logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

welkom in nederland

asiel honden en katten gearriveerd

Twee honden en twee poezen zijn dit weekend aangekomen bij hun gastgezinnen, na een lange reis vanuit Roemenië 🚐💖. Door hevige sneeuwval 🌨❄ duurde de reis langer dan normaal. Gelukkig zijn de voorzieningen in de speciale huisdierentransport-bus zo optimaal mogelijk dus in tegenstelling tot de achterblijvers in het asiel hadden de dieren in de bus het niet koud. Toch is zo'n lange reis heel stressvol natuurlijk; de dieren hebben geen idee wat ze overkomt en waar ze naartoe gaan...

Elsa is een kleine hond, een "pluizenbol-teefje" van 2 jaar. Ze werd naar het asiel gebracht omdat ze te vaak ontsnapte uit de tuin van haar eigenaar. Tja 🤷🏼‍♀️... Gelukkig bood één van onze gastgezinnen haar een opvangplek aan zodat Elsa nu alsnog een fijne toekomst tegemoet kan zien 🙏.

Clyde is ook van het type pluizenbol, maar een flink stukje groter. Hij heeft lange tijd in een privé asiel doorgebracht, ruim twee jaar 😢. Een collega stichting nam contact met ons op omdat de gemeente het asiel waar ook Clyde zat gaat ontruimen 😞. Voor de dieren die dan nog niet weg zijn betekent dat de dood of eindigen in een gemeentelijk asiel waar de omstandigheden onvoorstelbaar afschuwelijk zijn. Eén van onze teamleden bood een opvangplek aan en zo is Clyde gered 🙏.

Mae en Melissa zijn mazzelkatten 🙂. Niet in hun leven tot nu toe, maar wel omdat ze van alle katten in het asiel zijn uitgekozen om naar Nederland te komen. Beide zijn vrouwelijk (gesteriliseerd) en ongeveer 1 jaar jong. Lief zijn ze al; bij hun gastgezin gaan ze wennen aan een nieuw leven als huisdier en gaan we ze goed leren kennen.

Nogmaals welkom, lieve dieren 💖! Jullie weten het zelf nu nog niet, maar jullie zijn veilig en gaan een fijne toekomst tegemoet 😘.

aankomst asielhonden en katten