logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

nazorg

Na het doorlopen van een zorgvuldige adoptieprocedure kan het genieten met jullie nieuwe gezinslid beginnen. Uit ervaring weten wij dat dit vaak gepaard gaat met de nodige hobbels.

Niet alleen hebben onze honden een totaal andere achtergrond dan de honden die in Nederland in de huiskamers opgroeien, het vraagt ook meer geduld, tijd en een andere aanpak. De belangrijkste primaire en secundaire socialisatie fases hebben ze immers gemist. Dat wil niet zeggen dat ze hier niet kunnen aarden, maar dat vraagt mogelijk wel aanpassingsvermogen van u als adoptant.

Na de adoptie laten we u dan ook niet in de steek, de adoptie consulente zal na ongeveer 2 a 3 weken contact met u opnemen om te horen hoe het gaat. U ontvangt van de organisatie daarnaast nog e-mails met vragen over hoe het gaat.

Mochten er tijdens dit contact signalen zijn dat er mogelijk te veel spanning speelt of anderszins een signaal dat u ondersteuning of adviezen kunt gebruiken, zal het nazorg team contact met u opnemen. Daarnaast bent u natuurlijk zelf ook vrij om met vragen bij ons aan te kloppen. Dit kunt u doen door een e-mail met een korte beschrijving van het gedrag of de situatie te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. nazorgteam.

Voor iedereen die hulp of ondersteuning nodig heeft, maken wij tijd vrij voor gemiddeld 2 à 3 gesprekken. In het eerste gesprek bespreken we het gedrag waar u tegenaan loopt en geven we inzichten, tips en trainingsadvies. Daarna zullen we nog één tot twee keer contact hebben om te horen hoe het gaat en eventueel wat bij te sturen. Deze gesprekken zijn voor u als adoptant kostenloos.

Mocht het gedrag te complex zijn om op afstand goed te begeleiden dan zijn we daar eerlijk over en zullen we u adviseren om contact op te nemen met een erkend gedragstherapeut bij u in de buurt. Uiteraard kunnen wij u helpen met het vinden van een goede erkende gedragstherapeut.

Er zullen ongetwijfeld ook wel eens meer algemene vragen zijn die wij niet behandelen omdat deze bijvoorbeeld thuishoren op de hondenschool. We denken graag met jullie mee over een hondenschool in jullie eigen omgeving die volgens een welzijnsgerichte aanpak werkt. We beschikken over een groot en fijn netwerk door bijna het gehele land.


Ons nazorg team:

Renzina:
Kynologisch instructeur en gedragstherapeut
Acupressuur Practitioner
Bach Bloesem consulent

Patricia:
Hondengedragstherapeut in opleiding met afgeronde specialisatie Buitenlandse Hond.
Daarnaast gespecialiseerd in Hond en Kind.

Cynthia:
Paraveterinair dierenarts assistente
Voedingsdeskundige (hond), diëtist in opleiding
Kynologisch instructeur/Honden gedragstherapeut in opleiding

Rolien:
Ervaringsdeskundige: 18 jaar ervaring met de opvang en begeleiding van buitenlandse asielhonden