logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

puppy's uit het asiel in Nederland

Een eerste week in Nederland, voor deze puppy's uit het asiel van Elisa 🥰: Irmi, Hazel, Nuri en Pebble. Het gaat goed met alle vier, maar natuurlijk is zo'n eerste week ook zwaar! Zowel voor de pups als voor hun gastgezinnen.

In het asiel was het stressvol, maar het was ook de plek die ze kenden. Als voorbereiding op hun vertrek gaan de pups naar de dierenarts voor een gezondheidscheck en worden ze samen in een andere kennel gezet. Dan komt de reis... de diertransport-bus is optimaal ingericht maar het is wel een reis van zo'n 2000 kilometer. En als pup heb je natuurlijk geen idee waarheen en waarom 😱.

Bij aankomst op het gastgezin-adres is alles nieuw. De geuren, de ruimtes, de mensen, de geluiden, de voorwerpen en apparaten, de andere dieren in huis, ...

Natuurlijk is elke pup anders en verwerkt hij of zij dit alles op zijn eigen manier. Het allerbelangrijkste dat onze gastgezinnen aan de puppy's bieden in de eerste weken is RUST en veiligheid. We proberen zoveel mogelijk te voorkomen dat aan die berg van opgestapelde stress nog extra stress wordt toegevoegd. Want het kost veel tijd totdat de stresshormonen, die over een lange periode zijn opgebouwd in het lichaam van de hond, zijn afgebouwd naar een acceptabel niveau. Om dat te bereiken is veel slaap nodig en een zo goed mogelijk gevoel van veilig zijn 😴.

asiel puppy adopteren Misschien denk je na het lezen van de voorgaande alinea dat je als gastgezin (of adoptant) de eerste week dan een makkie hebt, met een slapende hond. Nou nee 😁! De meeste honden kunnen door alle prikkels van al het nieuwe en door de stress die er al was nog moeilijk de rust en slaap vinden.
Dus de meeste honden, puppy of volwassen, lopen in de eerste week / weken constant achter je aan. Jij bent hun steun in deze hele nieuwe wereld, ze hebben je heel hard nodig! Daarbij komt de zindelijkheidstraining. En de pups hebben geen idee wat ze wel of niet in hun bek mogen pakken om mee te spelen of het op te eten. Ze hebben geen idee of ze op de tafel mogen staan of aan je vloerkleed mogen kluiven. Ze hebben je geruststelling nodig elke keer wanneer ze schrikken van een geluid, een beweging, ... Hetzelfde geldt voor de meeste van de volwassen opvanghonden.

En tóch... gastgezin zijn voor een asielhondje uit Roemenië - puppy, volwassen of senior hond - is zó dankbaar 🙏🙏❤️❤️! Want al snel zul je zien dat je opvanghond stapjes maakt. Meer zelfvertrouwen krijgt, meer vertrouwen in zichzelf, in jou en in de wereld. Dat hij stapje voor stapje leert om te genieten ❤️❤️. Dat hij steeds meer laat zien wie hij echt is, wat hij leuk vindt en wat niet. Wat zijn onzekerheden of angsten nog zijn en wanneer hij zich juist helemaal kan ontspannen.

Tegen die tijd is je opvanghond waarschijnlijk klaar om geadopteerd te worden, klaar voor een thuis-voor-altijd. Als gastgezin heb je ons team op de hoogte gehouden over het wel en wee van je opvanghondje en je levert foto's en filmpjes aan. Andersom is ons team altijd graag bereid je te helpen wanneer je vragen hebt of adviezen kunt gebruiken. Wanneer je puppy er klaar voor is om te verhuizen wanneer zich een goed passende adoptant aandient, vul je bovendien een vragenformulier in over het gedrag en de bijzonderheden van je hond. Tenzij je besluit om hem zelf te adopteren, dat kan natuurlijk ook wanneer dat is wat je wilt!

asiel puppy adopteren Ons team schrijft een tekst over de hond en samen met de foto's en filmpjes komt je pup op onze website te staan als beschikbaar voor adoptie. Wanneer zich een geïnteresseerde meldt dan beoordeelt het adoptieteam of diegene mogelijk goed past bij deze puppy. Als dat zo is, volgt een telefonisch intakegesprek en overleg met jou als gastgezin. Is iedereen nog steeds positief dan wordt in overleg met het gastgezin een kennismakingsbezoek gepland. Als de kennismaking voor iedereen goed verloopt en jij als gastgezin staat ook achter de adoptie, dan volgt een huisbezoek door iemand van het team bij de potentiële adoptant thuis. En dan is het zo ver: je opvangpup gaat verhuizen naar zijn baasje(s)!

Natuurlijk is het moeilijk om afscheid te nemen en je opvangpuppy los te laten. Maar je missie is volbracht! Je hebt een puppy die in Roemenië geen kans maakte uit het asiel gered. Je hebt de pup een goede basis meegegeven om een gelukkige huishond in Nederland te zijn. Je hebt de pup goed leren kennen, waardoor ons team goed kon beoordelen welke adoptant goed zou passen bij deze pup. En als je situatie dat ook mogelijk maakt, dan hopen we natuurlijk dat je een volgende puppy uit het asiel wilt redden. Zodat ook die wordt voorbereid op een nieuw maar eindelijk gelukkig leven 🙏❤️❤️

De pups Irmi, Hazel, Nuri en Pebble zijn nu net een week bij hun gastgezinnen 💞🏡. Ze zijn nog niet direct beschikbaar voor adoptie, maar ze zijn al wel te bekijken en te volgen op onze site:

Of misschien wil je juist zien welke puppy's nu nog in het asiel wachten, tot zich een passend gastgezin of een passende adoptant aandient? Dat kan op deze pagina: Puppy's wachtend in het asiel

asiel puppy adopterenasiel puppy adopteren

Wanneer je een pup wilt adopteren met een asiel achtergrond dan is eerst gastgezin zijn misschien een goede keuze.