thuis!

Vanochtend werd het gastgezin van Timber door de kliniek gebeld met de mededeling dat Timber de boel aan het afbreken was, dus of hij weer opgehaald kon worden.  Onze parvo-puppert heeft het gered en is weer thuis! En met nog een paar prachtige donaties kunnen we de rekening van circa 2.400 euro ook betalen.

Doodzieke pup

We hebben een doodzieke pup in huis. Omdat we openheid van zaken altijd voorop hebben staan, in goede, maar ook in slechte tijden: de oorzaak is parvo. Iets wat eigenlijk niet zou mogen vanwege de verplichte vaccinaties. Het is een vaak dodelijk virus waar heel veel pups in Roemenië aan sterven. Daarom worden alle honden die naar Nederland komen, hiervoor gevaccineerd. Verplicht!

Timber kwam samen met zijn broertje Sproet ruim een week geleden aan in Nederland. In de loop van die week werd Timber ziek. Diarree en overgeven Er werd nog gedacht aan iets verkeerds gegeten, dus rontgenfoto’s, maar dat was het niet. Hij werd zieker ondanks de medicijnen en op vrijdagavond naar de kliniek. Daar is een parvo-test gedaan en hij bleek dus positief Nou, we kunnen jullie vertellen dat je je dan een ongeluk schrikt. Want parvo is dodelijk. En hij is gevaccineerd, dus begrijpen doen we het al helemaal niet.

Goed begin van 2019

15012019We proberen te helpen waar we kunnen maar we vergeten het weleens te posten. Zo’n 2 maanden geleden kregen we een filmpje en foto van deze mama met 7 (!!) pups. Ze zwierven rond bij een bedrijventerrein in Timisoare en er was geen hulp.

Happy New Doggy Year

nieuwjaarskaart 2018 1Het team van Straydogs Rescue Nederland wenst iedereen een heel goed en liefdevol 2019! En we willen iedereen heel erg bedanken voor alle steun het afgelopen jaar. Want met uw hulp hebben maar liefst 94 honden een nieuw thuis gevonden, konden we daarnaast 116 honden laten steriliseren en hebben we 4.200 euro kunnen doneren voor voer (waarvan het grootste deel naar het Resita-asiel)! Dat is een resultaat waar we natuurlijk best een beetje trots op zijn, maar we realiseren ons heel goed dat dat zonder alle donateurs, gastgezinnen en andere vrijwilligers niet mogelijk was geweest. Dus onze dank is megagroot, names alle honden die we hebben kunnen helpen! We hopen dat we ook komend jaar weer op jullie steun mogen rekenen!

 

Voer voor de achterblijvers

2018 3012 introDankzij de fantastische donaties die we mogen ontvangen van onze donateurs hebben we voor alle achterblijvers in Resita weer voer kunnen kopen. Er is voor ongeveer 800 euro ingekocht en dat is rechtstreeks naar Resita gegaan.

Vaarwel Resita, welkom nieuw leven!

06122018 resitaHet hondje dat we een paar dagen geleden bij de dierenarts konden brengen is meegegaan naar Nederland en net aangekomen. We vermoeden dat ze lange tijd als fokteef voor de broodfok is gebruikt. Behalve de wond in haar hals had ze oude, ontstoken wonden aan haar buik en zijn er mamatumoren ontdekt. Maar ondanks dat begint ze op te knappen en is ze nu veilig. Ze krijgt alle tijd om te herstellen.

16 honden zijn eruit!

resita06122018Het is waarschijnlijk de domste actie ooit in ons 5-jarig bestaan, maar we doen het toch. Vanochtend hebben Sander en Hilda 16 honden uit hun kennels gehaald. We hadden oorspronkelijk eerst 7, toen werden het 10, maar als je die magere scharminkels echt ziet en vasthoudt en je weet dat ze het echt niet gaan overleven. In het asiel wordt minimaal gevoerd en veel honden krijgen gewoon niet de kans om te eten. Al deze honden waren in hun kennel de pispaaltjes. We konden ze gewoon niet achterlaten. We willen ook een Resita-voer-clubje opzetten, daarover later meer.

Winteractie Resita in volle gang

20180312Ons team is veilig aangekomen in Resita. De kleine vrachtwagen is inmiddels uitgepakt en het klussen is begonnen. Het weer werkt mee, er kan veel gedaan worden in de komende dagen.

De grote kennel is nu winddicht gemaakt en er zijn extra ligplaatsen gemaakt zodat de honden niet op de koude, natte en vooral vieze betonnen vloer hoeven te slapen. De hondenhokken die we dankzij de gulle donaties konden kopen zijn al in aanbouw, de eersten zijn inmiddels geplaatst. Op de foto's is goed te zien wat de nieuwe en de oude hokken zijn.

Op weg dankzij alle donaties

asiel resitaDit weekend is het zover, dan reizen een paar mensen van ons team weer af naar Resita. Met de auto vol manden, hokken, dekens en voer gaan we onze best doen om de hokken van de honden die daar nog niet wegkunnen winterklaar te maken.

Klussen in Resita

resitakennel 1In het weekend van 1 december vertrekken enkele leden van ons team weer naar Roemenie, naar het asiel in Resita, om daar de verblijven winterklaar te maken.

Alle nieuwsberichten