Het laatste nieuws

Lees hier onze meest recente nieuwsberichten en blijf op de hoogte van onze activiteiten. 

 

Gastmoeder aan het woord: Siv

siveklundOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Siv die sinds 2018 jaar honden voor onze stichting opvangt.

In Memoriam: Talok

Talok

Rust zacht Talok. Zijn leven vol liefde is begonnen in augustus 2015 toen hij vanuit het Botosani asiel werd opgenomen door Renzina Olde Heuvel en Martin. Het was bekend dat hij wervelproblematiek had. Zijn 7de tm 13de wervels waren versleten daar kreeg hij medicatie voor. Talok was gelukkig, had geen pijn en genoot van de lange wandelingen en lekker chillen in de berm bij het Wehe-ster-zandpad. De laatste maanden ging het steeds minder goed en werd de pijn te heftig. Talok gaf aan dat het genoeg geweest was. Renzina en Martin hebben de moeilijke beslissing genomen om hem te laten gaan. Dag lieve Talok. v 02-2-2006  † 24-08-2020

Gastmoeder aan het woord: Claudia

gastmoeder claudiaOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Claudia die sinds 2 jaar honden voor onze stichting opvangt.

Gastmoeder aan het woord: Maria

gastmoeder mariaOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Maria die al tientallen honden heeft opgevangen.

Bijzondere sterilisatie actie voor Resita

109133804 3335497553169428 5447664219563494775 nIedereen die ons een beetje volgt, weet dat het merendeel van onze honden uit het ellendige gemeente-asiel van Resita komt. Een asiel met meer dan 400 honden en waar iedere dag honden bijkomen.Mensen die de pups van hun honden dumpen, zwangere straathonden, moeders met pups, het houdt niet op. De enige manier om structureel iets tegen deze toestroom van honden te doen, is steriliseren. Maar voor de meeste mensen in Roemenie is dat veel te duur en dus gebeurt het niet. Maar één van de hulporganisaties in Resita heeft nu een grote sterilisatiecampagne opgezet voor de inwoners van Resita! Van 28 - 31 juli gaat een dierenarts met zijn mobiele kliniek honden (en ook katten) steriliseren/castreren en dat kost de mensen dan niks. Iedereen kan komen met zijn dier en het doel is 100 neutralisaties! Maar dat gaat natuurlijk niet lukken zonder hulp, dus vandaar de oproep aan iedereen die net als wij de ellende wil aanpakken. Doet u mee? Een sterilisatie kost 30 euro, maar iedere bijdrage is heel erg welkom op rekeningnummer NL66 RABO 0108573974 t.n.v Straydogs Rescue Nederland, graag o.v.v sterilisatie actie Resita. We zullen hier verslag doen van alle donaties en het geld naar Resita doorsturen. Ook zullen we foto’s vragen van de actie. Uit naam van alle ongeboren pups: alvast heel veel dank! 

June en Frosa, op weg naar een nieuwe toekomst

99431694 3178244595561392 803891429679038464 n

Vannacht zijn ook deze twee honden aangekomen in Nederland Frosa, als kleine puppert gevonden in Boekarest en via ons contact Ioana kon ze veilig in opvang tot aan transport.En dan June, een hondje dat in februari door ons team uit het Resita-asiel is gehaald, naar een veilige opvang in Timisoare. Zij mocht nu ook de bus in! Met heel veel dank aan de gastgezinnen die deze hondjes zullen begeleiden naar hun eigen thuis! Binnenkort komen ze op de website!

Rumba & Silva zijn er klaar voor

rumbasilva

Silva (blond) en Rumba (rood-wit) hebben we  in 2018 ontmoet terwijl ze opgesloten zaten in een particulier asiel in Boekarest. Het waren zulke lieve, sociale honden en toen we ontdekten dat ze na ruim een jaar nog steeds in het asiel zaten hebben we ze meegenomen naar 'onze' Florentina. Daar wachten ze nu op een enkeltje Nederland. Normaal gaat een hond uit Roemenie eerst naar een gastgezin maar deze twee zijn zo lief dat we het ook aandurven ze rechtstreeks te laten adopteren als het toekomstige baasje wat ervaring heeft. 

Lees meer

Onze helden zijn onderweg

Bus vol voer

En onze toppers zijn onderweg naar Resita... Met een afgeladen bus vol voer dankzij alle mensen die voer hebben gedoneerd! Ook hebben we nog nieuwe donaties gekregen van M Spitzner, J Steen, J Westerweel, Y van der Weerd, C Janssen, CG Producten, A Land, J van Heeswijk, C Luters, A de Groot, A van der Heiden, C Boksem, M Matena, V van de Wetering, M van der Koijk, J van Bruggen, A Prins, E Postma, A Dijkstra, J Nillesen en Dierenspeciaalzaak Sleeuwijk.In totaal hebben we 3.932,50 euro ontvangen, waarvoor natuurlijk enorm veel dank! Na aftrek van de kosten (huur van de bus plus benzinekosten) echt een waanzinnig mooi bedrag!! We gaan natuurlijk voer achterlaten en honden in opvang brengen, maar hiermee kunnen we een volgende trip ook in een aantal buitenkennels nieuwe betonvloeren storten, want wat er nu ligt, is helemaal stuk en honden staan continue in plassen water vermengd met pies en poep.... Lieve mensen, nogmaals heel erg bedankt!

Help ook mee en doneer

We gaan weer naar Resita!

82611109 2884073918311796 9168293891646947328 n

Op 7 februari a.s. vertrekken we weer naar het grote gemeente-asiel van Resita om ter plaatse hulp te gaan bieden. Ondanks dat het winter is, komen er nog steeds zwangere honden aan in het asiel. Het is de meest slechte plek voor een hond om pups te krijgen. Alle honden hebben onze hulp hard nodig. We willen met een afgeladen bus vertrekken; vol met voer voor de honden en ook speciaal voer voor de pups. We zullen weer zoveel mogelijk honden proberen te helpen. Zonder uw steun kunnen wij dit niet doen.   Mogen de honden nog een keer op u rekenen? Dank u wel!

Help mee en doneer

Bedankt lieve donateurs!

resita14012020Dankzij onze donateurs kunnen we achter de schermen zo af en toe iets extra’s doen voor honden. En dat doen we natuurlijk heel graag. We kunnen alleen niet overal foto’s van plaatsen, want we willen ook onze verstandhouding met de mensen in Roemenie goed houden en met publiciteit is niet altijd iedere hond geholpen. Zoals een paar weken geleden die moeder met 10 pups is een buitenkennel in een asiel.... De foto’s zijn hartverscheurend en we weten allemaal dat pups in zo’n asiel geen enkele kans maken, vooral niet nu in de winter. Deze hond had een eigenaar die haar daar had gedumpt met het hele nest erbij. Maar eigenlijk wilde hij de moeder weer terug, ongetwijfeld als waak-/kettinghond. Dus we hadden maar een paar dagen tijd om dit gezin te redden en met de moed der wanhoop zijn we gaan rondvragen. En we vonden een plek voor ze!

Een plekje in huis en hart?

silvaTerwijl wij bibberend met de honden aan de wandel zijn, moeten we vooral nu aan de achterblijvers te denken. Wij komen straks terug in een warm huis, onze honden hun buikjes vol en een zachte, veilige plek om te slapen. In Roemenie is de temperatuur in de nachten al onder nul en er komt nog een veel zwaardere tijd voor ze aan. Met een kou die we hier niet eens kennen. Na ons laatste bezoek aan Resita kennen we al die koppies, al die ogen... al die honden die zo graag uit die ellendige hokken willen. We hebben voor de achterblijvers gedaan wat we konden, hokken gebouwd, sommige hadden het geluk dat we ze eruit konden halen. Maar veel van deze honden zullen de winter niet overleven. Het voedsel is schaars, en nooit voldoende om reserves aan te maken. Pups zullen nooit pup kunnen zijn, oudjes nooit van hun oude dag kunnen genieten en alles er tussen in is maar net of ze sterk genoeg zijn. De hondjes hebben ons altijd nodig, maar in deze periode meer dan ooit. Help ons. We vragen een beetje van uw tijd. Een paar weken, maanden misschien. Om een hondje de kans te geven op een fijn leven, de kans om de komende winter te overleven.  Word gastgezin, met z'n allen kunnen we het verschil maken voor die ene... 

Meer weten?

Noodoproep voor Olly!

olly

Omdat de omstandigheden van zijn baasje plotseling zijn gewijzigd moet Olly herplaatst worden. Dat is niet eenvoudig want Olly heeft verlatingsangst en kan niet alleen zijn. Inmiddels begint voor Olly  de tijd te dringen en we zoeken met spoed een plekje bij iemand die veel tijd voor hem heeft.  Hij zou het fantastisch doen bij een gepensioneerde, iemand die aan huis werkt of iemand die Olly gewoon mee kan nemen. Want Olly gaat graag mee! Dat maakt hem aan de ene kant een geweldige kameraad voor zijn baasje, want hij is enorm baasgericht. Wij geloven dat zo iemand echt wel te vinden is en dus zijn we hard op zoek voor Olly. Want hij heeft zoveel te bieden als hij de kans krijgt... Bent u of kent u iemand die Olly een fijn thuis kan geven? Neem dan alstublieft contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer over Olly

De bofhondjes... donateurs bedankt!

uitresita102019

De Resita-gangers zijn weer veilig thuis! Een beetje bleek en vermoeid maar wel met volle auto’s. Dat krijg je als 2 stichtingen samen op pad gaan. Stichting Kat in Nood heeft ook voor de honden een enorm groot hart! Deze samenwerking mag wat ons betreft nog heel vaak in de herhaling! Voor deze honden breekt nu een heel nieuw leven aan. De meesten gaan eerst in opvang en we zijn alle gastgezinnen heel erg dankbaar voor hun hulp! Want dit is hun enige kans op een eigen thuis.... Een hele oude kreupele ziel mag zijn laatste eindje bij Rixt van Kat in Nood doorbrengen Maar hij hobbelde na aankomst al nieuwsgierig rond, dus dat eindje duurt hopelijk nog wel even. De afgelopen dagen waren heel intensief en soms hartverscheurend.

Resita... we komen eraan!

74214588 2679154228803767 1695003036570615808 n

Daar gaan ze! Handige mannen voor het bouwen van hokken, een dierenarts en stoere vrouwen voor de sterilisatie-actie. En natuurlijk, heel belangrijk, het selecteren van honden die we eruit gaan halen... Een onmogelijke opgave want hoe maak je die keuze? Hoe zeg je: jij wel maar jij niet? Maar elke hond is er eentje, dus we proberen zoveel mogelijk te helpen. We zullen ter plaatse ook voer en spullen kopen en doneren voor Resita kan nog steeds! Elk bedrag, groot of klein, is heel erg welkom. Aan het eind van deze middag zullen ze aankomen. We wensen onze vrijwilligers heel veel succes en ook veel sterkte, want zo'n reisje Resita gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Mogen deze toppers op u rekenen?

Doneren

Winteractie voor Resita

resita actie

Op 18 oktober vertrekt ons team opnieuw naar het asiel van Resita. Hier zitten ruim 300 honden opgesloten en een deel van de kennels is absoluut niet winterklaar. Want de oude hokken zijn door de beheerder weg gehaald omdat ze in de loop van de jaren volgekoekt zaten met een dikke laag viezigheid. Maar zonder hokken gaan honden de winter niet overleven. We hebben twee handige mannen bereid gevonden om er naar toe te gaan om hokken te bouwen. Er gaat een bevriende dierenarts mee om teefjes te steriliseren. Natuurlijk willen we ook ons best doen om een aantal honden weg te halen naar een veilige opvang. Het wordt een grote actie maar dit kunnen we niet alleen.... lees verder om te zien wat we precies gaan doen.

Lees verder

Een stichting met vijf sterren!

Wij zijn erg blij met onze vermelding op de Lijst Betrouwbare Stichtingen. Omdat er overal kaf onder het koren zit, wordt er hard gewerkt aan een systeem om de goede stichtingen te kunnen onderscheiden. Wanneer de adoptie van een hond uit het buitenland wordt overwogen, is er nu een lijst waar de betreffende stichting gechecked kan worden. 

Alleen een stichting die aan alle eisen voldoet, kan op de Lijst Betrouwbare Stichtingen komen te staan. De basis die nodig is:

  • dat de stichting een verplicht UBN nummer heeft.
  • dat de stichting bekend is bij de instanties en voldoet aan alle wettelijke verplichtingen (EG nummer) De stichtingen dieren mogen importeren;
  • dat de stichting wordt gecontroleerd door de NVWA.
  • dat de stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

In de lijst zijn alleen stichtingen opgenomen, die in buitenlandse honden bemiddelen, in Nederland ingeschreven staan bij de KvK en een UBN nummer en EG nummer hebben. Veel grote en bekende Nederlandse Stichtingen staan ingeschreven bij de KvK, maar ze hebben GEEN EG nummer, of GEEN UBN- nummer. Stichtingen die niet in Nederland staan ingeschreven hebben geen KVK inschrijving, daarom worden ze ook niet opgenomen in deze lijst, aangezien de regelgeving in elk land anders is.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de veiligheid van de honden na aankomst. Goede voorlichting en informatie die ook op de website van de stichting staat vermeldt. Een verplicht veiligheidstuig en dubbel aanlijnen voor de eerste periode na aankomst. Huisbezoek voor plaatsing en nazorg is tevens erg belangrijk controlepunt.  

Meer informatie

Net in Nederland aangekomen: Raisa, Fleurtje en Sammie!

raisa fleurtje sammie

Afgelopen week gingen deze drie lieverds op weg naar een nieuw leven en op 29 augustus kwamen ze in Nederland aan, voor alledrie stond een opvangmandje klaar. Drie heel verschillende honden... Raisa die een brok levenlust is en intens gelukkig is vanaf het moment dat ze uit de bus stapte. Fleurtje die het binnenshuis nog niet vertrouwd, het liefst in de tuin blijft maar tegen etenstijd ineens de gang in wandelt. En Sammie... een prachtige, enthousiaste hond die nog een flinke poetsbeurt te wachten staat. Benieuwd wat onder dat vervilte, vieze vachtje tevoorschijn komt? Hou ze in de gaten want ze staan op de website en meer informatie en foto's volgen heel binnenkort!

Lees meer

Dol op kinderen en op zoek naar een eigen familie

Doedel

Deze grote lieverd heet Doedel en die naam beschrijft hem ook precies. Want hij is een heerlijke goedmoedige hond die dol is op kinderen. Nog geen jaar oud, wat groot uitgevallen en ja, een beetje lomp en onhandig maar met een gouden hart die niets liever wil dan een gezellig gezin waar hij kan knuffelen en ravotten zoveel hij wil. De familie die hem als gezinslid erbij krijgt, treffen een lot uit de loterij. Maar Doedels lotje is nog niet getrokken en we zijn op zoek naar zijn gouden mandje. Wie valt als een blok voor deze prachtige vent?

Lees meer

Grote spoed voor Hongaarse Leo

leo

Negen maanden jong is hij nog maar. Hij heeft op straat geleefd en werd overal verjaagd. Hongerig en vuil had hij het geluk dat Nederlanders in Hongarije hem vonden en zich over hem ontfermden. Hij bleek beschoten te zijn, de kogel zat nog in zijn kaak en dankzij zijn redders kon hij succesvol geopereerd worden. Leo ontpopte zich als een geweldig lieve en blije hond. Maar nu moeten zijn Nederlandse redders in augustus terug naar Nederland en ze kunnen hem niet meenemen. Moet Leo terug de straat op? Dat mag niet gebeuren vonden wij en natuurlijk willen we graag een handje en dit hondje helpen! Dus zijn we met grote spoed op zoek naar een mandje voor tijdelijke opvang of, nog liever, voor altijd...

Lees meer

Wat een gastgezin kan betekenen

inhetwater ymke

Van de honden die we uit het gemeente-asiel van Resita halen, weten we nooit helemaal zeker hoe ze zich hier in Nederland gaan gedragen. We maken een inschatting in de kennel en dat is natuurlijk heel erg beperkt. Maar het is hun enige kans.... Dus we nemen het risico en gelukkig hebben we voor Ymke een gastgezin dat bereid is dat risico samen met ons te dragen Want onze Ymke was niet de makkelijkste toen ze eenmaal hier was. Gek op haar gastmoeder Rolien, maar alles op straat moest eigenlijk heel ver weg geblaft worden. Want dat was eng.... Maar de afgelopen maanden heeft Rolien stapje voor stapje het vertrouwen van Ymke weten op te bouwen en dat proces is prachtig om te zien. En nu kan ze al veel meer aan en het gaat nog steeds vooruit. Echt zo top dat een gastgezin bereid is zoveel te investeren! En dat allemaal om voor Ymke het beste plekje te vinden. Een thuis bij mensen die haar veiligheid kunnen bieden en het een uitdaging vinden om verder met haar te werken. Want ze is het zo waard! Dus zijn we hard op zoek voor deze lieverd.

Lees meer

Dinky en Doedel

doedel

Doedel is samen met broertje Dinky veilig onder gebracht bij een van de lokale rescuers in Roemenie. Voor Dinky was er goed nieuws, want zijn opvangmandje staat inmiddels klaar maar voor Doedel is nog niets gevonden. Betekent dat dat Doedel straks achterblijft terwijl Dinky kan vertrekken nadat ze vanaf hun geboorte samen zijn geweest? Dat hopen we niet en we zijn heel hard op zoek naar een plekje voor Doedel! Dinky reist 4 juli af naar Nederland, wie geeft Doedel een kans zodat hij ook mee mag komen?

Lees meer

Fonzy blijkt een topsporter!

eerste plaats voor Fonzy

Het is vreemd maar voor sommige honden duurt het opvang traject lang, terwijl ze geweldige honden zijn. In zijn paspoort staat Sinbad, zijn opvangfamilie noemt hem Fonzy en dat hij echt een topper is beweest hij afgelopen wee, Want kijk wie op de eerste plaats staat van de coursing in Nieuwe Pekela? Onze eigen Fonzy! Wooowww die is snel!! Jammergenoeg is er nooit zo snel een adoptant voor hem geweest.... Dit mannetje zit al best lang in opvang Zo jammer dat niemand hem een goed thuis kan geven. Ok, hij heeft wat jachtinstinct en veel energie, maar er zijn toch genoeg mensen die graag een werkwillige hond willen? Hij heeft zo veel leuke kanten!! Kijk hem nou eens staan met zijn staart dapper in de krul Fonzy is nog maar 3 jaar en hij verdient echt een eigen thuis. Nu ziet iemand hem wel staan toch? Toch?

Meer over Fonzy

Grote spoed voor kleine Lindy!

lindy spoed

De tijd dringt voor onze Lindy. Helaas komt ze terug van adoptie omdat ze niet kan opschieten met het andere teefje in dat gezin. Maar het is inmiddels helemaal geescaleerd tussen de dames en ze moeten gescheiden worden. Voor de adoptanten is dit natuurlijk onhoudbaar en ze moet nu MET SPOED weg. Lindy is heel erg lief, maar ze kan dus niet goed met andere teefjes en ook katten is een probleem. Voor haar eigen mensen is het een schatje en ze houdt heel veel van knuffelen. Kinderen vindt ze spannend, dus dat is geen goede combinatie. Wie kan Lindy opvangen? Het is echt heel erg dringend! Reactie zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

UPDATE: LINDY HEEFT HAAR THUIS GEVONDEN!

Lia met een handicapje

lia

Onze lieve Lia heeft een heel erg triest verleden... Ons team vond haar in het gemeente-asiel van Resita, broodmager en het was ook direct al duidelijk dat ze een pijnlijke voorpoot had. We hebben haar daar weg gehaald en nu is ze in Nederland in opvang.

Vier hondjes hebben hun mandjes gevonden!

geadopteerd

De afgelopen dagen zijn er maar liefst 5 honden verhuisd naar hun nieuwe baasjes! Sumo, Daisy en de 2 pubers Sproet en Timber. Vooral voor Sumo mag de vlag uit...

Grote hoeveelheid voer op weg naar Resita

spayed 09042019

Dankzij onze donateurs hebben we gisteren 450 euro kunnen overmaken voor een transport van voer uit Duitsland. Dit voer gaat naar het gemeente-asiel van Resita, waar nog zoveel honden wachten op hun grote geluksdag.... Lieve mensen, heel erg bedankt voor jullie steun! Dat is echt van groot belang want het voer vanuit de gemeente is veel te wenig om ruim 300 honden van te kunnen voeren.

Sterilisaties mogelijk gemaakt i.s.m. lokale rescuer

spayed 09042019

Natuurlijk snappen we dat het zwerfhondenprobleem in Roemenie niet wordt opgelost met adopties... Het enige dat echt helpt is het steriliseren van de straathonden. Dus daarmee proberen we zoveel mogelijk te helpen. Een rescuer die zwerfhonden voert, stuitte op een groepje van (deels zwangere) teefjes. We hebben 200 euro gedoneerd voor de sterilisaties. Met heel veel dank aan onze donateurs waardoor we dit kunnen doen. Hierdoor worden tientallen honden niet meer geboren!

Joep is thuis

joep voor na

Wat een verschil... Deze prachtige collage van een gastgezin laat precies zien waar we het voor doen. "Onze" Joep in het rottige gemeente asiel van Resita achter tralies, weg te kwijnen... en dan in Nederland als gelukkige huishond. En dat alles in nog geen 3 maanden tijd! Dank jullie wel gastgezinnen, jullie zijn toppers, want dit kan alleen dankzij jullie.

Ook gastgezin worden?

Lees meer

Yentl bewijst dat wonderen bestaan

yentle voor na

Yentl zat onder hartverscheurende omstandigheden in het asiel van Resita, broodmager en ze zou zeker sterven als we haar er niet meteen uit zouden halen. Bij een particuliere opvang in Roemenie kon ze een beetje op adem komen en kreeg ze de eerste broodnodige zorg. Met een paspoort op zak en een paar kilo gegroeid kon Yentl aan haar reis naar Nederland beginnen waar ze liefdevol werd opgevangen door een gastgezin. Daar maakte ze de laatste fase van haar, zeg maar gerust, metamorfose door. En kijk haar nu! Blije, lieve en prachtige Yentl is klaar voor haar eigen familie!

Het belang van gastgezinnen

resita 11032019

Ons team is aangekomen in Resita. Onderweg hebben ze groepjes zwerfhonden bijgevoerd en de rest van het voer is uitgeladen in het asiel. Ook hebben ze snel een rondje langs de kennels gemaakt voordat het donker wordt. Onze hokken die vorige keer zijn gebracht, staan er nog en worden goed gebruikt. De circa 300 honden die er zitten zien er over het algemeen wel goed uit, maar sommigen hebben schurft. En ze zagen dat veel van de honden die we eigenlijk weg wilden halen er niet meer zijn...

Resita, we komen eraan!

tripje resita 08032019

En daar gaan ze... Onderweg naar het Resita-asiel met een afgeladen bus! Dankzij Dierenwinkel Lewenborg, Dierenambulance Groningen, Liesbeth, Maria, Linda, Renate en de studenten van het Citaverde College in Horst. Wat geweldig van deze mensen! Morgen zullen ze aankomen en dan zullen Hilda en Jolanda kijken welke honden we weg kunnen halen. Sander zal samen met de beheerder klusjes doen, zoals tussen de kennels ‘scheidingsplaten’ neerzetten, zodat ze niet meer met hun hoofd door de tralies heen kunnen en kapot gebeten worden. Lieve mensen, we willen 10 honden weg halen, maar we gaan dat financieel niet redden zonder jullie hulp! Opvang in Timisoare kost 35 euro per maand dus iedere bijdrage is enorm welkom! Mogen we jullie weer vragen om ons te helpen deze honden veilig onder te brengen? Ons rekeningnummer is NL66 RABO 0108573974 t.n.v. Straydogs Rescue Nederland, graag o.v.v. opvang Resitahonden. Alvast enorm bedankt!

Timber is thuis!

Vanochtend werd het gastgezin van Timber door de kliniek gebeld met de mededeling dat Timber de boel aan het afbreken was, dus of hij weer opgehaald kon worden.  Onze parvo-puppert heeft het gered en is weer thuis! En met nog een paar prachtige donaties kunnen we de rekening van circa 2.400 euro ook betalen.

Doodzieke pup

We hebben een doodzieke pup in huis. Omdat we openheid van zaken altijd voorop hebben staan, in goede, maar ook in slechte tijden: de oorzaak is parvo. Iets wat eigenlijk niet zou mogen vanwege de verplichte vaccinaties. Het is een vaak dodelijk virus waar heel veel pups in Roemenië aan sterven. Daarom worden alle honden die naar Nederland komen, hiervoor gevaccineerd. Verplicht!

Timber kwam samen met zijn broertje Sproet ruim een week geleden aan in Nederland. In de loop van die week werd Timber ziek. Diarree en overgeven Er werd nog gedacht aan iets verkeerds gegeten, dus rontgenfoto’s, maar dat was het niet. Hij werd zieker ondanks de medicijnen en op vrijdagavond naar de kliniek. Daar is een parvo-test gedaan en hij bleek dus positief Nou, we kunnen jullie vertellen dat je je dan een ongeluk schrikt. Want parvo is dodelijk. En hij is gevaccineerd, dus begrijpen doen we het al helemaal niet.

Goed begin van 2019

15012019We proberen te helpen waar we kunnen maar we vergeten het weleens te posten. Zo’n 2 maanden geleden kregen we een filmpje en foto van deze mama met 7 (!!) pups. Ze zwierven rond bij een bedrijventerrein in Timisoare en er was geen hulp.

Happy New Doggy Year

nieuwjaarskaart 2018 1Het team van Straydogs Rescue Nederland wenst iedereen een heel goed en liefdevol 2019! En we willen iedereen heel erg bedanken voor alle steun het afgelopen jaar. Want met uw hulp hebben maar liefst 94 honden een nieuw thuis gevonden, konden we daarnaast 116 honden laten steriliseren en hebben we 4.200 euro kunnen doneren voor voer (waarvan het grootste deel naar het Resita-asiel)! Dat is een resultaat waar we natuurlijk best een beetje trots op zijn, maar we realiseren ons heel goed dat dat zonder alle donateurs, gastgezinnen en andere vrijwilligers niet mogelijk was geweest. Dus onze dank is megagroot, names alle honden die we hebben kunnen helpen! We hopen dat we ook komend jaar weer op jullie steun mogen rekenen!

 

Voer voor de achterblijvers

2018 3012 introDankzij de fantastische donaties die we mogen ontvangen van onze donateurs hebben we voor alle achterblijvers in Resita weer voer kunnen kopen. Er is voor ongeveer 800 euro ingekocht en dat is rechtstreeks naar Resita gegaan.

Vaarwel Resita, welkom nieuw leven!

06122018 resitaHet hondje dat we een paar dagen geleden bij de dierenarts konden brengen is meegegaan naar Nederland en net aangekomen. We vermoeden dat ze lange tijd als fokteef voor de broodfok is gebruikt. Behalve de wond in haar hals had ze oude, ontstoken wonden aan haar buik en zijn er mamatumoren ontdekt. Maar ondanks dat begint ze op te knappen en is ze nu veilig. Ze krijgt alle tijd om te herstellen.

16 honden zijn eruit!

resita06122018Het is waarschijnlijk de domste actie ooit in ons 5-jarig bestaan, maar we doen het toch. Vanochtend hebben Sander en Hilda 16 honden uit hun kennels gehaald. We hadden oorspronkelijk eerst 7, toen werden het 10, maar als je die magere scharminkels echt ziet en vasthoudt en je weet dat ze het echt niet gaan overleven. In het asiel wordt minimaal gevoerd en veel honden krijgen gewoon niet de kans om te eten. Al deze honden waren in hun kennel de pispaaltjes. We konden ze gewoon niet achterlaten. We willen ook een Resita-voer-clubje opzetten, daarover later meer.

Winteractie Resita in volle gang

20180312Ons team is veilig aangekomen in Resita. De kleine vrachtwagen is inmiddels uitgepakt en het klussen is begonnen. Het weer werkt mee, er kan veel gedaan worden in de komende dagen.

De grote kennel is nu winddicht gemaakt en er zijn extra ligplaatsen gemaakt zodat de honden niet op de koude, natte en vooral vieze betonnen vloer hoeven te slapen. De hondenhokken die we dankzij de gulle donaties konden kopen zijn al in aanbouw, de eersten zijn inmiddels geplaatst. Op de foto's is goed te zien wat de nieuwe en de oude hokken zijn.

Op weg dankzij alle donaties

asiel resitaDit weekend is het zover, dan reizen een paar mensen van ons team weer af naar Resita. Met de auto vol manden, hokken, dekens en voer gaan we onze best doen om de hokken van de honden die daar nog niet wegkunnen winterklaar te maken.

Klussen in Resita

resitakennel 1In het weekend van 1 december vertrekken enkele leden van ons team weer naar Roemenie, naar het asiel in Resita, om daar de verblijven winterklaar te maken.

Alle nieuwsberichten

Jaaroverzichten oudere berichten