Onze honden

asiel1De honden die wij naar Nederland halen, komen vrijwel allemaal uit het gemeentelijk asiel van Resita. In dit asiel zitten rond de 400 honden permanent opgesloten in kleine kennels.

Net als de meeste andere gemeentelijke asielen had ook dit asiel altijd een actief euthanasiebeleid, maar dankzij een lokale groep betrokken vrijwilligers die zich het lot van deze honden aantrekt is dit veranderd. 

Samen met hen worden de honden bij gevoerd en verzorgd. We gaan er gemiddeld 4x per jaar naar toe om te helpen; hokken bouwen, sterillisatie campagnes en, heel belangrijk, zoveel mogelijk honden uit het asiel te halen. Op die manier kunnen er heel veel honden gered worden.

De honden die we eruit halen gaan naar particuliere opvang adressen in de buurt. Daar blijven ze in veiligheid totdat er een plekje bij een gastgezin in Nederland vrijkomt. Terwijl ze daarop wachten zorgen de lokale rescuers ervoor dat de honden hun entingen krijgen, dat ze medisch onderzocht worden en dat ze een paspoortje krijgen. Zonder de inzet van deze lokale rescuers en vrijwillgers zou Resita nog steeds een dodingsasiel zijn. Die dreiging hangt altijd in de lucht want als de adopties stoppen, zal de gemeente niet aarzelen en honden gaan afmaken. Omdat er altijd weer nieuwe zwerfhonden op straat bijkomen…