logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel puppy adopteren

Geslacht: teefje (nog niet gesteriliseerd)
Leeftijd: puppy, geboren 10 juli 2023
Formaat: wordt naar verwachting een kleine middenmaat
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar
Kan met katten:  onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk, baasgericht, speels, nieuwsgierig maar in onbekende of drukke situaties nog onzeker/angstig
Adoptiebijdrage: €350,= (N.B.: vanaf 1 januari wijzigen onze adoptie tarieven)

Karakter:
Deze vrolijke pup is haar nieuwe wereld in Nederland nog volop aan het ontdekken. In haar gastgezin is ze erg lief, aanhankelijk en speels zonder overdreven druk te zijn. In de buitenwereld is ze nog onzeker; ze is nog angstig voor bijvoorbeeld verkeer, mensen op straat en geluiden die ze niet kan plaatsen. Met goede begeleiding maakt ze elke dag stapjes vooruit!

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met ervaring met honden en kennis van moderne inzichten m.b.t. de begeleiding van (nog onzekere) honden;
  • Een rustige woonomgeving, dorps of landelijk;
  • Een goed omheinde tuin waarin Hazel lekker kan rondscharrelen. We vinden een tuin ook belangrijk omdat Hazel nog niet toe is aan meermalen per dag uit wandelen;
  • We plaatsen Hazel graag bij een sociale andere hond, die voor haar een steun- en speelmaatje kan zijn.

Gedrag in huis:
Thuis bij haar gastgezin in huis is Hazel een vrolijke en aanhankelijke pup. Ze geniet van aandacht van haar gastmoeder, ze is graag waar zij is en is nieuwsgierig en onderzoekend. Ze kan al even alleen thuis zijn, samen met het ander hondje van het gezin. Natuurlijk zal ze in een nieuw thuis eerst moeten wennen en zich veilig voelen, voordat ze ook daar even alleen thuis kan zijn.
Als er bezoek komt is Hazel in eerste instantie onzeker en blaft op een afstandje naar de visite. Als iedereen gesetteld is wint haar nieuwsgierigheid het en komt ze voorzichtig kennismaken. Als de visite haar de ruimte en tijd geeft dan laat ze zich na een tijdje ook door hen graag aanhalen.
Hazel is inmiddels zindelijk (op voorwaarde natuurlijk dat ze op regelmatige tijden in de tuin wordt gelaten, zoals normaal voor een pup).

puppy adopteren uit het asiel Gedrag buiten:
Het meelopen met een tuigje om en aan een lijn heeft Hazel heel snel en goed opgepikt; ze loopt goed mee. In het bos wandelen gaat al best goed; in een wat drukkere omgeving is Hazel nog snel onzeker of angstig. Verkeer en onbekende honden of mensen tegen komen is voor Hazel nog heel spannend. Met goede en geduldige begeleiding zal haar zelfvertrouwen en vertrouwen in de buitenwereld groeien.
We weten nog niet wat Hazel van autorijden vindt.

Achtergrond:
Onze contactpersoon Elisa heeft ook deze zomer en in het najaar weer afschuwelijk veel gedumpte pups gevonden. Pup Hazel werd samen met haar nestgenootjes achter gelaten bij een lokaal benzinestation, een beruchte dumpplek voor honden in Solca, Roemenië. Alle gevonden pups krijgen een check bij de dierenarts en indien nodig medische verzorging. Ze krijgen vervolgens een plek in Elisa's asiel, Do Good Rescue.

De pups verblijven daar in een kennel met meerdere soortgenoten. Ze krijgen goed te eten en hebben schuilhokken in de kennel, die buiten is. Toch is het leven in het asiel heel stressvol; er zijn zo'n 250 honden in het asiel die bij de geringste aanleiding bijna allemaal gaan blaffen. Er is ook maar weinig verrijking in het leven van de honden; er is maar af en toe gelegenheid om een groepje honden even op het speelveld te laten of ze anderszins aandacht te geven. Het is dus een leven opgesloten in een kennel en de winterse kou die binnenkort weer wordt verwacht is meedogenloos... In Roemenië zelf maken de hondjes geen enkele kans om daar ooit geadopteerd te worden. Hazel had geluk; we vonden voor haar een gastgezin! Ze is bij hen op 4 november gearriveerd, in Groningen.

Hazel zal waarschijnlijk uitgroeien tot een kleine middenmaat hond. Harde garanties op de uiteindelijke grootte van deze pup kunnen we niet geven. Ze is gedumpt zonder haar moeder en natuurlijk is ook de vader onbekend. Ze is een zusje van Irmi en van Irma

Medisch:
Hazel is volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek naar Nederland heeft ze een gezondheidscheck gehad. Ze is nog niet gesteriliseerd en dat moet nog wel gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg; wanneer Hazel later gesteriliseerd is stuurt u ons de factuur van de dierenarts en dan storten wij deze borg terug. Ons team kan u adviseren over het beste moment.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze leuke pup? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Hazels eerste dagen in Nederland:

Otober 2023:

➡️ In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 250 honden en hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Op het filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud (en in de zomer vaak smoorheet). Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook deze puppy verbleef:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze leuke pup is al in Nederland, ze verblijft bij een foster. Informatie over adopterenen onze adoptie procedure vindt u hier.