logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein hondje adopteren

Geslacht: teefje
Leeftijd: pup / puber, geboren 23 april 2022
Formaat: kleine hond, bij 10 mnd oud een schouderhoogte van 30 cm en circa 8 kilo
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja
Kan met honden: eventueel
Trefwoorden: baasgericht (bij een vrouw), aanhankelijk, slim, vrolijk, grappig, naar mannen toe wantrouwend
Adoptiebijdrage: €350,00

Karakter:
Poppy is een vrolijk en grappig hondje en naar haar gastmoeder toe heel aanhankelijk. Met haar nabijheid en steun kan ze al heel veel situaties aan, maar een goede begeleiding is daarbij heel belangrijk. Op eigen pootjes is Poppy een onzeker hondje.

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende tijd, ervaring en inzicht om een pup die is opgegroeid in een asiel te begeleiden;
  • Een huis in een rustige woon- en wandelomgeving (dorps, of landelijk) en met een goed omheinde tuin;
  • Poppy kan prima als enige hond worden geplaatst. Bij een andere (sociale en conflictvermijdende) hond kan eventueel ook. Vanwege haar jonge leeftijd is Poppy nog niet gesteriliseerd. Wanneer ze bij een reu wordt geplaatst moet om die reden deze reu gecastreerd zijn;
  • Voor Poppy zou het fijn zijn als een vrouw de dagelijkse zorg voor haar op zich neemt. Zoals veel honden uit Roemenië is Poppy bang voor mannen. Ze richt zich daarom vooral op de vrouw van het gezin. Het vraagt veel geduld en inzet om als man het vertrouwen van Poppy te winnen.

Gedrag in huis:
In huis is Poppy een rustig hondje, dat het liefst voortdurend heel dichtbij haar gastmoeder is. Ze is vrolijk en gezeglijk; ze leert snel en wil het graag goed doen.
Poppy is heel baasgericht; met de nabijheid en steun van haar gastmoeder voelt ze zich veilig. Bezoek is oké zo lang de bezoekers Poppy negeren en zij op de veilige schoot van haar gastmoeder ligt. Ook even alleen thuis zijn gaat bij haar gastgezin al goed; ze ligt dan in een bench met iets lekkers. 

pup adopteren

Naar de andere honden in het gezin toe gedroeg Poppy zich de eerste dagen reactief; inmiddels vertrouwt ze deze honden en is er een beginnetje voor wat betreft samen rennen of spelen. Tegenover de katten is Poppy vanaf dag één sociaal.
Poppy is aandoenlijk en grappig. Ze kan in vreemde posities slapen en op haar achterpootjes staan als een stokstaartje. Met haar prachtige uiterlijk en de stipjes op haar oortjes lijkt ze zo uit een kinderboek weggelopen, of uit een cartoon ;). 

Gedrag buiten:
Poppy is zo goed als zindelijk. Ze loopt buiten keurig aan de (lange) lijn en plast en poept tijdens de wandeling. Poppy geniet van wandelen wanneer dat in een rustige omgeving is. Ze mag graag allerlei geurtjes onderzoeken en is buiten, ook in de tuin, een stuk energieker dan binnen.
Poppy is niet snel onder de indruk van normaal verkeer en een enkele voorbijganger. Mensen in groepen, onbekende honden en ook mannen maken haar nog onzeker.
Poppy is klein maar kan opmerkelijk hoog springen en bovendien goed klimmen. Hiermee moet rekening worden gehouden voor wat betreft de omheining van de tuin.

Medische bijzonderheden:
Poppy is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Wij adviseren u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg, die wordt terugbetaald na de sterilisatie. Vanzelfsprekend is Poppy gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Poppy werd samen met haar zusje als jonge pup gevonden langs de weg, gedumpt in Roemenië. Beide hondjes kregen een plekje in het asiel. Haar zusje heeft inmiddels een plek gevonden in Engeland en Poppy vindt haar geluk nu in Nederland! Ze is op 3 februari gearriveerd bij haar gastgezin, in Lelystad..

Adoptie procedure:
Wilt u Poppy adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Zie ook het artikel: 💖 Poppy ter adoptie 💖
en voor informatie over het asiel van Elisa, waar Poppy is opgegroeid: Onze honden uit Roemenië

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.