Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Jerry

jerry in nederlandGeslacht: reu, gecastreerd 
Leeftijd: 7 jaar (geboren 15 maart 2015)
Formaat: klein hondje; gewicht 10 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: lief, heel aanhankelijk als hij je eenmaal vertrouwt, rustig, angstig voor onbekenden
Adoptie bijdrage: €150,00

Karakter:
In de vertrouwde omgeving van het huis en de tuin van zijn gastgezin is Jerry een relaxed, blij en heel aanhankelijk hondje. Hij gedraagt zich over het algemeen rustig en is graag dichtbij zijn mensen.

Gedrag in huis:
Jerry geniet van lekker dutten, lekker eten en van een plekje in de zon. In huis ligt hij graag tegen één van zijn mensen aan. 
Hij is sociaal naar de andere honden in het gezin. Ook met de katten samen gaat het goed, alleen als de katten onderling spelen of ruziën dan wil Jerry wel graag scheidsrechter zijn. Jerry is zindelijk en hij sloopt tot nu toe niets. Samen met de andere honden van het gezin kan hij al prima eventjes alleen thuis zijn.

Jerry is angstig voor onbekende mensen. Als er bezoek komt dan vlucht hij zo ver mogelijk weg.

jerry in nederlandGedrag buiten:
Jerry wil steeds vaker graag een stukje mee wandelen, hij gaat dan bij het tuinhek staan kwispelen om te vragen of het mag. Hij vindt het leuk om te snuffelen en te ontdekken, zo lang er niets bijzonders te zien en te horen is. Maar als hij iemand ziet in de verte, of hij hoort bijvoorbeeld een hond blaffen, of een auto passeert dichtbij, ...; dan wil hij op een holletje naar huis. Zijn gastgezin woont heel landelijk, daar durft Jerry steeds vaker een kleine wandeling op een pad langs de sloot wel aan. Maar het is duidelijk dat Jerry niet gelukkig zal worden in een drukkere omgeving.

Profiel adoptant:
Voor Jerry zoeken we lieve mensen met (recente) ervaring met honden en met alle tijd en geduld. Mensen met een rustig huishouden, een huis in een landelijke omgeving met een goed omheinde tuin. Jerry zal de eerste tijd niet mee willen wandelen dus de tuin is dan extra belangrijk.
Jerry kan bij een andere hond worden geplaatst maar ook prima als enige hond.
Jerry en kinderen is geen goede combinatie; een rustige en voorspelbare thuis-omgeving is heel belangrijk voor hem.

Om voor Jerry de overgang naar zijn voor-altijd-thuis zo goed mogelijk te laten verlopen vinden we meerdere kennismakingen tussen hem en zijn nieuwe baasje(s) belangrijk, voordat hij daadwerkelijk verhuist.

Achtergrond: 
Jerry is op ons verzoek door één van onze Roemeense contactpersonen gered uit een dodingsstation in Roemenië, waar de omstandigheden afschuwelijk zijn. Jerry was er slecht aan toe, ondermeer door een akelige bacteriële huidinfectie. We hebben Jerry ondergebracht bij een privé opvang in Roemenië, waar hij door een dierenarts is behandeld en de tijd kreeg om te herstellen. Toen hij sterk genoeg was om te reizen hebben we hem naar Nederland gehaald en sindsdien (30-4-2022) verblijft hij bij zijn gastgezin in Froombosch, provincie Groningen.

Medische bijzonderheden:
In Roemenië heeft Jerry voor vertrek naar Nederland de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is hij volledig gevaccineerd. Jerry's huidinfectie is genezen en zijn vacht is inmiddels weer prachtig!

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Jerry? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden

Foto's:

Filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.