logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel puppy ter adoptie

Geslacht: teefje, nog niet gesteriliseerd
Leeftijd: puppy, geboren 10 juli 2023
Formaat: klein hondje; gewicht bij 6 maanden circa 5,5 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten:  ja, bij katten die honden gewend zijn
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: vrolijk, lief, speels, energiek, aanhankelijk
Adoptiebijdrage: €425,=

➡️ Update 29 januari:
Voor Nuri hebben we een heerlijk blijvend thuis gevonden! Ze blijft nog even bij haar gastgezin en verhuist begin maart.

Karakter:
Nuri is een aanhankelijk hondje, dat geniet van aandacht. Deze heerlijke pup "omarmt" haar nieuwe leven in Nederland met veel vrolijkheid. Ze vindt mensen erg leuk en is lekker nieuwsgierig. Spelen doet ze heel graag en ook wandelen vindt ze leuk. Nuri is zeker niet snel angstig, maar auto's vindt ze wel spannend, vooral in het donker.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met ervaring met honden en kennis van moderne inzichten m.b.t. de opvoeding en begeleiding van honden;
  • Een rustige woonomgeving met weinig verkeer, dorps of landelijk;
  • Een goed omheinde tuin waarin Nuri lekker kan spelen en snuffelen. We vinden een tuin ook belangrijk omdat Nuri's zindelijkheidstraining nog niet is afgerond (ze is er bijna!);
  • We plaatsen Nuri graag bij een sociale andere hond, die voor haar een gezelschaps- en speelmaatje kan zijn. Plaatsing als enige hond is mogelijk bij iemand die veel tijd en aandacht heeft voor haar.

asiel puppy adopteren Gedrag in huis:
Nuri is nog helemaal puppy, wat logisch is gezien haar achtergrond en leeftijd. Ze is speels, enthousiast en dol op aandacht van mensen, ook van visite. Ze is nieuwsgierig, onderzoekend en niet snel bang. Natuurlijk blijft het belangrijk dat Nuri niet overspoeld wordt met allerlei indrukken; veel rust en stapje voor stapje is voor een pup van haar leeftijd heel belangrijk.

Nuri is heel speels en behoorlijk energiek. Ze speelt graag met een andere hond en met de katten van haar gastgezin heeft ze een grappig soort "tikkertje" als spel ontwikkeld (de katten doen mee!). Als een kat geen zin heeft respecteert ze dat ook. Ze kan dus prima bij katten wonen wanneer die niet bang zijn voor honden. Ze speelt ook graag met haar hondenspeelgoed en houdt ervan om alles te verzamelen op de plek waar ze gaat liggen ;).

Opgetild worden vindt Nuri nog spannend, maar bij haar gastgezin heeft ze er al wel meer vertrouwen in gekregen. Nuri kan al even alleen thuis zijn; natuurlijk zal ze zich in een nieuw thuis eerst helemaal vertrouwd moeten voelen voordat ze daar even alleen gelaten wordt.

asiel puppy ter adoptie Gedrag buiten:
Nuri vindt het heerlijk om te wandelen in het bos of een andere rustige omgeving. Mensen en andere honden tegenkomen vindt ze over het algemeen leuk; alleen als mensen haar heel druk benaderen of een hond zich opdringerig gedraagt wordt ze onzeker. Voor verkeer (auto's) daarentegen is ze bang. Stilstaande auto's worden aarzelend en liefst met een grote boog er omheen voorbij gelopen. Rijdende auto's zijn echt eng, vooral in het donker maar ook wel overdag. Natuurlijk kan ze deze angst geleidelijk nog overwinnen, maar we plaatsen haar niet in een omgeving met veel verkeer.
Update eind december: inmiddels wordt deze angst al minder; het gaat steeds beter!

Nuri is al zo goed als zindelijk. Bij haar gastgezin kan ze het grootste deel van de dag zelf de tuin in en alleen als het regent of heel koud is kiest ze er nog wel eens voor om haar behoefte te doen op een puppy pad, maar verder altijd keurig buiten.
Mee in de auto is nog spannend, maar ze wordt niet wagenziek.

Medische bijzonderheden:
Nuri is volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek naar Nederland heeft ze een gezondheidscheck gehad. Ze is nog niet gesteriliseerd en dat moet nog wel gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg; wanneer Nuri later gesteriliseerd is stuurt u ons de factuur van de dierenarts en dan storten wij deze borg terug. Ons team kan u adviseren over het beste moment.

Achtergrond:
Onze contactpersoon in Solca, Roemenië - Elisa - heeft ook deze zomer en in het najaar weer afschuwelijk veel gedumpte pups gevonden. Deze kleine pup werd over het hek gegooid, in de tuin van een medewerker van het asiel...
Alle pups krijgen een check bij de dierenkliniek en indien nodig medische verzorging. Ze krijgen vervolgens een plekje in Elisa's asiel, Do Good Rescue.
Gelukkig vonden we voor kleine Nuri snel een gastgezin in Nederland. Ze is op 4 november bij hen gearriveerd, in Gendringen (in de Gelderse Achterhoek).

➡️ Op 11 november publiceerden we dit artikel over hoe zo'n eerste week in Nederland gaat, voor Nuri en andere pups: Eén week in Nederland; hoe gaat het met de pups uit het asiel 🥰?

asiel pup adopteren Op 12 november schrijft Nuri's gastmoeder:
"Nuri doet het hartstikke goed! Ze weet goed wat ze wel en niet wil, volgt me graag, houdt van knuffelen en snuffelen.
Ze loopt goed mee aan de riem, doet netjes haar behoeftes buiten en geeft het vrij goed aan als ze moet. Wanneer ze buiten is en iets hoort wat ze spannend vindt blijft ze even stilstaan om te kijken. Spelen doet ze overigens ook erg graag, tot nu toe zijn de katten de grootste speelmaatjes omdat Milly wat te enthousiast wordt en Lux is nog niet zo overtuigd... En natuurlijk met de zovele speeltjes. Alles wordt gezellig versleept, mandjes incluis 😂
Donderdag is ze even mee geweest naar mijn werk en vandaag mee naar mijn vrienden (met hond). Ze is sociaal naar mensen en gewoon een lekkere blije pup! Menig mens smelt als ze haar zien 🥰
Alleen optillen blijft spannend. Dan sluit ze zich af, oogjes gaan dicht en dan hangt ze echt tegen me aan.

7 december:
Met de kleine Nuri gaat het goed! Ze is een heel vrolijk, open, slim en dankbaar hondje. Ze ligt graag bij me op de bank en vermaakt zich prima met de katten 🐈‍⬛🐈‍⬛. Het lijkt soms wel een soort tikkertje wat ze spelen. Een super vermakelijk gezicht.
Mijn schuifpui staat nog veel open waardoor ze ook lekker de tuin in kan. Heerlijk vindt ze dat!

14 december:
"Niet het mooiste filmpje, maar Nuri laat hier haar schuddekontje zien.
Zooooo heerlijk thuis komen ❤️❤️
Nuri is oprecht een superleuk, lief en schattig hondje! Het is dat ik echt geen drie honden wil, anders had ik haar graag zelf geadopteerd. Haar toekomstige adoptanten zullen een fantastisch leuk hondje aan haar hebben!"

26 december:
"Nuri luistert erg goed, begrijpt dat zij "Nuri" is, leert snel en kijkt veel naar wat mijn eigen honden doen. Spelen met de katten in de tuin is nog een dagelijkse bezigheid, erg leuk! Gelukkig heb ik even de kans gekregen om het te filmen 🙂
De angst voor auto's wordt gelukkig al minder! En om vuurwerk lijkt ze niks te geven.

Nuri is wel een beetje eenkennig. Afgelopen donderdag bleef ze een paar uurtjes bij een vriendin waar we een paar dagen per week op "visite" komen. Alles was leuk, totdat ik wegging. Ze is uiteindelijk wel rustig gebleven en heeft ook wat geslapen, maar mijn vriendin zei dat ze ook wel piepend rondliep. Ze was in ieder geval blij toen ik haar weer ophaalde.
Ook is ze al flink gegroeid, ik zal eens kijken of ik haar eerdaags kan wegen. Maar ze heeft nu ongeveer het formaat van een Jack Russel. Het is en blijft een geweldig leuk hondje!"

Foto's en filmpjes::

Op de foto's genomen in Roemenië heeft Nuri telkens haar oogjes (bijna) dicht; ze vond opgetild worden heel eng. Kijk vooral ook naar de latere foto's en de filmpjes, want die geven een andere indruk van haar!

Week 2 in Nederland:

Week 1 in Nederland:

Oktober 2023

➡️ In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 250 honden en hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Op het filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud (en in de zomer vaak smoorheet). Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook deze Nuri verbleef:

Kleine Nuri is nu in opvang in Nederland. Zodra ze er klaar voor is, komt ze beschikbaar voor adoptie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor deze pup uit het asiel die nu in Nederland wordt opgevangen, is er nu de mogelijkheid om haar te adopteren.

Deze leuke puppy is al in Nederland, ze verblijft bij een foster. Informatie over adopteren en onze adoptie procedure vindt u hier.