logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

puppy asiel ter adoptie

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, geboren 30 mei 2023
Formaat: blijft naar verwachting een klein hondje

Informatie:
Babetje werd samen met haar zusjes Juultje en Lizzy gevonden bij het lokale benzinestation in Solca, Roemenië, een beruchte plek als het gaat om gedumpte honden. Elisa trof ze aan en de pups kregen een plekje in Elisa's asiel. Zo te zien zit er Spaniel in hun genen, Cocker Spaniel of misschien Cavalier King Charles? We kunnen het natuurlijk niet zeker weten, de pups werden zonder moederhond ... De zusjes zijn zachtaardig, lief en niet angstig voor mensen.

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in buiten kennels, dag in dag uit en in weer en wind. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar Babetje verbleef:

Gelukkig vonden we voor alle drie de zusjes fijne plekken in Nederland zodat hun asiel verblijf niet langer hoefde te duren dan noodzakelijk (pups mogen pas naar een ander land reizen als de Rabiës-enting geldig is). Babetje is op 22 september aangekomen bij haar gastgezin, in Oosterwolde, Friesland. Als ze beschikbaar komt voor adoptie dan wordt de informatie op haar pagina uitgebreid aangevuld (haar gastgezin heeft ook een optie op adoptie).

Foto's, Babetje in Nederland:

Foto's, Babetje in Roemenië :