logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel puppy ter adoptie

Geslacht: teefje, nog niet gesteriliseerd
Leeftijd: puppy, geboren 10 juli 2023
Formaat: kleine hond / kleine middenmaat (bij 5 maanden 40 cm, 7 kilo)
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar
Kan met katten:  ja, bij katten die honden gewend zijn
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: slim, lief, speels, energiek, mensgericht
Adoptiebijdrage: €350,= (N.B.: vanaf 1 januari wijzigen onze adoptie tarieven)

Karakter:
Deze vrolijke pup treedt haar nieuwe wereld in Nederland met "open pootjes" tegemoet. Ze vindt mensen erg leuk, ook mensen die ze niet kent. Irmi is eeen enthousiast hondje dat graag speelt en ook heerlijk tegen je aan of boven op je kan liggen ;-)

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met ervaring met honden en kennis van moderne inzichten m.b.t. de opvoeding en begeleiding van honden;
  • Een niet te drukke woonomgeving, bijvoorbeeld een woonwijk met veel groen of dorps;
  • Een goed omheinde tuin waarin Irmi lekker kan spelen en snuffelen. We vinden een tuin ook belangrijk omdat Irmi's zindelijkheidstraining nog een lopend project is;
  • We plaatsen Irmi graag bij een sociale andere hond, die voor haar een gezelschaps- en speelmaatje kan zijn, maar plaatsing als enige hond is zeker ook een optie (bij iemand die veel tijd en aandacht heeft voor haar).

asiel puppy ter adoptie Gedrag in huis:
Irmi is nog helemaal puppy, wat logisch is gezien haar achtergrond en leeftijd. Ze is speels, enthousiast en dol op aandacht van mensen, ook van de visite. Ze is nieuwsgierig, onderzoekend en niet snel bang. Alleen van bijvoorbeeld harde geluiden of een grote hond die op haar afstormt is ze wel onder de indruk. Het blijft belangrijk dat Irmi niet overspoeld wordt met allerlei indrukken; veel rust en stapje voor stapje is voor een pup van haar leeftijd heel belangrijk.
Irmi is dol op haar speeltjes en knuffelbeesten. Ze kluift en knabbelt graag. Tot nu toe is het meubilair heel gebleven, maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst ;)
Samen met de andere hond van het gastgezin kan ze al even alleen thuis zijn; natuurlijk zal ze zich in een nieuw thuis eerst helemaal vertrouwd moeten voelen voordat ze daar even alleen gelaten wordt.
Naar de kat en naar de andere hond van het gastgezin toe gedraagt Irmi zich prima. De kat is wel honden gewend en gaat niet voor haar op de loop. Irmi wil graag spelen met de andere hond, maar die heeft daar geen zin in. Het zou fijn zijn voor Irmi als ze in haar blijvende thuis een speelmaatje heeft, maar een voorwaarde is dat niet.

Gedrag buiten:
Irmi gaat graag mee wandelen. In haar enthousiasme trekt ze nog wel aan de lijn. Als ze mensen ziet dan wil ze daar graag naar toe; aandacht krijgen en geaaid worden vindt ze geweldig. Naar onbekende honden toe reageert ze afwachtend. Is de andere hond niet al te groot en/of opdringerig, dan gaat het prima.
Autorijden gaat ook goed; Irmi gaat graag mee!
Irmi is nog niet helemaal zindelijk; dat vraagt nog wat verdere training zoals bij bijna elke pup.

asiel puppy ter adoptieAchtergrond:
Onze contactpersoon Elisa heeft ook deze zomer en in het najaar weer afschuwelijk veel gedumpte pups gevonden. Pup Irmi werd samen met haar nestgenootjes achter gelaten bij een lokaal benzinestation, een beruchte dumpplek voor honden in Solca, Roemenië. Alle gevonden pups krijgen een check bij de dierenarts en indien nodig medische verzorging. Ze krijgen vervolgens een plek in Elisa's asiel, Do Good Rescue.

De pups verblijven daar in een kennel met meerdere soortgenoten. Ze krijgen goed te eten en hebben schuilhokken in de kennel, die buiten is. Toch is het leven in het asiel heel stressvol; er zijn zo'n 250 honden in het asiel die bij de geringste aanleiding bijna allemaal gaan blaffen. Er is ook maar weinig verrijking in het leven van de honden; er is maar af en toe gelegenheid om een groepje honden even op het speelveld te laten of ze anderszins aandacht te geven. Het is dus een leven opgesloten in een kennel en de winterse kou die binnenkort weer wordt verwacht is meedogenloos...
In Roemenië zelf maken de hondjes geen enkele kans om daar ooit geadopteerd te worden. Irmi had geluk; we vonden voor haar een gastgezin! Ze is bij hen op 4 november gearriveerd, in Den Helder.

Irmi zal waarschijnlijk een kleine hond blijven of hooguit een kleine middenmaat worden. Harde garanties op de uiteindelijke grootte van deze pup kunnen we niet geven. Ze is gedumpt zonder haar moeder en natuurlijk is ook de vader onbekend. Irmi is een zusje van Hazel en van Irma

Medisch:
Irmi is volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek naar Nederland heeft ze een gezondheidscheck gehad. Irmi is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd. Bij adoptie betaalt u een borg; wanneer ze later gesteriliseerd is stuurt u ons de factuur van de dierenarts en dan storten wij deze borg terug. Ons team kan u adviseren over het beste moment.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze leuke pup? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

➡️ Op 11 november publiceerden we dit artikel over hoe zo'n eerste week in Nederland gaat, voor Irmi en andere pups: Eén week in Nederland; hoe gaat het met de pups uit het asiel 🥰?

asiel puppy ter adoptie Op 12 november schrijft Irmi's gastmoeder:
"De zon scheen eindelijk, dus voor het eerst naar het strand. Irmi kan gelukkig goed tegen autorijden, ik heb haar al een paar keer kort meegenomen.
Dat was wel even wat, zoveel ruimte. En als er dan ook nog grote honden aankomen rennen om te spelen is het paniek, hard piepen alsof ze gebeten werd en proberen te ontsnappen, terwijl de hond er nog niet eens was. Uiteindelijk joeg Suky elke hond die in haar buurt kwam weg, "die is van mij" dacht ze 😆!
Ze liep zo de zee in achter mij aan, watervrees heeft ze niet en ze wilde heel graag door alle mensen geaaid worden, ze vonden haar allemaal zo lief. Ze is ook zo mooi en schattig. Op de terugweg in de auto kroop ze boven op Suky, die dat toeliet die schat, en ze viel later in slaap naast haar.🤗

13 november:
"Vandaag liep een Rhodesian Ridgeback met ons. Dat ging prima! Irmi vindt grote honden alleen eng als ze op haar afstormen."

Op 20 november schrijft Irmi's gastmoeder
"Ze is zooo blij buiten, binnen ook, maar buiten.. Heel hard rondjes rennen en overal waar Suky is wil Irmi ook zijn. Honden, met name grote, die op haar af komen rennen vindt ze nog steeds niet leuk, maar als ze dan rustig gaan snuffelen vindt ze het heerlijk en gezellig. Mensen wil ze blij tegenop springen en die worden dan weer blij van haar. Zo'n mooi hondje en zo aandoenlijk, een vrolijk flierefluitje 🤗"

1 december:
"Yes!! De eerste zindelijke nacht. Irmi gaat gewoon door het kattenluik en vannacht heeft ze alles netjes buiten gedaan. We zijn er bijna denk ik 🤗🐕❤️❤️❤️"

8 december:
"Vandaag zijn we samen op bezoek geweest bij mensen die op Texel wonen! Alleen Irma en ik, Suky bleef thuis. Wat deed ze het super ❤️❤️!! Oké, ze heeft geen zeebenen: aan wal op Texel moest ze overgeven. In de auto van die mensen, natuurlijk 🙈🙈 Maar super trots op haar, ze gedroeg zich voorbeeldig en was vrolijk, geen moment angstig 🤗!"

〰️〰️〰️〰️〰️〰️

We vroegen aan Irmi's gastmoeder of ze graag knuffelt en/of op schoot ligt.
Haar antwoord 😆:

””

Foto's en filmpjes:

29 november: Goed voorbeeld doet goed volgen 😄:

➡️ In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 250 honden en hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Op het filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud (en in de zomer vaak smoorheet). Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook deze pup verbleef:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor deze pup uit het asiel die nu in Nederland wordt opgevangen, is er nu de mogelijkheid om haar te adopteren.

Deze leuke puppy is al in Nederland, ze verblijft bij een foster. Informatie over adopteren en onze adoptie procedure vindt u hier.