logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

hulpactie elisa

 

Een dikke twee weken geleden zijn we een actie gestart om hulpgoederen voor dieren in te zamelen voor Elisa. Het voer en de andere hulpgoederen worden vanuit Solca verspreid door Elisa, één van onze contactpersonen. Elisa helpt Oekraïense vluchtelingen en hun huisdieren daar waar ze kan, aan de Roemeens/Oekraïense grens bij Siret.

Ook heeft ze inmiddels 5 voertransporten geregeld naar het gemeentelijk asiel in Chernivtsi (Oekraïne) en 17 hondjes en 34 katten uit Oekraïense asielen overgenomen en opgevangen in haar eigen asiel in Solca. Bijna al deze dieren zijn ziek en krijgen nu de nodige medische zorg.

Twee van onze teamleden, Hilda en Rolien, hebben een rondje Nederland gereden om alle gedoneerde goederen voor Elisa te verzamelen en naar het vertrekpunt in Drachten te brengen. Marjolein verzamelde 900 kilo (!) voer, Amor para Perros doneerde 330 kilo, de adoptanten van Nino, gastgezin Jeanne en teamlid Karen doneerden voer en transportboxen.

Op de route door Nederland hebben Hilda en Rolien ook nog Ronja opgehaald bij het dierenpension in Bruchem en afgeleverd bij haar gastgezin in Wolvega 🐕‍🦺🧍🏼‍♂️

Evert en Patricia die deze actie hebben opgezet kregen ook rechtstreeks diverse donaties; voer, een doos vol medicijnen en een donatie om de brandstofkosten voor de reis naar Roemenië te betalen. Al met al zijn Evert en Patricia vertrokken naar Solca met een stampvolle bus 💖! Onze stichting heeft daarnaast €600,= gedoneerd om ook ter plaatse in Roemenië nog meer voer te kopen.

We wensen Evert en Patricia een goede reis en bedanken alle donateurs en vrijwilligers die deze actie tot zo'n groot succes hebben gemaakt 💖💖