logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

kleine hond adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: 2 jaar, geboren 10 april 2021
Formaat: klein hondje;  schouderhoogte 30 cm, gewicht 7 kilo
Kan met kinderen: vanaf circa 12 jaar
Kan met katten:  nee
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: vrolijk, aanhankelijk, evenwichtig, zachtaardig
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Elsa is een speels en dartel frutseltje; ze geniet van aandacht en van samenzijn.

Profiel adoptant:

  • lieve mensen met (recente) ervaring met honden en met alle tijd voor Elsa;
  • een huis in een niet te drukke omgeving en met een goed omheinde tuin, zodat Elsa ook op eigen terrein lekker buiten kan rondscharrelen of in het zonnetje kan liggen;
  • we plaatsen Elsa graag bij een ander hondje dat voor haar gezelschap en een speelmaatje kan zijn. Eventueel kan ze ook als enige hond in een gezin worden geplaatst, wanneer er veel tijd en aandacht voor haar is en ze regelmatig andere honden kan ontmoeten.

Gedrag in huis:
Elsa is een lieve en aanhankelijke hartendief. In huis is ze over het algemeen rustig, als ze lekker heeft kunnen wandelen en spelen. Ze kan ook zichzelf goed vermaken met haar speeltjes, maar heeft wel relatief veel aandacht en vrolijke complimentjes nodig om zich gezien en gelukkig te voelen.

kleine hond adopteren

Elsa vindt het heerlijk om gekamd te worden en dat is ook nodig. Haar vacht heeft de neiging snel te vervilten dus een uitgebreide borstelbeurt is minimaal één keer per week noodzakelijk, liever nog vaker. Ook af en toe een wasbeurt met anti-klit shampoo helpt om haar vacht gezond en mooi te houden.
Bezoekers worden door Elsa vrolijk begroet. Ze vindt kinderen extra interessant, maar in Elsa's gastgezin wonen geen jonge kinderen. We denken dat ze in een gezin met kinderen kan worden geplaatst, mits de kinderen honden gewend zijn en goed snappen wat een hond wel en niet fijn vindt.

Gedrag buiten:
Elsa gaat graag mee wandelen en is dan energiek en enthousiast. Ze wandelt graag in het bos of buitengebied en is dat bij haar gastgezin ook gewend. Een enkele keer schrikt ze van bijvoorbeeld een passerende tractor, maar ze is zeker geen angstig hondje. De drukte van een stad kent ze niet en we plaatsen haar dan ook graag in een rustige woonomgeving.
Onbekende mensen en honden worden door Elsa aandachtig en wat afwachtend bekeken. Bij een daadwerkelijke ontmoeting gedraagt ze zich sociaal. 

Medische bijzonderheden:
Vanzelfsprekend is Elsa volledig gevaccineerd en heeft ze een chip en een paspoort. Ze is bovendien gesteriliseerd.

Achtergrond:
In Roemenië is Elsa door haar eigenaar bij een privé asiel afgegeven. De reden zou zijn dat ze te vaak ontsnapte en dan gevaarlijk dicht bij een doorgaande weg kwam. In eigen land hebben Roemeense asielhonden zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Hun kans op een fijn leven ligt in andere landen. Eén van onze gastgezinnen bood een opvangplek voor Elsa aan en daar is ze op 8 april gearriveerd. Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen, in de stad Groningen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze kleine hartendief? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elsa: een klein hondje ter adoptie

Elsa is een klein hondje. Informatie over adopteren.