Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Clyde

volwassen hond adopterenGeslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: volwassen hond, geboren 10 januari 2019
Formaat: kleine middelmaat; schouderhoogte 40 cm
Kan met kinderen: liever niet
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Adoptiebijdrage: €275,=

Karakter:
Clyde is een hele lieve vrolijke hond die tijd nodig heeft om mensen te vertrouwen.

Profiel adoptant:

  • Mensen met ervaring met onzekere honden;
  • Een huis in een rustige omgeving (dorps/landelijk) en met een goed omheinde tuin, zodat Clyde ook op eigen terrein lekker buiten kan rondscharrelen of in het zonnetje kan liggen;
  • Met een andere hond als steun- en speelmaatje.

Gedrag in huis:
Clyde is een heel lief hondje met een zachtaardig karakter. In huis is hij over het algemeen rustig. Als hij lekker heeft kunnen wandelen, snuffelen, dan slaapt hij daarna graag om alle indrukken weer te verwerken. Hij is heel bescheiden, vraagt niet veel, maar kan heel blij worden van aandacht en knuffels. Hij is graag bij je in de buurt. Hij vindt het fijn om regelmatig in de tuin rond te scharrelen, een rondje te rennen of lekker buiten in het zonnetje te liggen.
Clyde is heel onzeker met vreemde mensen/bezoek en vooral ook mannen. Met vrouwen legt hij makkelijker contact. Vanuit zijn onzekerheid zal altijd kiezen voor afstand, bijv. in zijn veilige bench. Met een andere hond als steunmaatje komt hij dan langzaam voorzichtig kennis maken.

volwassen hond adopterenGedrag buiten:
Clyde gaat heel graag mee wandelen; vooral in een rustige omgeving zonder al teveel mensen voelt hij zich helemaal happy. Hij moet wennen aan fietsers, brommers. Dingen die hij eng vindt, gaat hij het liefste uit de weg.
Clyde is heel sociaal met andere honden, zacht en onderdanig. Vreemde grote honden vindt hij spannend.

Hij is onlangs een paar dagen mee geweest met een kampeertripje en dit ging heel goed. Hij heeft genoten van het buiten-zijn, de wandelingen in een natuurgebied.

Vanwege zijn angst en onzekerheid met mensen is het vooralsnog niet verantwoord om hem los te laten lopen; hij zal dan vluchten als hij iets eng vindt. Wellicht dat dit op termijn verbetert, maar dat kunnen we niet garanderen. Adoptanten dienen zich zeer bewust te zijn van vluchtgevaar. Het is noodzakelijk om hem te leren dat het altijd veilig is bij zijn baasjes. Op dat punt is Clyde echt een projectje, maar dan krijg je er ook een maatje voor het leven voor terug.

Achtergrond:
Clyde is op 2-jarige leeftijd gevonden op straat en vervolgens in een kennel in een prive-asiel terecht gekomen. Daar heeft hij 2 jaar doorgebracht en hij zal mede daardoor onzeker en wat wereldvreemd zijn geworden.
Hij verblijft nu bij een gastgezin in Tjuchem, provincie Groningen.

Medisch:
Geen bijzonderheden. Vanzelfsprekend is Clyde volledig gevaccineerd en heeft hij een chip en een paspoort. Hij is bovendien gecastreerd.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Clyde in het asiel in Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.