logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

senior hondjes ter adoptie

Een ouder hondje adopteren

= Onze senior hondjes Jerry en Betty zijn beschikbaar voor adoptie (los van elkaar) 🏡🌳🐕 =

Een ouder hondje adopteren is enorm dankbaar. En dat geldt nog extra voor deze twee lieverds, omdat ze in Roemenië zijn gedumpt in een gemeentelijk asiel 😞. Opvang en adoptie in Nederland redt daarom letterlijk hun leven en dat leven is voor hen allebei nog enorm de moeite waard 💖!

Betty is dertien jaar en een Pekingeesje. Haar Roemeense eigenaar bracht haar naar het gemeentelijk asiel omdat ze te oud was 😢. Voor ons onbegrijpelijk 🙈... Ook omdat in zo'n asiel Betty niet lang meer geleefd zou hebben en de tijd die ze nog had zou afschuwelijk zijn geweest. Er zitten daar veel te veel honden in overvolle kennels; er wordt gevochten om voer en ligplekken. De kennels zijn onverwarmd - ook bij -10 of nog kouder - en er is geen medische zorg 😞

Gelukkig werd Betty opgemerkt en bood één van onze gastgezinnen in Nederland een opvangplek voor haar aan. Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen, in de provincie Zeeland. Wanneer ze wordt geadopteerd dan is er weer een plekje voor een volgend rescue hondje 💖🙏!

Betty is een schatje. Ze is heel sociaal naar zowel mensen als naar andere dieren. Bij haar gastgezin wonen ook andere honden en konijnen (Vlaamse reuzen) en buiten in de tuin is regelmatig een buurkat. Betty vindt alle dieren gezellig en is tegen iedereen lief! We zoeken voor haar een rustige plek (dorps, of landelijk) want van drukte wordt dit schatje niet blij. Meer lezen over Betty en filmpjes 🎞 van haar bekijken? Bezoek dan haar pagina: Betty, senior asiel hondje adopteren.

Aan de andere kant van het land, in de provincie Groningen, woont Jerry bij zijn gastgezin. Volgens zijn paspoort viert hij volgende week zijn verjaardag en wordt hij 8 jaar. Mogelijk is hij wat ouder; zijn geboortedatum is geschat toen een paspoort voor hem werd gemaakt om naar Nederland te kunnen reizen. Ons maakt zijn precieze leeftijd niet uit; we zijn blij dat hij er is 🙂!

Jerry geniet van lekker dutten, lekker eten en van een plekje in de zon 🌞. In huis ligt hij graag tegen één van zijn mensen aan 🥰. Hij is sociaal naar de andere honden in het gezin en ook met de katten samen gaat het goed. Maar Jerry is ook wel een einzelgänger; hij heeft met geen van de dieren een speciale band (wél met zijn mensen!).
Op bezoek is Jerry niet gesteld; tegenover onbekende mensen is Jerry onzeker. Geef je hem de ruimte om een veilig plekje te zoeken dan is af en toe bezoek geen probleem. Zijn er mensen die vaker komen dan komt hij in zijn eigen tempo kennis maken.

Jerry wil graag mee een stukje wandelen, hij gaat dan bij het tuinhek staan kwispelen om te vragen of het mag. Hij vindt het leuk om uitgebreid te snuffelen en te ontdekken. Wanneer Jerry iets ziet dat hij niet helemaal vertrouwt dan gaat hij zitten om te kijken. Een tijdje geleden wilde hij nog op een holletje naar huis als hij iets verdachts zag of hoorde, maar de laatste tijd besluit Jerry zelf, na een tijdje gekeken te hebben, dat het oké is om verder te lopen.
Jerry's gastgezin woont landelijk; in die omgeving en met heel veel vertrouwen in zijn gastmoeder vindt Jerry de wandelingen inmiddels een feestje. Maar het is duidelijk dat Jerry niet gelukkig zal worden in een drukke omgeving.

Meer lezen over Jerry en zijn filmpjes 🎞 bekijken? Bezoek dan zijn pagina: Jerry, een klein adoptie hondje.

Bij vragen kun je ons natuurlijk mailen; we vertellen graag meer 🙂! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 📬

Een ouder hondje adopteren