logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

lassie ter adoptie hond

 

Onze pechvogel Lassie, hij is al langer dan een jaar in Nederland maar wacht nog steeds op zijn ideale thuis.

In Roemenië werd Lassie als enige uit een nest pups niet uitgekozen en verbleef hij 3 jaar lang bij een particuliere opvang in Roemenië. We haalden hem naar Nederland en in eerste instantie leek het mee te zitten, Lassie werd al snel geadopteerd. Helaas was het geluk van korte duur, Lassie kwam terug van adoptie.

Dit heeft zich later nog een keer herhaald, ondanks onze zorgvuldige procedures en alle beloftes van zijn volgende adoptant moest Lassie opnieuw weg bij zijn "voor-altijd" baasje... 😔

Toch is Lassie, bij een passende eigenaar en in een passende omgeving, een geweldige hond 💖! Voor zijn gastmoeder is Lassie meer dan lief. In huis is hij ontspannen en heel aanhankelijk. Hij vindt het geweldig om nieuwe dingen te leren en in huis gedraagt hij zich helemaal keurig.

Lassie is onzeker. Door zijn onzekerheid heeft hij tijd nodig om aan een nieuw baasje en een nieuwe omgeving te wennen. Wanneer je hem de tijd en ruimte geeft om jou te leren kennen dan krijg je uiteindelijk zijn volledige vertrouwen en heb je een baasgerichte vriend voor het leven 🧍🏼‍♂️🐕‍🦺💕.

Lassie is ook prikkelgevoelig. Zijn gastgezin woont in de Randstad en zelfs in het bos is het daar vaak druk. Dat maakt dat de wandelingen voor Lassie nu vaak stressvol zijn

Lassie's ideale thuis is dus bij een ervaren eigenaar, die begrijpt en kan geven wat Lassie nodig heeft. Daarbij is een prikkelarme (landelijke) woonomgeving belangrijk. Een hele grote tuin of een omheind erf zouden de wandelingen eventueel ook kunnen vervangen.

We zoeken speld in een hooiberg? Ja, wellicht... Maar voor Lassie is dit wat hij nodig heeft. En gelukkig kan Lassie er veel voor terug geven, op de juiste plek is hij een perfect vriendje-voor-altijd.

Nieuwsgierig naar Lassie? Op Lassie's pagina vindt u aanvullende informatie, foto's en filmpjes van hem. Ziet u in Lassie de geweldige hond die hij kan zijn? Dan hopen we van u te horen 💌!

adoptiehond Lassie