logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

puppy's uit het asiel in Nederland

Deze week zijn een aantal van onze teamleden op bezoek bij het asiel van Elisa. En hoewel we natuurlijk alle asielhonden snel een fijn thuis gunnen, is een thuis vinden voor Suri nu het meest urgent.

Suri is een gehandicapt hondje. Haar verhaal is schokkend, maar gelukkig gaat het inmiddels - op een eigen thuis na (!) - wel goed met dit schatje, voor zover dat kan voor een hondje dat in een asiel verblijft.

Een jaar geleden trof onze contactpersoon Elisa dit hondje aan - in Solca, Roemenië - ergens langs een weg in een veld. Het hondje dat nu Suri heet, bleek zwaargewond. We vergeten nooit de beelden die Elisa deelde; een gewond hondje dat zich op 3 poten zo snel als ze kon en kwispelend naar Elisa's reddende armen spoedde... 💔😢

Een stukje van de beelden van Suri's redding zijn ook te zien in een filmpje op haar pagina.

Suri moet al langere tijd zwaargewond zijn geweest, mogelijk door een aanrijding. De breuken in haar beide voorpoten waren al ouder en doordat deze pootjes zo enorm pijnlijk waren en dus ontzien werden, is haar rug krom getrokken. Bovenop dit alles was ze ook nog eens broodmager... 😞

Suri's fracturen bleken heel complex. Dankzij lieve donateurs kon Elisa haar laten opereren in een specialistische orthopedische kliniek 🙏. Amputeren van één van de pootjes bleek niet de beste oplossing; er is een metalen plaat aan de botjes in haar voorpootjes bevestigd. En zo bijzonder: ondanks alle pijn en ellende is Suri altijd blijven kwispelen zodra ze mensen zag en ze was en is altijd dankbaar voor aandacht 🥰

De revalidatie na de operatie was zwaar en duurde lang. Inmiddels gaat het goed met haar, voor zover dat kan voor een hondje in een asiel. Zeker nu de winter in aantocht is, is een eigen thuis voor Suri urgent. De kennels in het asiel zijn onverwarmd en de pootjes van Suri zijn gevoelig voor onderkoeling.

Suri zal altijd een gehandicapt hondje blijven, maar in een liefdevol thuis kan ze nog heel veel gelukkige jaren hebben. Ze is pas een jaar of vier! Bovendien is ze superlief en een heel dankbaar meisje.

Lieve Suri is gek op mensen. Onze teamleden die op dit moment (12 november 2023) op bezoek zijn bij Elisa's asiel hebben vandaag ook haar reactie op katten getest en dat verliep prima; ze vond de kat niet interessant 🐈‍⬛.
Naar honden toe is Suri selectief. Ze heeft niet veel op met energieke en/of opdringerige honden, heel logisch gezien haar handicap. Een (kalme) hond die haar ruimte respecteert vindt ze oké.

Suri's filmpjes bekijken en meer lezen over het thuis dat we zoeken voor haar?
Kijk op haar pagina alsjeblieft: Gehandicapt hondje adopteren, lieve Suri 📄🎞️

Suri wacht in een asiel en ze moet er zo snel mogelijk uit. Ze is een hondje met een handicap, maar vraagt weinig bijzondere verzorging. We zoeken iemand in Nederland die een kansarm hondje uit het asiel wil redden, haar wil adopteren.