logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hond adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen hond, 6 jaar, geboren 2 januari 2017
Formaat: middenmaat, ongeveer 18 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten:  ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: zachtaardig, aanhankelijk, lief, onzeker (vooral t.o.v. mannen_
Adoptiebijdrage: €275,=

Karakter:
Millie is geen hond voor beginners, wel voor ervaren hondenmens(en) die op zoek zijn naar een lief, aanhankelijk en zachtaardig maatje. Haar gedrag naar mannen was heel heftig, dit uitte zich in uitvallen (wegblaffen). Dit kwam voort uit pure angst en ervaringen uit het verleden. Na twee maanden opvang is gebleken dat Millie in staat is te wennen aan mannen en in een omgeving waar haar veiligheid, vertrouwen, rust en tijd wordt geboden is de verwachting dat die ontwikkeling zich door zal kunnen zetten.

Profiel adoptant:

  • Recente en ruime ervaring met honden;
  • Een rustig huishouden in een landelijk woon- en wandelgebied;
  • Een goed omheinde tuin waarin Millie lekker kan rondscharrelen. We vinden een tuin bovendien belangrijk voor haar omdat ze er voorlopig niet aan toe is meermalen per dag mee uit wandelen te gaan;
  • Millie kan heel goed overweg met andere honden maar ze is wel erg op haar baasje gericht. Ze zou daarom ook prima als enige hond kunnen worden geplaatst;
  • Plaatsing bij één of meer mannen in huis is spannend maar als aan bovenstaande voorwaarden voldaan wordt, moet het bij de juiste match mogelijk zijn. In het gastgezin wonen wel mannen; aan één van de twee is ze heel rustig aan het wennen en inmiddels gaat dit goed.

Gedrag in huis:
Millie kan in huis uren liggen tukken op de bank, zoekt af en toe de rust van de bench of een aparte kamer op. Ze mag graag liggen kluiven en bij haar gastmoeder liggen. Ze kan prima even alleen zijn; dit moet uiteraard in een nieuwe situatie wel rustig worden opgebouwd. Met de andere honden in het gastgezin wil ze wel spelen, deze gaan echter niet op haar uitnodiging in. We verwachten dat ze hier plezier uit zou halen. Met de katten in huis gaat het prima.

Millie vindt bezoek spannend; twee van onze vrouwelijke teamleden zijn op bezoek geweest. Buiten het eigen terrein zijn ze ontvangen en rustig meegelopen de tuin in. Millie mocht als ze dat wilde op haar eigen tempo kennismaken. Uiteindelijk liet Millie zich rustig aanhalen en zocht vervolgens een eigen plekje op om lekker te gaan liggen. Een filmpje van dit bezoek staat hieronder, op deze pagina.

millie in de snuffeltuin

Gedrag buiten:
Millie vindt het heerlijk om in de tuin te zijn. Een tuin moet wel goed afgesloten zijn anders gaat ze op avontuur!
Ze wandelt met haar gastmoeder korte stukjes in een heel rustige omgeving; ze komen nog niet ver maar Millie geniet van het snuffelen buiten het hek. Dit zal in een nieuwe omgeving opnieuw in kleine stapjes opgebouwd moeten worden.
We weten nog niet hoe Millie op voorbijgaand verkeer zal reageren. Wel is er al onderweg met voorbijgangers gesproken en Millie is dan goed af te leiden of gerust te stellen; de steun van haar baasje (gastmoeder) is voor Millie heel belangrijk. Buiten het eigen terrein is ze nog geen onbekende honden tegen gekomen.

Medische bijzonderheden:
Update 13 september: Millie blijkt last te hebben van haar onderrug; de dierenarts heeft geprobeerd het te manipuleren en ze krijgt pijnstillers. Wellicht is het gelukt de bron van de pijn weg te halen door de manipulatie; we gaan het afwachten. Vanzelfsprekend krijgt ze indien nodig een vervolgbehandeling.
Vanzelfsprekend is Millie volledig gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Ze is bovendien gesteriliseerd.

Achtergrond:
In juli 2017 hebben we Millie uit het afschuwelijke asiel van Resita gehaald. Millie is angstig voor mannen, ook toen al. In Roemenië vonden we een blijvende opvangplek voor haar bij een mevrouw, waar ze niet in een kennel hoefde te verblijven. Ze zou in eerste instantie bij die opvang in Roemenië blijven wonen.
Afgelopen winter kwamen we er achter dat Millie helaas toch in een kennel is beland, na het overlijden van de persoon die haar jarenlang heeft opgevangen. Millie is de laatste hond waarvoor wij verantwoordelijk zijn uit het asiel van Resita. We wilden haar absoluut niet in de kennel laten wegkwijnen, maar we wisten ook niet goed hoe ze het in Nederland zou doen. In de opvang in Roemenië voelde ze zich goed. Maar in de kennel zagen we echter een hele ongelukkige hond. We hebben daarom het risico genomen om haar naar Nederland te halen; ze verblijft nu bij een heel ervaren gastgezin.
Bij haar gastmoeder doet ze het tot nu toe voor onze begrippen boven verwachting goed. Mannen blijft ze spannend vinden en dit zal veel tijd en geduld vragen van een eventuele mannelijke adoptant. Ze is meer een vrouwenhond, in het begin ook naar vrouwen wel onzeker maar met goeie begeleiding dan al snel een erg lief en aanhankelijk meisje.
Millie is eind mei 2023 gearriveerd bij haar gastgezin in Nederland. Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen, in Froombosch, provincie Groningen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze aanhankelijke hond en wilt u haar na een zwaar leven prachtige jaren bieden? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:


Op 20 juli mocht Miss Millie samen met haar gastmoeder gaan Sneupen bij Willem.
Sneupen bij Willem is een snuffeltuin voor honden. Sneupen betekent in het Fries: lekker rond struinen, vrij kunnen snuffelen
Millie heeft genoten ❤️:

Filmpjes van Millie in de snuffeltuin staan hier, op Facebook.


Millie bij haar gastgezin:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.