logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

pup adopteren

Geslacht: reu (niet gecastreerd)
Leeftijd: pup / jonge hond, geboren 12 februari 2023
Formaat: middenmaat; bij 8,5 maand oud schouderhoogte 45 cm, 13 kilo
Kan met kinderen: evt. vanaf 12 jaar, in een rustig huishouden
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: zachtaardig, speels, sociaal, nieuwsgierig, aanhankelijk, nog wat onzeker en afwachtend
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Deck is een vriendelijke en vrolijke jonge hond. Hij wil graag dicht bij je zijn maar mist daarin nog wat (zelf)vertrouwen. Bij zijn opvang is zijn vertrouwen al groeiende en met geduld en goede begeleiding zal hij een fantastisch vriendje worden!

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen die een hondje dat een zware start in het leven heeft gehad, een fijn en blijvend thuis willen bieden;
  • Recente ervaring met honden en het inzicht om een zachtaardige en onzekere hond te begeleiden;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een rustige omgeving (dorps/platteland);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Deck ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen;
  • We plaatsen Deck graag bij een al aanwezige sociale en speelse hond, die voor hem een speelmaatje en voorbeeld kan zijn. Deck is niet gecastreerd en vanwege de invloed van castratie op gedrag raden we dat voor Deck voorlopig af. Dat betekent wel dat als hij bij een teefje wordt geplaatst, dit teefje gesteriliseerd moet zijn.

pup uit asielGedrag in huis:
Wanneer Deck lekker heeft kunnen ontdekken, spelen en snuffelen is hij in huis een rustige hond. Hij ligt graag bij één van de andere honden in de mand. Deck krijgt ook graag aandacht van zijn tijdelijke baasje maar vindt dat nog wel een beetje spannend. Ook bij mensen die hij nog niet kent zie je dat; in de filmpjes onderaan deze pagina zie je de Deck's interactie met iemand die hij nog niet kent. Het is een mengeling van enthousiasme en zo graag willen met een sausje van onzekerheid.
Naar de honden en de katten in zijn gastgezin is Deck heel sociaal. De andere honden geven hem ook steun; Deck kijkt in spannende situaties graag wat zij doen en volgt dan hun voorbeeld.

Gedrag buiten:
Decks zindelijkheidstraining is nog een project in wording. Aan de lijn lopen gaat al goed; soms vindt hij het nog raar dat je telkens met hem meeloopt ;-). Hij gaat graag mee wandelen, samen met de andere honden en in een rustige (landelijke) omgeving.
Honden ontmoeten vindt Deck prachtig, hij is heel sociaal en wil graag spelen. Deck is nog niet mee geweest naar drukkere omgevingen en is daar ook nog niet aan toe. Autorijden gaat prima; Deck gaat graag mee!

Achtergrond:
Onze contactpersoon Elisa trof Deck en zijn nestgenootjes aan, zwervend in een veld. Geen moederhond te bekennen, dus hoogstwaarschijnlijk zijn de pups daar "gewoon" gedumpt. Ze wist ze te vangen en ze kregen een plek in Elisa's asiel. Een filmpje van de vondst van Deck en zijn broertjes/zusjes staat onderaan deze pagina.
De pups waren erg ziek door Parvo en ze hebben het niet allemaal gered... Door goede medische zorg, zijn wil om te leven en misschien een beter immuunsysteem is Deck wel helemaal hersteld!
Eenmaal genezen kon hij bij andere honden in de kennel en vooral door het voorbeeld en de steun van deze andere honden durfde Deck zich steeds meer te laten zien en vertrouwen te hebben in mensen en in zichzelf.

In Roemenië maakte Deck geen kans, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen; we vonden voor hem een opvangplek bij een gastgezin in Nederland. Deck arriveerde op 22 september op zijn tijdelijke adres, in Annerveenschekanaal.

Medisch:
Deck is volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek heeft hij een gezondheidscheck gehad.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze jonge hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

 

Foto's en filmpjes:

Deck ontmoet hier één van onze teamleden, voor Deck een onbekende:

Onderstaand filmpje van begin april 2023 laat onder meer zien hoe Deck en zijn nestgenootjes werden gevonden. Deck is één van de pups op de beelden waarmee dit filmpje begint.
LET OP: de beelden zijn schokkend, vooral de beelden ná de vondst van Deck en zijn broertjes en zusjes.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze honden ter adoptie zoeken verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen in Roemenië.