logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

kekoa adoptiehond

 

Lieve zachte Kekoa is op zoek naar gezellige wandelmaatje(s) 💖. Kekoa verblijft bij een bevriend gastgezin in Drachten en ze wordt bemiddeld via Dutch Animal Care.

Op onze terugreis vanuit Roemenië mocht deze lieverd met ons mee naar huis.
Kekoa is geschat op 3 à 4 jaar oud (geboortedatum paspoort 1 februari 2019) en heeft een schofthoogte van 45 cm. Kekoa verblijft sinds 11 april bij ons in gastgezin en geniet zichtbaar van onze wandelingen met haar. Ons gezin bestaat uit man & vrouw, 2 kinderen van 6 en 9 jaar, 2 katten en op dit moment in totaal 4 honden (allen teefjes).

Kekoa komt uit een vreselijk gemeente asiel in Roemenië en heeft het geluk gehad, dat zij daar op 2- jarige leeftijd, uit is gehaald door een particuliere opvang (Adoptii de 4 pezi te Galsa, vlakbij Arad). Zij bleek last te hebben van mama tumoren en is daar in 2020 gelijk aan geopereerd en behandeld. Doordat zij op tijd behandeld is, is zij nu weer gezond en mag zij eindelijk genieten van het huiselijke leven en ervaren wat liefde is.

Kekoa heeft een heel zacht karakter en is nog wat afwachtend. Bij veel drukte in huis kan ze het nog een beetje spannend vinden. Wel vindt ze het fijn om geknuffeld te worden. Ze komt dan heel voorzichtig naar je toe, of als de andere honden geknuffeld worden, komt zij er voorzichtig bij. Ze is prima met de katten en ook met de andere honden speelt zij regelmatig. Ook de kinderen vindt zij leuk, maar ze moeten niet te druk worden, dan vindt ze het al snel te spannend.

Overdag ligt zij heerlijk in haar mand, en als wij even weggaan, blijft zij lekker liggen te slapen. Eventjes alleen thuisblijven gaat al heel goed. Wel is zij dan samen met de andere honden.
Kekoa sloopt niets en is ook geen blaffer. Bezoek wordt voorzichtig benaderd en als zij ze kent, komt ze al kwispelend aan.
Ze is gek op eten, heeft geen baknijd (ze laat het eerder uit haar bak eten door de andere honden).

Overdag ligt zij heerlijk in haar mand, en als wij even weggaan, blijft zij lekker liggen slapen. Een paar uurtjes alleen thuisblijven gaat goed. Wel is zij dan samen met de andere honden.

Kekoa is rustig in huis, sloopt niets en is ook geen blaffer. Bezoek wordt voorzichtig benaderd en als zij ze kent, komt ze al snel kwispelend aan.

Ze is gek op eten, heeft geen baknijd (laat eten of een kluif eerder afpakken door de andere honden, dan dat zij van zich afbijt).

Kekoa ligt graag in de tuin in het zonnetje, ook vindt ze het fijn om onder de struiken te liggen in een zelf gegraven gat.

Kekoa gaat heel graag mee te wandelen, dan zie je opeens een hele zelfverzekerde hond tevoorschijn komen; staartje omhoog en druk de omgeving verkennen/besnuffelen. Drukke of opdringerige honden vindt ze wat spannend en loopt er dan met een grote boog omheen. Andere honden worden voorzichtig besnuffeld. En als het klikt, worden ze al snel uitgenodigd tot spel.

Kekoa is gek op water en als zij de mogelijkheid krijgt tijdens de wandeling, loopt ze er zo in, om er vervolgens lekker in te gaan liggen of zitten. Ze spattert er flink op los, maakt gekke bokkesprongen en duikt met haar snoet onder water. Ook het kinderzwembad in de tuin heeft ze ontdekt en staat er graag lekker in te spatteren.

Kekoa ontwikkelt zich mooi en komt ook steeds meer los. Ze speelt steeds meer met de andere honden in de tuin of in huis. Als je eenmaal haar vertrouwen hebt gewonnen, is Kekoa een dikke knuffelkont, die er graag met je op uitgaat voor een fijne (langere) wandeling.
Autorijden vindt zij nog wat spannend, maar dat is logisch, ze is het niet gewend en dit zal dus rustig aan verder opgebouwd moeten worden

Kekoa is prima met de katten, ze deinst er eerder voor terug, dan dat zij ze opzoekt. Ze worden voorzichtig door haar besnuffeld, als ze langs haar lopen. Wel zijn onze katten honden gewend en rennen er niet weg voor.

Voor Kekoa zijn wij op zoek naar een rustige huishouding (gezin, alleenstaande of stel), die het heerlijk vinden om er met haar op uit te gaan. Heerlijk samen mooie wandelingen maken en de omgeving te verkennen. Ook zou ze zich het fijnst voelen in een rustigere omgeving, een drukke stad of dorp zou niets voor haar zijn.
Mee op cursus, daar doe je haar geen plezier mee. Kinderen zijn prima, maar ze moeten haar het initiatief kunnen laten nemen, daarom zou het beter zijn om haar bij al wat oudere (> 10 jaar) kinderen te plaatsen.

Bij een eerste kennismaking, zul je geen hond zien, die gelijk enthousiast naar je toekomt. Kekoa heeft tijd nodig om aan je te wennen. Je zult eerst haar vertrouwen moeten winnen en dat vergt nu eenmaal geduld. Als het vertrouwen er is, komt ze wel.

Kekoa is gechipt, ontwormd en heeft al haar verplichte vaccinaties gehad en heeft haar eigen Roemeense paspoort. Kekoa is gesteriliseerd. Ook is zij in Nederland nagekeken door onze eigen dierenarts en deze heeft haar helemaal goedgekeurd.

Kekoa verblijft bij haar gastgezin in Drachten. Ze wordt geplaatst met een adoptiecontract van Dutch Animal Care en een huisbezoek is een onderdeel van de adoptieprocedure.
Heeft u interesse in deze lieve hond? Neem dan contact op met Dutch Animal Care, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 06 - 43059949.

Foto's en filmpjes:

{gallery}Adoptiehonden/overig/kekoa{/gallery}