Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

Lassie

lassie

Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 4 jaar
Formaat:  56 cm, 20 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: rustig, aanhankelijk, speels, vrolijk, onzeker

Adoptiebijdrage: € 125,00

Karakter:
Lassie is een zachtaardig hondje dat even tijd nodig heeft om uit zijn schulp te komen, maar als je zijn vertrouwen hebt gewonnen, is hij heel aanhankelijk en zeer baasgericht. Een maatje voor het leven!

Gedrag in huis:
Voor een hond die het grootste deel van zijn leven in een kennel heeft doorgebracht, is een huiselijk leven natuurlijk een grote overgang en Lassie heeft zich daarin heel goed aangepast. Hij gedraagt zich rustig in huis, hij is zindelijk en kan prima even alleen zijn. Hij is dan samen met de andere hond in het gastgezin en hoeft niet in een bench; hij sloopt niks. Met de poezen in het gastgezin is hij hele goede vriendjes.
Lassie heeft echter een grote handicap, want hij is angstig voor mannen. met vrouwen is hij aanhankelijk en dan kan hij genieten van aandacht en knuffels, maar mannen kunnen niet snel in de buurt komen..... Ook met bezoek is hij afwachtend en onzeker, hij heeft echt tijd nodig om mensen te leren kennen.

Gedrag buiten:
Lassie vindt het heerlijk om buiten te wandelen en loopt prima mee aan de riem. Hij is niet bang voor verkeer, maar kan wel wat gestresst raken van plotseling opduikende fietsers, dus een rustige wandelomgeving is voor hem fijner.

Vreemde honden benadert hij voorzichtig en hij houdt niet van opdringerige honden. Bij vreemde mensen op straat kan hij wat angstig reageren, maar met positieve ondersteuning en een beetje afstand nemen, gaat dit steeds beter. Autorijden is geen probleem.

Profiel adoptant:
Gelet op zijn angst voor mannen zoeken we voor Lassie een plekje bij een vrouw alleen met ruime hondenervaring.Lassie gedijt het beste in een voorspelbare omgeving, dus we zoeken voor hem een thuis in een rustige buurt.

Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt er voor Lassie een gereduceerd adoptietarief.

Achtergrond:
Ruim 3 jaar geleden heeft een lokale rescuer in Roemenië een nest puppies met hun moeder gevonden. Ze heeft ze meegenomen en liefdevol opgevangen. De hele familie werd geadopteerd, maar Lassie bleef achter in de kennel. Ook deze hond verdient natuurlijk een fijn leven, daarom hebben we hem naar Nederland gehaald. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Badhoevedorp.

Medische bijzonderheden:
Geen

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.