logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

zielepootjes

 

En dat van die zielepootjes is letterlijk zo bedoeld...
Het gaat om drie honden die het afgelopen jaar via onze stichting een goed thuis hebben gevonden, maar waarvan bij de plaatsing al bekend was dat ze fysieke problemen hadden. Toch heeft dat deze mensen niet weerhouden om deze honden te helpen en daar kunnen we alleen maar veel respect voor hebben. In de afgelopen maanden is verder onderzoek gedaan en twee honden moesten helaas geopereerd worden. Dat soort dingen zijn natuurlijk heel erg duur en we willen graag helpen, maar onze spaarpot trekt dat ook niet... 😞 Mogen we daarom een beroep doen op jullie?

Allereerst Gjiro, motormuis-pup voor degenen die dat verhaal nog kennen. Een manke puppert, gevonden in de Balkan tijdens een motorvakantie en hier geadopteerd door haar redster 💖. Gjiro’s achterpoot was door een aanrijding flink beschadigd; groeischijf en heupkop kapot. Naarmate ze verder groeide bleef die poot steeds verder achter in ontwikkeling en ze kreeg er ook veel pijn aan 😞 Verschillende scenario’s zijn uitgezocht, varierend van amputatie tot een nieuwe heup. Uiteindelijk is besloten om de heupkop te verwijderen, zodat de pijn weg gaat en ze nog wel deze poot enigszins kan gebruiken voor de balans. Kosten: circa 1.300 euro 😞

Dan Lita, een hondje dat vanuit een dodingsasiel hier naartoe is gekomen en door haar opvang is geadopteerd, Lita had dikke mazzel! 💖 Maar aan beide achterpoten had ze wel een patella-luxatie…. 😞 Ze is nu aan 1 knie geopereerd en de andere knie volgt snel. Kosten: circa 1.500 euro.

Tot slot Bobby: ook zo’n tragisch verhaal… Door een stichting die nu niet meer bestaat vorig jaar gevonden in Roemenie. Met 9 pups, een kapotte voorpoot en een eigenaar die er niet naar omkeek. Alle pups zijn gestorven door ondervoeding en ziekte…. De voorpoot van Bobby was zo ontstoken (er was op haar geschoten…) dat die niet meer te redden viel, dus die is in Roemenie geamputeerd. Gelukkig kon deze stichting haar naar Nederland halen, maar ze bleek ook nog eens HD en hartworm te hebben... 😞 De opvang wilde haar vanwege al deze problemen (en vermeende depressie) laten inslapen, maar deze stichting ging daar natuurlijk niet zomaar mee akkoord. Bobby is daar weg gehaald en met een spoedplaatsing is ze bij ons terecht gekomen. Voor de HD krijgt ze nu structureel pijnstilling. En we hebben met een bloedonderzoek en een echo uitgezocht hoe het staat met de hartworm (kosten: 460 euro) Die is er wel, maar haar hart en longen zien er heel goed uit. Dus dat is heel positief nieuws. Maar goed, plaatsbaar is ze niet, want behalve haar fysieke toestand is ze in haar gedrag niet betrouwbaar voor vreemde mensen/honden. Dus ze mag lekker blijven waar ze nu is en Bobby is gelukkig 🙂.

Al deze honden hebben hun gouden mandje gevonden dankzij hele lieve mensen, maar voor de baasjes en voor ons is dit financieel wel een grote dobber…. Vandaar deze oproep; het zou zo geweldig zijn als we kunnen helpen! Iedere bijdrage is echt heel erg welkom! Ons rekeningnummer is NL66 RABO 0108573974 t.n.v. Straydogs Rescue Nederland, graag o.v.v. ‘hulp 3 zielepootjes’ 💖💖

Je kunt ook gebruik manken van het betaalverzoek hieronder; het bedrag kun je zelf invullen en je kunt via elke bank betalen:
https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=X6Wo-..

Alvast heel erg bedankt namens Gjiro, Lita en Bobby!

Meer foto's en kopieën van de dierenarts facturen vindt u in ons facebook bericht.