logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

gehandicapt hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen hondje; circa 4 jaar
Formaat: kleine middenmaat (12 - 15 kilo)
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Suri uitsluitend in een rustig huishouden
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: eventueel, met een rustige hond
Bijzonderheid: gehandicapt hondje

➡️ Update 16 november: de dierenkliniek gaat opnieuw Suri's pootjes onderzoeken, nadat ze zichzelf heeft verwond is mogelijk het metalen plaatje in haar poot verschoven. We wachten bericht af hoe het er voor staat en of ze z.s.m. kan reizen.

❗❤️ UPDATE 18 november: ❤️❗
Voor Suri loopt momenteel een intake procedure ❤️❤️. Helaas is haar medische situatie wel veranderd; de metalen plaat in haar voorpoot komt los van het bot 😞. Haar achterpoten zijn inmiddels sterk, daarom is besloten haar voorpootje te amputeren. Als alles loopt zoals nu gepland, kan ze over 4 weken naar Nederland reizen 🙏

❤️ UPDATE 24 november: ❤️
De operatie is geslaagd en Suri knapt snel op. Ze loopt inmiddels alsof ze altijd al drie poten had ;-). Een filmpje van Suri kort na de operatie staat onderaan deze pagina. We gaan het transport naar Nederland regelen voor haar.

Informatie:
Suri's verhaal is schokkend, maar gelukkig gaat het nu - op een eigen thuis na (!) - wel goed met deze schat, voor zover dat kan voor een hondje dat in een asiel verblijft. Een jaar geleden trof onze contactpersoon Elisa een hondje aan - in Solca, Roemenië - ergens langs een weg in een veld. Het hondje dat nu Suri heet, bleek zwaargewond. We vergeten nooit de beelden die Elisa deelde; een gewond hondje dat zich op 3 poten zo snel als ze kon en kwispelend naar Elisa's reddende armen spoedde... Een stukje van de beelden van Suri's redding zijn ook te zien in een filmpje onderaan op deze pagina.

Suri moet al langere tijd zwaargewond zijn geweest, mogelijk door een aanrijding. De breuken in twee van haar poten waren al ouder en wellicht doordat deze pootjes zo enorm pijnlijk waren en dus ontzien werden, is haar rug krom getrokken. Bovenop dit alles was ze ook nog eens broodmager...

Suri's fracturen bleken heel complex. Dankzij lieve donateurs kon Elisa haar laten opereren in een specialistische orthopedische kliniek. Amputeren van één van de pootjes bleek niet de beste oplossing; er is een metalen plaat aan de botjes in haar voorpootje bevestigd. En zo bijzonder: ondanks alle pijn en ellende is Suri altijd blijven kwispelen zodra ze mensen zag en ze was en is altijd dankbaar voor aandacht.

De revalidatie na de operatie was zwaar en duurde lang. Inmiddels gaat het goed met haar, voor zover dat kan voor een hondje in een asiel. Zeker nu de winter in aantocht is, is een eigen thuis voor Suri urgent. De kennels in het asiel zijn onverwarmd. Suri zal altijd een gehandicapt hondje blijven, maar in een liefdevol thuis kan ze nog heel veel gelukkige jaren hebben. Ze is pas een jaar of vier!

gehandicapt hondje adopteren Lieve Suri is gek op mensen. Onze teamleden die op dit moment (12 november 2023) op bezoek zijn bij Elisa's asiel hebben vandaag ook haar reactie op katten getest en dat verliep prima; ze vond de kat niet interessant. Naar honden toe is Suri selectief. Ze heeft niet veel op met energieke en/of opdringerige honden, heel logisch gezien haar handicap. Een (kalme) hond die haar ruimte respecteert vindt ze oké.

Profiel adoptant of gastgezin:
Lieve mensen die een gehandicapt hondje dat in Roemenië geen kans maakt om ooit geadopteerd te worden, gelukkige jaren willen bieden. Suri zal een intens lief en dankbaar hondje zijn!
Voor Suri zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring, inzicht en tijd. Bij voorkeur een thuis voor haar alleen, eventueel kan ze samen met een andere rustige hond wonen. Mensen in een rustige woonomgeving, met een rustig huishouden en met een goed omheinde tuin*.

* Dit hondje verblijft nu nog in een asiel in Roemenie. Ze is waarschijnlijk niet direct zindelijk en ze is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Bovendien is wandelen voor Suri sowieso moeizaam, dus een goed omheinde tuin waar ze ook haar behoefte mag doen en heerlijk in het zonnetje kan liggen is voor haar essentieel.

Wie geeft Suri een thuis?
Wanneer u dit hondje wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Suri tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over dit hondje of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes::

Suri, na de amputatie van haar pootje:

Suri, voor de operatie:

Filmpjes gemaakt tijdens het bezoek van onze teamleden aan het asiel, november 2023: