Onze honden

asiel1De honden die wij naar Nederland halen, komen vrijwel allemaal uit een gemeentelijk asiel of van de straat. Ze worden uit hun ellendige situatie gehaald door een van onze contacten. Zij vangen de honden op totdat ze geadopteerd worden, maar deze opvang is vaak heel basaal, op een terrein in een kennel, want de dierenliefhebbers in Roemenië hebben vaak maar weinig financiële mogelijkheden. Het verblijf van de honden daar duurt soms heel lang en is afhankelijk van gastgezinnen en adopties in Nederland en andere Europese landen, via andere stichtingen.

We halen niet alleen honden naar Nederland, maar we organiseren of ondersteunen ook sterilisatie-acties in Roemenië zelf. Want dit is uiteindelijk de enige manier om de continue aanwas van puppy's te beëindigen.

Eén van de organisaties waar we mee samenwerken, is We Care about Strays. De dierenartsen van deze organisatie steriliseren/castreren maandelijks heel veel zwerfhonden. Ook helpen zij eigenaren die de sterilisatie niet kunnen betalen (met een gemiddeld salaris van 350 euro is een sterilisatie van 45 euro voor hen vaak veel te duur). Wij ondersteunen We Care about Strays door middel van donaties.

Het werk van onze stichting in beeld gebracht: