logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

adoptant2Dan houden we graag contact met u!

Wij willen graag af en toe horen hoe het met uw hond gaat, via ons nazorgteam of via onze besloten adoptantengroep op Facebook. Ook voor de vrijwilligers in Roemenië is het heel erg fijn om op de hoogte te blijven. Het is voor hen een grote stimulans om door te gaan met hun reddingswerk!

Ook helpen we u graag bij eventuele opvoedingsperikelen; we hebben in ons nazorgteam de nodige hondenervaring en ook een erkend gedragstherapeut.
Verder maken we graag met u de afspraak dat, wanneer u onverhoopt afstand moet doen van de hond, de hond altijd via de stichting herplaatst wordt. Hierbij moet u zich wel realiseren dat de herplaatsing in het belang van de hond altijd gebeurt vanuit het adoptiegezin. Tenzij er echt een grote noodzaak is dat de hond z.s.m. verhuist. Indien we een gastgezin beschikbaar hebben, dan kunnen we uw hond direct terug nemen. Wanneer we geen opvang hebben en de hond kan niet bij u blijven, dan wordt de hond op uw eigen kosten in een pension geplaatst totdat er andere opvang beschikbaar is.

Sinds 1 april 2013 is het verplicht om honden te registreren bij een databank, bijvoorbeeld de Nationale Databank Gezelschapsdieren. Bij aankomst van de hond in Nederland registreren wij de chip van de hond op naam van de stichting. Bij de adoptie regelen wij dat de de chip op uw naam wordt overgezet.