logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

pup adopteren

Geslacht: reu, niet gecastreerd
Leeftijd: pup, geboren 25 april 2023
Formaat: wordt naar verwachting een grotere middenmaat
Kan met kinderen: vanaf 14 jaar, in een rustig huishouden
Kan met katten: ja, bij katten die niet voor hem vluchten
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk, slim, lief, vrolijk, naar onbekenden (nog) afwachtend
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Jerry is een lieve en vrolijke pup die graag dichtbij zijn baasje(s) is. Hij is geen angstige hond maar tegenover onbekenden nog afwachtend; hij zoekt dan steun bij zijn baasjes. Niet zo vreemd natuurlijk, want tot voor kort kende Jerry geen andere wereld dan het asiel. Zo bekeken doet Jerry het in Nederland al heel erg goed!

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden en het inzicht om een hond met een "rugzakje" te begeleiden (of de wil om dat met onze ondersteuning te leren);
  • Alle tijd en geduld om Jerry in een rustig tempo verder te begeleiden;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een rustige omgeving (dorps of landelijk);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Jerry ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen;
  • We plaatsen Jery het liefst bij een speelmaatje die hem ook het goede voorbeeld kan geven. Bij iemand die heel veel thuis is, is plaatsing als enige hond ook een optie.
  • Jerry is niet gecastreerd. Wanneer hij bij een teef wordt geplaatst is het daarom belangrijk dat zij gesteriliseerd is.

pup adopterenGedrag in huis:
Jerry is heel aanhankelijk en geniet van aandacht van zijn mensen. Hij kan soms wat jaloers reageren als een andere hond ook aandacht wil maar over het algemeen is zijn omgang met andere honden heel goed. Naar de kat is hij nieuwsgierig; hij wil graag snuffelen of spelen maar daar is kat in zijn gastgezin niet van gediend.
Voor een pup heeft Jerry een gemiddeld energieniveau; hij is vrolijk, speels en ondernemend maar kan als hij voldaan is ook heerlijk liggen slapen.
Alleen thuis blijven (met de andere honden in zijn gastgezin) vindt Jerry nog moeilijk. Hij uit dit door in huis te plassen; wanneer zijn baasjes thuis zijn, is hij zindelijk.
Jerry is slim; binnen één week tijd heeft hij ontdekt hoe hij gesloten deuren kan openen! Hij is ook gek op lekkers en in combinatie met zijn leergierigheid maakt dat hem heel goed te trainen.

Gedrag buiten:
Jerry gaat graag mee wandelen. Aan de lijn lopen zonder te trekken is nog wennen. Hij heeft nog niet zoveel onbekende mensen en honden ontmoet. Dat is prima want voor een hond die nog maar kort in Nederland is en alleen het asiel kende, is het belangrijk dat hij niet wordt overladen met nieuwe ervaringen. Zich veilig voelen en groeiend vertrouwen in zijn baasjes en zichzelf staan voorop. Vertrouwen in de rest van de wereld komt van daaruit geleidelijk.
We weten nog niet wat Jerry van autorijden zal vinden.

Achtergrond:
Onze contactpersoon Elisa trof twee puppy's aan, Jerry en zijn broertje Lois. Gedumpt, aan hun lot overgelaten. Ook al was en is het asiel al overvol, Elisa heeft ze natuurlijk niet aan hun lot overgelaten. Ze kregen een plekje in haar asiel.
In Roemenië maken asieldieren zo goed als nul kans om daar ooit geadopteerd te worden. Omdat een leven lang in een asiel geen leven is en sociale pups en volwassen honden in Nederland iemand juist heel gelukkig kunnen maken, doen we ons best om voor hen fijne plekken te vinden in ons land.
Voor Jerry bood zich een gastgezin aan waar hij wordt opgevangen en begeleid tot we een goed passend blijvend thuis voor hem hebben gevonden. Zo maakt hij een goede start in Nederland en leren we hem, via zijn gastgezin, bovendien goed kennen. Jerry is op op 22 september bij hen gearriveerd, in Nieuwolda (provincie Groningen)

Medisch:
Jerry heeft voor vertrek een gezondheidscheck gehad en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze aanhankelijke jonge hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes, Jerry in Nederland:

Foto's en filmpjes, Jerry in Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze honden ter adoptie zoeken verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen in Roemenië.