logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hond adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen hond, 7 jaar, geboren 2 januari 2017
Formaat: middenmaat, ongeveer 18 kilo
Kan met kinderen: nee, Millie heeft een rustige en voorspelbare omgeving nodig
Kan met katten:  ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: zachtaardig, aanhankelijk, lief, onzeker (vooral t.o.v. mannen)
Adoptiebijdrage: €150,= (tarief voor senior honden)

Karakter:
Millie is geen hond voor beginners, wel voor ervaren hondenmens(en) die op zoek zijn naar een lief, aanhankelijk en zachtaardig maatje. Haar gedrag naar mannen was heel heftig, dit uitte zich in uitvallen (wegblaffen). Dit kwam voort uit pure angst en ervaringen uit het verleden. Bij haar gastgezin is gebleken dat Millie in staat is te wennen aan mannen en in een omgeving waar haar veiligheid, vertrouwen, rust en tijd wordt geboden is de verwachting dat die ontwikkeling zich door zal kunnen zetten.

Profiel adoptant:

  • Recente en ruime ervaring met honden;
  • Een rustig huishouden in een landelijk woon- en wandelgebied;
  • Een goed omheinde tuin waarin Millie lekker kan rondscharrelen. We vinden een tuin bovendien belangrijk voor haar omdat ze er - in een nieuw thuis - voorlopig niet aan toe is meermalen per dag mee uit wandelen te gaan;
  • Millie kan heel goed overweg met andere honden maar ze is ook erg op haar baasje gericht. Ze zou eventueel als enige hond kunnen worden geplaatst, hoewel we voorkeur hebben voor plaatsing bij een andere hond;
  • Plaatsing bij één of meer mannen in huis is spannend maar als aan bovenstaande voorwaarden voldaan wordt, moet het bij de juiste match mogelijk zijn. In het gastgezin wonen wel mannen; aan één van de twee is ze heel rustig aan het wennen en inmiddels gaat dit goed.

Gedrag in huis:
Millie kan in huis uren liggen tukken op de bank, zoekt af en toe de rust van de bench of een aparte kamer op. Ze mag graag liggen kluiven en bij haar gastmoeder liggen. Ze kan prima even alleen zijn; dit moet uiteraard in een nieuwe situatie wel rustig worden opgebouwd. Met de andere honden in het gastgezin wil ze wel spelen, deze gaan echter niet op haar uitnodiging in. We verwachten dat ze hier plezier uit zou halen.

Millie vindt bezoek spannend; twee van onze vrouwelijke teamleden zijn op bezoek geweest. Buiten het eigen terrein zijn ze ontvangen en rustig meegelopen de tuin in. Millie mocht als ze dat wilde op haar eigen tempo kennismaken. Uiteindelijk liet Millie zich rustig aanhalen en zocht vervolgens een eigen plekje op om lekker te gaan liggen. Een filmpje van dit bezoek staat hieronder, op deze pagina.
In november is Millie mee op bezoek geweest, op visite bij de buurvrouw. Ze deed het prima, ze ging na een tijdje rustig liggen.
Millies gedrag naar katten toe is uitstekend!

millie in de snuffeltuin

Gedrag buiten:
Millie vindt het heerlijk om in de tuin te zijn. Ze wandelt met haar gastmoeder in een heel rustige landelijke omgeving; Millie geniet van het snuffelen en stukjes rennen aan een lange lijn.
Verkeer op enige afstand vindt Millie oké, in de bebouwde kom is het spannend. Er is onderweg ook al met voorbijgangers gesproken en Millie is dan goed af te leiden of gerust te stellen; de steun van haar baasje (gastmoeder) is voor Millie heel belangrijk.
Aurorijden gaat prima, Millie gaat graag mee!

Medische bijzonderheden:
Millie had last van haar onderrug; de dierenarts heeft geprobeerd het te manipuleren en ze heeft pijnstillers gekregen. Inmiddels (november 2023) gaat het goed! Millie heeft geen rugpijn meer.
Vanzelfsprekend is Millie volledig gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Ze is bovendien gesteriliseerd.

Achtergrond:
In juli 2017 hebben we Millie uit het afschuwelijke asiel van Resita gehaald. Millie is angstig voor mannen, ook toen al. We vonden een blijvende opvangplek voor haar bij een mevrouw, waar ze niet in een kennel hoefde te verblijven. Ze zou in eerste instantie bij die opvang in Roemenië blijven wonen.

Afgelopen winter kwamen we er achter dat Millie helaas toch in een kennel is beland, na het overlijden van de persoon die haar jarenlang heeft opgevangen. Millie is de laatste hond waarvoor wij verantwoordelijk zijn uit het asiel van Resita. We wilden haar absoluut niet in de kennel laten wegkwijnen, maar we wisten ook niet goed hoe ze het in Nederland zou doen. In de opvang in Roemenië voelde ze zich goed. Maar in de kennel zagen we echter een hele ongelukkige hond...
We hebben daarom het risico genomen om haar naar Nederland te halen; ze verblijft nu bij een heel ervaren gastgezin. Bij haar gastmoeder doet ze het tot nu toe voor onze begrippen boven verwachting goed! Mannen blijft ze spannend vinden en dit zal veel tijd en geduld vragen van een eventuele mannelijke adoptant. Ze is meer een vrouwenhond, in het begin ook naar vrouwen wel onzeker maar met goeie begeleiding dan al snel een erg lief en aanhankelijk meisje.
Millie is eind mei 2023 gearriveerd bij haar gastgezin in Nederland. Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen, in Froombosch, provincie Groningen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze aanhankelijke hond en wilt u haar na een zwaar leven prachtige jaren bieden? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

volwassen hond ter adoptie

Foto's en filmpjes:

Op 23 juni schrijft Millies gastmoeder:
"Een jaar geleden kwam Millie in opvang uit Roemenië. De angst voor mannen zat heel diep en uitte zich in fel uitvalgedrag.
Met mijn zoon zette ze al snel mooie stapjes voorwaarts..
En na een pittig jaar kon mijn man naast haar op de bank gaan zitten!
Het is nog steeds spannend voor haar en we blijven ons aanpassen maar we zijn een behoorlijk eind op weg in de goede richting 💪

volwassen hond adopteren

13 maart:

Op 5 februari schrijft Millies gastmoeder:
"Weer samen een poging ondernomen om de afval container op te halen, 500 meter naar de hoofdweg door ons dorp. Vorige keer mislukt omdat op 300 meter iemand ons tegemoet kwam, Millie bleef staan en keek... om uiteindelijk te keren en terug naar huis te gaan.

Deze keer kwamen we eerst een man tegen, ze keek maar liep er uiteindelijk gewoon bij langs.
Toen de folderbezorger op zijn fiets, wij even in de berm, maar ook geen punt.
Op de terugweg weer dezelfde mannen en een buurvrouw met een vuilniszak in de hand; Millie kijkt maar gaat niet op de loop en we kunnen ons pad weer vervolgen 👌
Het zijn maar kleine ontwikkelingen, maar ze zijn er nog steeds!

Vrolijke Millie speelt met een Duitse Herder (29 november):

Foto galerij:


Miss Millie mocht samen met haar gastmoeder gaan Sneupen bij Willem.
Sneupen bij Willem is een snuffeltuin voor honden. Sneupen betekent in het Fries: lekker rond struinen, vrij kunnen snuffelen
Millie heeft genoten ❤️:

Filmpjes van Millie in de snuffeltuin staan hier, op Facebook.


Millie bij haar gastgezin:

Millie wil heel graag spelen, maar helaas willen de andere honden in haar gastgezin dat niet:

In november ging Millie met haar gastmoeder mee, op visite bij de buurvrouw.
Millie deed dat hartstikke goed!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze honden ter adoptie verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen in Roemenië.