logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

lassie geadopteerd

 

Twee extra geweldige adopties, afgelopen week 🥳. Onze "langzitters" Lassie en Amigo mogen voor altijd blijven bij hun gastgezin 💖💖. Amigo belichten we in een volgend bericht; in dit bericht zetten we Lassie en zijn gastmoeder Claudia in het zonnetje ☀.

2022 lassie profiel 3Lassie is in november 2020 in Nederland gekomen. Sindsdien is hij helaas al meerdere keren verhuisd. Lassie is een prikkelgevoelige en onzekere hond. Vanuit zijn onzekerheid kan hij bijten als het hem allemaal te veel wordt en hij zich bedreigd voelt. Daar tegenover staat dat als hij je eenmaal helemaal vertrouwt, hij een gouden maatje is. Bij vertrouwen is hij heel aanhankelijk, knuffelig en heerlijk speels.

Dat volle vertrouwen geeft Lassie aan zijn gastmoeder Claudia. Lassie is gek op Claudia en andersom 💕.

Claudia woont in een woonwijk en dat is voor beiden wel lastig. Hoewel Lassie onder Claudia's leiding heel veel positieve ontwikkeling heeft laten zien blijft het lopen in een prikkelrijke omgeving zoals een woonwijk stressvol voor Lassie. Dat is niet fijn voor Lassie, maar ook voor Claudia is dat best lastig. Het betekent onder meer dat ze Lassie vaak apart van de andere honden moet uitlaten.

Bij Claudia in huis en met haar in rustige wandelomgevingen is Lassie ontspannen en overduidelijk een heel gelukkige hond 🥰. Lassie is, vóór Claudia, bij andere gastgezinnen in opvang geweest. Hij is tweemaal geadopteerd en beide keren teruggekomen, op verzoek van de adoptant. Nergens zien we hem zo gelukkig, zoals hij is bij Claudia...

Na zijn laatste verhuizing en opnieuw terugkeer bij Claudia hebben we uitgebreid overlegd. Claudia wil Lassie niet nóg een verhuizing aandoen. Maar Lassie's medische kosten zijn hoog; pijn speelt ook een rol bij zijn gedrag en Lassie heeft daarom zijn medicatie hard nodig.
Omdat Lassie door een combinatie van zijn aard en gedrag plus de medische kosten zo goed als niet plaatsbaar blijkt hebben we nu een geweldige overeenkomst: Lassie mag voor altijd bij Claudia blijven en onze stichting "adopteert" zijn zorgkosten. Lassie is daarmee de eerste "zorghond" van onze stichting.

Ons hele team is enorm blij voor Lassie; er zijn zelfs wat tranen gevloeid. Na alle ellende en stress voor hem, nu eindelijk rust en zekerheid. Bij zijn eerste en echte grote liefde: Claudia 💕!

Lieve Claudia, enorm bedankt voor alles wat je gedaan hebt voor Lassie, dat is buitengewoon véél. En wat geweldig dat Lassie nu voor altijd bij jou mag blijven! We wensen jullie samen alle geluk en liefde 💖🍀💖🍀