logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hond adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: volwassen hond, 4 jaar, geboren 10 januari 2019
Formaat: (kleine) middenmaat; schouderhoogte 40 cm
Kan met kinderen: vanaf circa 14 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: vrolijk, heel zachtaardig, onzeker naar mensen en in nieuwe situaties
Adoptiebijdrage: €275,=

➡️ Update 22 september: voor Clyde hebben we een adoptant gevonden! Hij zal naar verwachting eind oktober verhuizen naar zijn thuis-voor-altijd.

Karakter:
Clyde is een heel zachtaardig, vrolijk en actief hondje. Hij heeft wel tijd nodig om vertrouwen op te bouwen, maar daar krijg je dan ook een blije kroelkip voor terug!

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met ervaring, de tijd, het inzicht en het geduld om een onzekere hond verder te begeleiden;
  • Een huis in een heel rustige omgeving (dorps of liever nog landelijk) en met een goed omheinde tuin, zodat Clyde ook op eigen terrein lekker buiten kan rondscharrelen of in het zonnetje kan liggen;
  • We plaatsen Clyde het liefst bij een andere hond als steun- en speelmaatje. Hij kan eventueel als enige hond worden geplaatst, wanneer minstens één persoon heel veel thuis is. Clyde is nog niet gewend om zonder andere hond(en) alleen thuis te zijn.

Gedrag in huis:
Clyde is een heel lief hondje met een vrolijk zachtaardig karakter. Hij heeft altijd een goed humeur en hij is heel bescheiden, vraagt niet veel, maar kan heel blij worden van aandacht en knuffels.
Hij vindt het fijn om regelmatig in de tuin rond te scharrelen, een rondje te rennen of lekker buiten in het zonnetje te liggen, maar is vooral graag gezellig bij het baasje in de buurt.

Clyde is onzeker met vreemde mensen/bezoek en hij kiest dan altijd voor afstand, bijv. in zijn veilige bench. Met een andere hond als steunmaatje komt hij dan voorzichtig kennis maken.
In zijn gastgezin wonen geen kinderen, maar er komen wel regelmatig grotere kinderen op bezoek en met deze kinderen is hij heel lief. Clyde heeft gewoon tijd nodig om mensen te vertrouwen en dan komt zijn aanhankelijkheid naar boven.

volwassen hond adopterenGedrag buiten:
Clyde is een actief hondje dat heel graag mee naar buiten gaat voor een fijne wandeling. Vooral in een rustige omgeving zonder al teveel mensen voelt hij zich helemaal happy. Hij loopt goed mee aan de riem en de lange lijn. Soms zijn fietsers en brommers nog een beetje spannend, maar hij leert snel met positieve beloning. Clyde is heel sociaal met andere honden, zacht en onderdanig. Autorijden gaat prima, hij gaat rustig liggen.

Hij is onlangs een paar dagen mee geweest met een kampeertripje en dit ging heel goed. Hij heeft genoten van het buiten-zijn, de wandelingen in een natuurgebied.

Clyde wandelt aan een lange lijn. Zo heeft hij veel bewegingsvrijheid maar kan hij er niet vandoor gaan in het geval hij schrikt. In de tijd bij zijn gastgezin heeft Clyde zich al heel positief ontwikkeld en schrikt hij veel minder snel dan in het begin. Ook zoekt hij steeds vaker juist zijn gastgezin op als hij onzeker is, in plaats van dat hij vlucht. Toch vinden we de veiligheid van een lange lijn en een veiligheidstuigje voorlopig nog heel belangrijk voor hem.

Medisch:
Geen bijzonderheden. Vanzelfsprekend is Clyde volledig gevaccineerd en heeft hij een chip en een paspoort. Hij is bovendien gecastreerd.

Achtergrond:
Clyde is op 2-jarige leeftijd gevonden op straat en vervolgens in een kennel in een prive-asiel terecht gekomen. Daar heeft hij de afgelopen jaren door gebracht. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Tjuchem (Groningen).

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Clyde in het asiel in Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.