logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel puppy adopteren

Geslacht: reutje
Leeftijd: puppy, geboren 15 juni 2023
Formaat: blijft naar verwachting een klein hondje

Informatie:
Elisa vond vier jonge puppy's, gedumpt, doodziek... Ze kregen een plekje in haar opvang en vanzelfsprekend direct medische zorg. Ze hadden Parvo; drie van de pups hebben het niet gered. Kleine Pebble is de enige overlevende uit dit nestje en hij is helemaal hersteld. Pebble is (nog) wel een onzekere puppy.

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

We vonden voor Pebble snel een gastgezin in Nederland, zodat zijn verblijf in het asiel zo kort mogelijk was. Op 4 november is hij daar gearriveerd, in Badhoevedorp. Via zijn opvang gaan we dit kleine ventje goed leren kennen. Wanneer hij beschikbaar komt voor aadoptie dan wordt deze pagina uitgebreid aangevuld.

➡️ Op 11 november publiceerden we dit artikel over hoe zo'n eerste week in Nederland gaat, voor Pebble en andere pups: Eén week in Nederland; hoe gaat het met de pups uit het asiel 🥰?

➡️ 12 november, Pebbles opvang schrijft:
"Na een bezoek bij oma lekker bijkomen . Er wordt niet meer geblaft tegen de rollator😊 maar hij ging rustig op een handdoek ernaast liggen. Ook een ontmoeting op straat gehad met drie kleine hondjes en hun baasjes... op hurkhoogte was het minder spannend voor Pebble en was hij wel nieuwsgierig ipv in elkaar te kruipen. Ze mochten ook tegen mij praten zonder grommen. Ook dat is een vooruitgang🎉!"

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook deze pup verbleef:

Op het filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden ervaren in het asiel. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud (en in de zomer vaak smoorheet). Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

””

Foto's en filmpjes::

In het asiel::

Voor deze puppy uit het asiel die nu in Nederland in opvang is, komt binnenkort de mogelijkheid om hem te adopteren.