logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

ronja ter adoptie hond

 

Ronja is een prachtig teefje van 2 jaar. Ze is al in Nederland en heeft met spoed een andere plek nodig.

Onze stichting haalde Ronja uit het gemeentelijk asiel van Resita, waar de omstandigheden afschuwelijk zijn. Daarna heeft Ronja nog lange tijd in een ander asiel gezeten. Helaas kregen we weinig tot geen informatie van dit asiel over Ronja, waardoor het lange tijd niet lukte om een gastgezin voor haar te vinden.
Recent hebben we haar naar Nederland gehaald en haar tijdelijk ondergebracht bij een goed hondenpension, zodat we een indruk konden krijgen van haar karakter.

ronja adoptiehondOp 6 april kwam er een plek vrij voor Ronja bij één van onze ervaren gastgezinnen. Helaas blijkt nu dat Ronja daar niet op haar plek zit en dat geeft veel stress voor het gastgezin en voor Ronja zelf. Het matcht op meerdere fronten niet. Zo heeft Ronja bij haar gastgezin een enorme focus ontwikkeld op de katten van het gezin, hoewel het in eerste instantie wel goed leek te gaan tussen haar en de katten. Door alle nieuwe indrukken én de aanwezigheid van de katten staat ze nu de hele dag op scherp en komt ze niet tot rust 😔. Dat heeft ook zijn weerslag op alle anderen in het gastgezin: mensen, katten en een andere hond; het geeft veel stress voor iedereen.

Rust in haar lijf en in haar koppie is juist wat Ronja nu zo nodig heeft. Vanuit het leven in Roemeense asielen eerst de lange reis naar Nederland, dan het pension waar ze aandacht van mensen kreeg en o.a. leerde om aan een lijn te lopen, toen naar een gastgezin waar ze in huis kwam en waar ook katten wonen; alles nieuw en overweldigend voor haar.

Ronja is nog onzeker, maar vergeleken met haar eerste dagen in Nederland heeft ze al enorme stappen vooruit gezet 💖. We verwachten dat Ronja met tijd en de juiste begeleiding een heel aanhankelijk hondje wordt. Lief, slim en prachtig is ze al 🙂!

We zoeken voor Ronja ervaren hondenmensen, een rustig huishouden, het liefst zonder katten of eventueel met de mogelijkheid Ronja en de kat(ten) voorlopig te scheiden. Een goed omheinde tuin, zodat Ronja niet meteen 4 maal daags hoeft te wandelen maar eerst tot rust kan komen om stap voor stap te wennen aan haar nieuwe baasje(s) en haar nieuwe leven. Ronja is al zindelijk, alleen thuis kunnen zijn moet nog geleidelijk worden opgebouwd.

Wie ziet in Ronja een maatje voor het leven en kan haar bieden wat ze nodig heeft? Voor meer informatie, lees onze pagina Adopteren alstublieft.

Tijdelijke opvang is ook een optie; hierover vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.
Natuurlijk kunt u ons ook een berichtje sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 💌. 

Foto's, maart en april 2022:

{gallery}Adoptiehonden/ronja{/gallery}