logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jonge hond adopteren

Geslacht: reu
Leeftijd: jonge hond, 1 jaar, geboren 12 februari 2023
Formaat: middenmaat(je); bij 12 maand oud schouderhoogte 45 cm, 13 kilo
Kan met kinderen: evt. vanaf 12 jaar, in een rustig huishouden
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: zachtaardig, speels, sociaal, nieuwsgierig, aanhankelijk, vrolijk
Adoptiebijdrage: €350,= (ons tarief voor een ongecastreerde reu)

Karakter:
Deck is een super vriendelijke en vrolijke jonge hond. Hij is heel sociaal naar katten en naar andere honden en als je hem even de tijd geeft, ook naar mensen. Vriendelijk is hij altijd!

Profiel adoptant:

  • Recente ervaring met honden en het inzicht om een zachtaardige hond verder te begeleiden;
  • Een thuis met een niet te druk huishouden en in een rustige omgeving (dorps/platteland);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Deck ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen;
  • Deck kan prima bij andere, al aanwezige, honden worden geplaatst. Plaatsing als enige hond is ook een optie, bij iemand die in alle andere opzichten aan ons ideaalplaatje voor Deck voldoet.

jonge hond adopterenGedrag in huis:
Wanneer Deck lekker heeft kunnen ontdekken, spelen en snuffelen is hij in huis een rustige hond. Hij ligt graag bij één van de andere honden in de mand. Ook tegenover de katten gedraagt hij zich voorbeeldig.
Deck is heel aanhankelijk en wordt erg blij van aandacht van zijn baasje(s). Naar onbekende mensen toe is er een mengeling van enthousiasme en zo graag willen met een sausje van onzekerheid. Vriendelijk is hij altijd!
Op de foto's en filmpjes lijkt Decks vacht een beetje ruwharig / stokharig. Maar als je hem aait dan voel je dat hij puppy-zachte haren heeft 🥰

Gedrag buiten:
Deck gaat heel graag mee wandelen, samen met de andere honden en in een rustige (landelijke) omgeving. Hij is niet gewend aan de drukte van een stad en dat zou ook veel te indrukwekkend voor hem zijn.
Honden ontmoeten vindt hij prachtig, hij is heel sociaal en wil graag spelen. Een passerende voetganger wordt vriendelijk toegekwispeld.
Bij zijn gastgezin mag Deck op veilige plekken los lopen; hij luistert heel goed en houdt zijn baasje goed in de gaten. Vanzelfsprekend zal bij een nieuw thuis eerst een goede band moeten worden opgebouwd voordat hij veilig los kan lopen.
Autorijden gaat prima; Deck gaat graag mee!

Achtergrond:
Onze contactpersoon Elisa trof Deck en zijn nestgenootjes aan, zwervend in een veld. Geen moederhond te bekennen, dus hoogstwaarschijnlijk zijn de pups daar "gewoon" gedumpt. Ze wist ze te vangen en ze kregen een plek in Elisa's asiel. Een filmpje van de vondst van Deck en zijn broertjes/zusjes staat onderaan deze pagina.
De pups waren erg ziek door Parvo en ze hebben het niet allemaal gered... Door goede medische zorg, zijn wil om te leven en misschien een beter immuunsysteem is Deck wel helemaal hersteld!
Eenmaal genezen kon hij bij andere honden in de kennel en vooral door het voorbeeld en de steun van deze andere honden durfde Deck zich steeds meer te laten zien en vertrouwen te hebben in mensen en in zichzelf.

In Roemenië maakte Deck geen kans, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen; we vonden voor hem een opvangplek bij een gastgezin in Nederland. Deck arriveerde op 22 september op zijn tijdelijke adres, in Annerveenschekanaal.

Medisch:
Deck is volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek heeft hij een gezondheidscheck gehad.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze vrolijke jonge hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

jonge hond adopteren

Foto's en filmpjes:

Let op: op veel foto's lijkt Deck groter dan hij is.
Hij heeft een schouderhoogte van 45 cm en is lichtgebouwd (hij weegt zo'n 13 kilo)

Deck ontmoet hier één van onze teamleden, voor Deck een onbekende
(maart 2024, zoveel meer vertrouwen vergeleken met de filmpjes van november):

Deck ontmoet hier één van onze teamleden, voor Deck een onbekende (november 2023):

Onderstaand filmpje van begin april 2023 laat onder meer zien hoe Deck en zijn nestgenootjes werden gevonden. Deck is één van de pups op de beelden waarmee dit filmpje begint.
LET OP: de beelden zijn schokkend, vooral de beelden ná de vondst van Deck en zijn broertjes en zusjes.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze honden ter adoptie zoeken verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen in Roemenië.