logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

kora adoptiehond

 

Kora werd zwaar gewond aangetroffen in een veld in de buurt van Resita, Roemenië. Waarschijnlijk is ze aangereden door een auto 😔. Elena, één van onze contactpersonen in Roemenië, heeft haar opgehaald en naar een dierenkliniek gebracht. Kora had schaafwonden en kneuzingen over haar hele lijf, een bekkenbodemfractuur en een complexe breuk in haar voorpoot.

Met de financiële steun van donateurs kon Kora gelukkig worden geholpen. Ze is half maart geopereerd en heeft de nodige medicatie gekregen.

Bij Elena thuis knapte Kora goed op! Maar opnieuw sloeg het noodlot toe; nu was het Elena die in het ziekenhuis moest worden opgenomen voor een operatie. Na haar operatie zal Elena nog minimaal een half jaar immobiel zijn en dus niet voor haar honden kunnen zorgen 😔

Kora heeft nu een noodopvang plek bij een asiel. De hechtingen zijn verwijderd en haar herstel verloopt goed. Maar bij het asiel waar ze nu verblijft was en is eigenlijk geen plek voor haar... We zoeken daarom met spoed een plek voor haar in Nederland. Met naar schatting meer dan 1,5 miljoen zwerf- en asielhonden in Roemenië maakt een hondje zoals Kora daar zo goed als geen kans op een fijn leven...

Kora is een gesteriliseerd teefje van circa 2 jaar. Ze kan haar poot inmiddels weer voorzichtig belasten en ze hunkert naar liefde en aandacht 💕. We zoeken voor haar een gastgezin met honden-ervaring. In een gastgezin leren onze honden de basis en kunnen ze eindelijk tot rust komen. We kunnen hierdoor hun karakter beter leren kennen en voor mogelijke adoptanten is het fijn om hier in Nederland kennis te kunnen maken met de hond.

Gastgezinnen zijn dus heel erg belangrijk, de kans op een succesvolle adoptie wordt hierdoor veel groter! Heeft u ervaring met honden, een goed omheinde tuin en misschien zelfs een andere (stabiele) hond in huis, dan is uw hulp heel erg welkom. De opvang kan tijdelijk zijn, maar natuurlijk kunt u als gastgezin ook besluiten om uw opvanghond zélf te adopteren. Wie stelt zijn of haar huis en hart open voor Kora 🏡💖? Meer informatie over het worden van gastgezin vindt u op de pagina Gastgezin worden. Daar vindt u ook ons online intakeformulier.

Meer informatie over Kora en de andere honden voor wie we opvang zoeken vindt u op onze pagina Wachtend op een gastgezin.

Filmpje, Kora bij haar huidige opvang in Roemenië:

Foto's, maart en april 2022:

{gallery}Adoptiehonden/kora{/gallery}