logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jerry in nederland

Geslacht: reu, gecastreerd 
Leeftijd: senior hondje, geboren 15 maart 2015
Formaat: klein hondje; gewicht 10 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: lief, heel aanhankelijk als hij je eenmaal vertrouwt, rustig, aandoenlijk
Adoptie bijdrage: €150,00

Karakter:
In de vertrouwde omgeving van het huis en de tuin van zijn gastgezin is Jerry een relaxed, blij en heel aanhankelijk hondje. Hij gedraagt zich over het algemeen rustig en is graag dichtbij zijn mensen.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met (recente) ervaring met honden en vooral met alle tijd en geduld;
  • Mensen met een rustig huishouden, een huis in een landelijke omgeving met een goed omheinde tuin. Jerry zal de eerste tijd niet mee willen wandelen dus de tuin is dan extra belangrijk. Bovendien mag Jerry heel graag lekker rondscharrelen in de tuin waarbij hij af en toe wat bodemonderzoek verricht ;-)
  • Jerry kan bij een andere hond worden geplaatst maar ook prima als enige hond.
  • Jerry en kinderen is geen goede combinatie; een rustige en voorspelbare thuis-omgeving is heel belangrijk voor hem.

Jerry's gastmoeder schrijft: 

Jerry wil graag wonen bij mensen die hem leuk vinden zoals hij is, en niet omdat hij lijkt op... of omdat zijn formaat zo lekker handzaam is.
Maar wel omdat hij een fantastisch leuk hondje is die zich nog steeds ontwikkelt. Mensen die genieten van zijn aanhankelijkheid (nadat hij gewend is natuurlijk!). Mensen die het gezellig vinden dat hij lekker op de bank ligt te snurken of op zijn rug ligt te knorren van opperste ontspanning en die het leuk vinden om 's ochtends door zijn uitnodiging om te knuffelen wakker gemaakt te worden. Die als je in de keuken staat helpt met proeven van de ingrediënten en als je dat even vergeet je met een duwtje van zijn snuit tegen je kuit helpt herinneren.
Jerry is erg aanhankelijk maar ook een eigenwijze vrijbuiter, hij is een geweldig hondje voor mensen die die beide kanten kunnen waarderen.

Om voor Jerry de overgang naar zijn voor-altijd-thuis zo goed mogelijk te laten verlopen vinden we meerdere kennismakingen tussen hem en zijn nieuwe baasje(s) belangrijk, voordat hij daadwerkelijk verhuist.

Gedrag in huis:
Jerry geniet van lekker dutten, lekker eten en van een plekje in de zon. In huis ligt hij graag tegen één van zijn mensen aan. Hij is sociaal naar de andere honden in het gezin en ook met de katten samen gaat het goed. Maar Jerry is ook wel een einzelgänger; hij heeft met geen van de dieren een speciale band, wel met zijn mensen. 

Op bezoek is Jerry niet gesteld; tegenover onbekende mensen is Jerry onzeker. Geef je hem de ruimte om een veilig plekje te zoeken dan is af en toe bezoek geen probleem. Zijn er mensen die vaker komen dan komt hij in zijn eigen tempo kennis maken.

jerry in nederlandGedrag buiten:
Jerry wil graag mee wandelen, hij gaat dan bij het tuinhek staan kwispelen om te vragen of het mag. Hij vindt het leuk om uitgebreid te snuffelen en te ontdekken. Wanneer Jerry iets ziet dat hij niet helemaal vertrouwt dan gaat hij zitten om te kijken. Een tijdje geleden wilde hij nog op een holletje naar huis als hij iets verdachts zag of hoorde, maar de laatste tijd besluit Jerry zelf, na een tijdje gekeken te hebben, dat het oké is om verder te lopen.
Jerry's gastgezin woont landelijk; in die omgeving en met heel veel vertrouwen in zijn gastmoeder vindt Jerry de wandelingen inmiddels een feestje. Maar het is duidelijk dat Jerry niet gelukkig zal worden in een drukke omgeving.
Autorijden vindt Jerry heerlijk!

Achtergrond: 
Jerry is op ons verzoek door één van onze Roemeense contactpersonen gered uit een dodingsstation in Roemenië, waar de omstandigheden afschuwelijk zijn. Jerry was er slecht aan toe, ondermeer door een akelige bacteriële huidinfectie. We hebben Jerry ondergebracht bij een privé opvang in Roemenië, waar hij door een dierenarts is behandeld en de tijd kreeg om te herstellen. Toen hij sterk genoeg was om te reizen hebben we hem naar Nederland gehaald en sindsdien (30-4-2022) verblijft hij bij zijn gastgezin in Froombosch, provincie Groningen.

Medische bijzonderheden:
In Roemenië heeft Jerry voor vertrek naar Nederland de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is hij volledig gevaccineerd. Jerry's huidinfectie is genezen en zijn vacht is inmiddels weer prachtig!

Jerry's geschatte geboortedatum is maart 2015 maar mogelijk is hij wat ouder. Hij heeft beginnende staar en lichte problemen in zijn rug en gewrichten. Volgens de dierenarts zeker geen reden tot actie, maar wel iets om rekening mee te houden (bijvoorbeeld niet laten springen maar gebruik laten maken van een opstapje).

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Jerry? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden

Foto's:

Filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.