Intakeformulier voor een adoptiehond

Heeft u een hond gezien die uw hart heeft geraakt en wilt u hem/haar graag een veilig thuis voor altijd geven? Dan horen we natuurlijk graag van u!

U kunt ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen om een intakeformulier aan te vragen (Word document), of u kunt hier het intakeformulier online invullen. Vermeld daarbij ook duidelijk op welke hond u reageert.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoorden.

Indien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.
Om in aanmerking voor een hond te komen moet u minimaal 21 jaar oud zijn.

Let op: in België hebben we helaas geen netwerk voor huisbezoek, begeleiding en nazorg. We zoeken daarom uitsluitend adoptanten in Nederland.

 

Persoonlijke gegevens

Gezinssamenstelling

Een tekstvak zoals deze kunt u vergroten.

Woonsituatie

Andere dieren

Werksituatie

Vakantie

Over u en uw adoptiehond

Een tekstvak zoals deze kunt u vergroten.

Gedrag

Motivatie

Het NIBUD heeft berekend dat de maandelijkse kosten voor voeding en verzorging minimaal 50 euro per hond bedragen. Daar bovenop moet u rekening houden met dierenartskosten. Voor deze kosten kunt u een huisdierenverzekering afsluiten.

Gezondheid

* Bijv. een lichamelijke of een psychische beperking.

De reden dat we hier naar vragen is om de juiste match te maken en goed advies te kunnen geven. Het betekent niet automatisch dat u niet in aanmerking komt voor adoptie.

Veiligheidstuig

Straydogs Rescue Nederland levert voor alle honden die we bemiddelen een goed en veilig anti-ontsnappingstuig / veiligheidstuig. De honden zijn in de eerste periode nog heel gevoelig voor onbekende prikkels en kunnen ware ontsnappingskunstenaars zijn, als ze willen vluchten! 

We willen ontsnappingen voorkomen van de honden die wij bemiddeld hebben. Daarom is het verplicht voor elk van onze adoptanten om een veiligheidstuig via onze stichting aan te schaffen.

De hond dient minimaal de eerste 3 maanden, dat is de gemiddelde tijd die een hond nodig heeft om te acclimatiseren, het door de stichting verstrekte tuig te dragen, in de tuin en daarbuiten bovendien aangelijnd.

Tenslotte

Let op: soms belandt ons antwoord op uw bericht in een spamfilter. Wilt u daarom de mail in uw spambox checken wanneer u na een paar dagen nog geen reactie van ons heeft gehad?

 

Wat adoptanten zeggen...

 

"Omdat Babs bíjna jarig is hebben we een zachte halsband voor haar gekocht. Ze heeft er eigenlijk niet een nodig natuurlijk, omdat we het veiligheidstuigje hebben. Maar zo'n halsband staat ook voor " is van iemand". Soms wordt dat als iets lelijks gezien. Maar voor Babs is het denk ik heel fijn. Want Babs hoort nu bij ons. Het is duidelijk dat Babs een familie heeft!" Marije - adoptant van Babs

---

"Dovi, das zo,n hondje waar alles véél leuker mee is dan alleen, wat zijn we blij met jou..." Lianne - adoptant van Dovi

---

"Mama, het is soms alsof ik droom dat we nu echt een hond hebben... Zo blij met ons blije en allerliefste Roemeentje!" Nicky - adoptant van Gini

---

"Wat zijn ze bijzonder, deze Roemeentjes. Zo puur en authentiek. Nemo is streetsmart en dat is zo leuk! Het meest vertederende is hoe blij hij is met de meest simpele dingen. Hij ontroert ons telkens weer en heeft ons leven zo enorm verrijkt!" Marjon - adoptant van Nemo

anbi logo