Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/ronja
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Ronja

ronja ter adoptie hond

Geslacht: teef, gesteriliseerd
Leeftijd: 2 jaar
Formaat: circa 45-50 cm, circa 15 kilo
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Ronja graag in een rustig huishouden
Kan met katten: nee 
Kan met andere honden: ja, maar we plaatsen haar liefst als enige hond
Trefwoorden: nog wat afwachtend maar ook nieuwsgierig, lief, slim, gevoelig
Adoptiebijdrage: €340,00

Karakter:
Ronja is nog wat onzeker en afwachtend maar ze heeft in korte tijd al grote stappen vooruit gezet. We verwachten dat Ronja met tijd en de juiste begeleiding een aanhankelijke, baasgerichte hond zal zijn. Lief, slim en prachtig is ze al!

Gedrag in huis:
Ronja is heel aanhankelijk naar haar gastmoeder, ze ligt graag lekker naast haar op de bank. Samen hersenwerk doen bijvoorbeeld met een snuffelmat vindt ze ook geweldig!
Ronja kan soms nog schrikken van onverwachte gebaren en geluiden, toch is ze ook heel nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt. Ze is sociaal naar de andere hond van het gastgezin, maar weet van geen ophouden als het om spelen gaat (ook niet als de andere hond er echt genoeg van heeft). Van katten raakt Ronja erg opgewonden.
Ronja vindt bezoek nog spannend. Haar gastgezin zet haar daarom bij bezoek even apart met wat lekkers om te kluiven en dat gaat goed.

ronja adoptiehondGedrag buiten:
Ronja neemt graag de tijd om alles in zich op te nemen en uitgebreid te snuffelen. Naar onbekende dingen, mensen en honden is ze zowel nieuwsgierig als afwachtend; ze bekijkt in eerste instantie alles graag vanaf een afstandje. Met honden die ze heeft leren kennen wil ze graag spelen.
Niet trekken aan de lijn gaat steeds beter. Ronja is slim en heel goed te trainen met behulp van voertjes.

Profiel adoptant:
Voor dit prachtige meiske zoeken we een plek bij mensen met ervaring die haar stap voor stap verder kunnen begeleiden.
Een rustig huishouden, in een rustige (landelijke) woonomgeving. Haar toekomstige gezin heeft geen katten en bij voorkeur ook geen andere hond.
Haar toekomstige thuis heeft een goed omheinde tuin. Dan hoeft Ronja niet meteen viermaal daags te wandelen, maar kan ze eerst tot rust kan komen om stap voor stap te wennen aan haar nieuwe baasje(s) en haar nieuwe leven. Ronja heeft al laten zien dat ze enorm hoog kan springen, om die reden moet de omheining minimaal 160 cm hoog zijn.

Achtergrond: 
Onze stichting haalde Ronja uit het gemeentelijk asiel van Resita, waar de omstandigheden afschuwelijk zijn. Daarna heeft Ronja nog lange tijd in een ander asiel gezeten. Ronja is in februari 2022 in Nederland gekomen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Leiderdorp (Zuid-Holland).

Medische bijzonderheden:
Ronja is gesteriliseerd, ze heeft de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is ze volledig gevaccineerd.

Ronja adopteren?
Heeft u interesse in dit prachtige teefje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Een kort filmfragment:

Foto's:

{gallery}Adoptiehonden/ronja{/gallery}
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.