De zorghonden van onze stichting

lassieEen heel enkele keer hebben we een hond die langdurig bij ons in opvang verblijft en door een combinatie van gedragsproblematiek en hoge zorgkosten vrijwel niet plaatsbaar is. Om deze hond een betere kans op adoptie te geven, kunnen we besluiten om de zorgkosten blijvend voor onze rekening te nemen. Op die manier zijn de medische kosten geen belemmering voor een fijn leven voor de hond in kwestie.

Lassie is onze eerste "zorghond". Lassie is voor wie hij vertrouwt een geweldig lieve, slimme en aanhankelijke hond. Maar zijn vertrouwen is niet gemakkelijk te winnen en wanneer Lassie zich bedreigd voelt kan hij vanuit zijn angst/onzekerheid uitvallen en bijten. Pijn speelt mogelijk ook een rol bij zijn gedrag; we hebben al verschillende onderzoeken laten doen en verschillende soorten medicatie geprobeerd. Dit proces van onderzoeken en uitproberen gaat ook nu nog door.

Lassie is sinds zijn aankomst in Nederland al verschillende keren verhuisd. Verdrietig voor iedereen en zeker ook voor Lassie zelf is dat het laatste wat hij nodig heeft.

Zijn gastmoeder Claudia is gek op Lassie en Lassie is gek op haar. In goed overleg is nu besloten dat Lassie voor altijd bij haar mag blijven en de stichting zijn zorgkosten betaalt. Eindelijk rust en duidelijkheid voor Lassie; hij mag voor altijd blijven bij zijn favoriete mens!

Foto's en filmpjes van Lassie vindt u op Lassie's pagina.


mac adopterenDe tweede zorghond van onze stichting is Mac. Mac is 10 jaar en het zit hem niet mee... We haalden hem vanuit Roemenië naar Nederland nadat zijn eigenaar was overleden en men dreigde Mac naar een gemeentelijk asiel / dodingsstation te brengen. Wij wilden hem graag nog laten genieten van zijn senior jaren. We vonden opvang en daarna een adoptant. Bij de adoptant kreeg Mac na verloop van tijd ernstige jeuk en huidproblemen. Uit een allergietest bleek dat Mac overgevoelig is voor verschillende soorten gras en andere planten.

In eerste instantie waren de berichten van Mac's adoptant heel positief over hem, ondanks het medische probleem. Totdat we geheel onverwacht het bericht kregen dat de adoptant wilde dat we Mac met spoed zouden herplaatsen, of anders moest hij maar inslapen... Mac was uitgevallen naar de kat, de andere hond van het gezin en naar de kleinkinderen. Bij doorvragen bleek dat Mac nauwelijks nog werd behandeld voor zijn allergische klachten en dat hij bovendien continu een kap moest dragen, om te voorkomen dat hij de huid in zijn hals verder zou open krabben. Wij denken dat wij zelf ook zouden uitvallen door gekmakende jeuk en een kap die voorkomt dat je kunt krabben...

We vonden gelukkig vrijwel direct een opvangplek voor Mac en hebben hem met spoed weggehaald bij zijn adoptant. Mac krijgt nu immunotherapie en gelukkig is zijn jeuk zo goed als over!  Deze behandeling moet wel worden voortgezet en dat kost veel geld.

Om hem een reële kans op adoptie te geven hebben we besloten dat onze stichting Mac's immunotherapie blijft betalen, als dat nodig is ook na adoptie. Er is in Mac's gedrag en ook medisch gezien niets dat euthanasie zou rechtvaardigen. Mac kan gelukkig alsnog genieten van fijne senior jaren! Voor meer informatie, foto's en filmpjes van Mac, kijk op Mac's pagina.

Update 21 september 2022: wij ontvingen een fantastische donatie voor onze Mac 💖🥳! Met deze donatie van maar liefst €1000,- kunnen we drie jaar lang Mac's immunotherapie betalen. We waren echt flabbergasted toen we het lazen en we zijn héél erg blij met deze steun voor Mac.

Update 22 oktober 2022: voor Mac hebben we geweldig fijne adoptanten gevonden! We wensen Mac en zijn nieuwe baasjes nog heel veel mooie jaren samen. Zoals beloofd worden de kosten voor Mac's immunotherapie blijvend door onze stichting betaald.

pelle ter adoptieOnze derde zorghond, Pelle, is op 16 december 2022 overleden 😞
Rust zacht, lieve Pelle. Je wordt gemist 💔


Wilt u onze zorghonden steunen met een eenmalige donatie (of een vast bedrag per maand)? Dat is geweldig en ieder bedrag is welkom!

U kunt uw donatie overmaken op NL66 RABO 0108 573974 t.n.v. Stichting Straydogs Rescue Nederland onder vermelding van de naam van de zorghond(en) voor wie uw donatie bedoeld is. Wij zorgen dan dat uw bijdrage daadwerkelijk in het spaarpotje van de betreffende hond(en) terecht komt!

U kunt ook onderstaande betaalverzoek gebruiken; vanzelfsprekend kunt u zelf het bedrag invullen en u kunt met elke bank betalen:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=G2haDYOtQSKroVAI4aettQ 
(Steun onze zorghonden, deze link is geldig tot 29 augustus 2024)