logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

goed nieuws bericht

Gisteren schreven we al over Mick, Baloo, Beckett, Ollie en Casper. Want zo fantastisch: afgelopen weekend zijn TIEN honden uit Roemenië aangekomen bij hun gastgezinnen en adoptanten, waaronder meerdere "langzitters" uit het asiel 🙏. En een elfde hond die hier al in opvang was, is geadopteerd ❤️!!

Vandaag schrijven we verder.

Drie kleine pups werden gedumpt bij het lokale benzinestation in Solca, Roemenië. Dat is de plaats waar Elisa woont en haar asiel heeft. Iedere dag worden de beruchte dumpplekken door haar gecheckt, waaronder dit benzinestation. Veel te vaak is het weer raak…

De puppy’s bleken teefjes en natuurlijk kregen ze namen: Lizzy, Juultje en Babetje. Sociale hondjes en dus gingen we meteen op zoek naar fijne plekken voor hen. In hun geboorteland maken asieldieren zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden, zelfs mooie lieve puppy’s zoals deze drie niet 😞…

Gelukkig hebben we snel fijne plekken voor hen gevonden, zodat ze niet langer in het asiel hoefden te blijven dan noodzakelijk. Puppy’s mogen pas reizen naar een ander land wanneer de Rabiës-enting geldig is, dat is vanaf een leeftijd van zo’n 16 weken.

LIZZY is direct bij haar voor-altijd-thuis gebracht; zij is geadopteerd ❤️! JUULTJE en BABETJE hebben het getroffen bij fijne gastgezinnen. Daar kunnen ze nu eerst bijkomen van alle stress, maken ze een beginnetje met hun nieuwe leven als huishond en via hun gastgezinnen leren wij ze goed kennen. Ze zijn dus nog niet per direct beschikbaar voor adoptie, maar wie dat wil kan ze al wel vast volgen via onze site 🔗.

DECK is de volgende mazzelpupperd die een plek in Nederland heeft gekregen. Hij werd samen met zijn nestgenootjes aangetroffen, zwervend in een veld. Geen moederhond te bekennen, dus hoogst waarschijnlijk “gewoon” gedumpt...
De pups zijn heel ziek geweest door Parvo en meerdere hebben het niet gered 😞. Door goede medische zorg, Deck’s wil om te leven en misschien een beter immuunsysteem is hij wel helemaal hersteld 🙏.

Toen hij was opgeknapt kreeg hij een plek bij andere honden in een kennel. In eerste instantie was Deck behoorlijk angstig maar mede door het goede voorbeeld van kennelgenootje Fifi heeft hij steeds meer vertrouwen gekregen (lieve Fifi is al in Nederland en geadopteerd ❤️). Deck heeft nu een fijne plek bij een ervaren gastgezin. Met hulp van zijn gastvader en zijn hondjes zal er verder worden gewerkt aan zijn (zelf)vertrouwen. Dat gaat vast goed komen; hij krijgt zo veel tijd als nodig is ❤️.

Ook JERRY is een puppy, nog geen 5 maanden oud. Ook hij werd gevonden op een dumpplek, samen met zijn broertje Lois. Voor Jerry hebben we een fijne plek gevonden bij een gastgezin ❤️🙏. We hopen dat zijn broertje ook snel een enkele-reis-kaartje krijgt voor de bus naar Nederland; voor hem zijn we nog op zoek.

Jerry is bijzonder vriendelijk, vrolijk en zachtaardig. Hij vindt alles en iedereen geweldig! Naar verwachting zal hij uitgroeien tot een middenmaat hond van ongeveer 15 kilo. Natuurlijk is de reis indrukwekkend en de overgang naar een thuis in Nederland groot. Dus krijgt hij net als elke andere hond die we opvangen de tijd. En net als Juultje, Babetje en Deck is Jerry vast te volgen via onze website.

Tot slot van dit goed-nieuws-bericht: SNOOPY ❤️❤️! Lieve Snoop zat al ruim anderhalf jaar in het asiel van Elisa. Meerdere van onze teamleden hebben hem daar ontmoet en met hem geknuffeld en gewandeld; sommige zelfs meer dan eens… Dus nu het uiteindelijk gelukt is om een heerlijk thuis te vinden voor dit superlieve ventje pinken meerdere van onze mensen een traantje van ontroering en blijdschap weg 🥳🥰.

Snoopy is thuisgebracht bij zijn adoptanten. En zij hebben ons al laten weten dat Snoop is zoals wij hebben verteld: een ontroerende knuffelkont 💞. Snoopy is nu zes jaar en we hopen dat hij minstens zesentwintig wordt 😉. Hoe dan ook: we zijn méér dan blij dat hij zijn paradijsje heeft gevonden en zijn adoptanten hem!

Lieve pupperds en lieve Snoopy, we wensen jullie en jullie adoptanten en gastgezinnen heel veel geluk en plezier met elkaar ❤️🍀❤️🍀. We blijven jullie volgen 💞!

Dit weekend kwamen 10 asiel honden in Nederland aan. Een deel van hen is direct geadopteerd en anderen gaan eerst naar een gastgezin en komen later beschikbaar voor adoptie