logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

kleine hondjes

 

Kandy en Zoica hadden beide een opvangplekje in de tuin van mevrouw Geta. Voor de circa 100 honden die daar verblijven voeren we sinds enkele maanden actie (zie https://straydogsrescue.nl/hulp-roemenie-honden ). Gelukkig is de schurft-uitbraak inmiddels verleden tijd en zijn de omstandigheden verbeterd. De honden krijgen nu .beter voer en er zijn veel goed geïsoleerde hokken geplaatst; dit alles dankzij onze donateurs 💖🙏!

Kandy en Zoica hadden medische zorg nodig. Onze stichting liet ze daarom onderzoeken en behandelen door een dierenarts en gaf de beide hondjes een plekje in een privé asiel. Kandy bleek distemper te hebben maar gelukkig kwam de behandeling op tijd. Ze is hersteld en het gaat nu goed met haar gezondheid.

Zoica bleek een hartworm infectie te hebben. Natuurlijk is de behandeling meteen gestart; deze behandeling (medicatie) zal in Nederland moeten worden voortgezet. Ze heeft op dit moment geen last van de infectie.

In Roemenië maken deze hondjes zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Een toekomst in een ander land is daarom hun enige hoop. Ze hebben naar verwachting nog een heel leven voor zich; Zoica wordt geschat op 4 jaar en Kandy is jonger (1 à 2 jaar? we weten het niet precies).

Wie heeft plek in huis en hart 🏡💖 voor één van deze kleine hondjes? Voor tijdelijke opvang en begeleiding tot aan adoptie, of misschien voor-altijd?

Via de pagina Honden wachtend op een gastgezin of adoptant vind je aanvullende informatie en ook filmpjes 🎞 van deze twee moppies. We hopen enorm dat ze binnenkort de kou en het asiel achter zich kunnen laten en in Nederland aan een fijne toekomst kunnen beginnen. Kun jij één van hen misschien helpen of heb je een vraag, stuur ons een berichtje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alsjeblieft 📬.