Onze honden

asiel1De honden die wij naar Nederland halen, komen vrijwel allemaal van de straat of uit een gemeentelijk asiel. Ze worden uit hun ellendige situatie gehaald door één van onze contacten. Zij vangen de honden op totdat ze geadopteerd worden, maar deze opvang is vaak heel basaal, op een terrein in een kennel; de dierenliefhebbers in Roemenië hebben vaak maar weinig financiële mogelijkheden.

Het verblijf van de honden in zo'n privé asiel duurt soms heel lang en is afhankelijk van gastgezinnen en adopties in Nederland en andere Europese landen, via andere stichtingen. In Roemenië zelf maken asielhonden zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden.

We hebben contacten met verschillende rescuers en organisaties in Roemenië. Op dit moment komen de meeste van onze adoptie honden via Ioana en via Elisa.

Ioana redt zwerf- en asielhonden in Boekarest en omgeving. Eén van de projecten waar zij hulp biedt en wij haar ondersteunen is De honden van mw Geta. Onze voorzitter Jeanette bracht samen met Ioana een meerdaags bezoek aan mw Geta en haar opvanghonden; hierover kunt u lezen in de volgende artikelen:
Bezoek aan Roemenië (mw Geta) - dag 1
Bezoek aan Roemenië (mw Geta) - dag 2
Bezoek aan Roemenië (mw Geta) - dag 3
Bezoek aan Roemenië (mw Geta) - dag 4

Elisa runt een privé asiel in Solca, dichtbij de grens met Oekraïne. Wat klein begon is inmiddels uitgegroeid tot een opvang voor 270 honden (november 2022). Drie van onze teamleden hebben dit jaar tweemaal een bezoek gebracht aan Elisa's opvang; om te helpen met knuffelen en socialiseren en om een deel van de honden beter te leren kennen, zodat we passende opvangplekken of adoptanten voor hen kunnen vinden. We ondersteunen Elisa's privé asiel ook financieel en kunnen dit doen dankzij onze donateurs. 

Voor meer informatie over Elisa's privé asiel kunt u ondermeer de volgende artikelen lezen:

We durven het bijna niet te vragen... (25 oktober 2022)

Hulp voor de asielhonden van Elisa's privé asiel (15 mei 2022)

Heel veel puppy's in het asiel van Elisa ter adoptie (5 juni 2022)

Elisa's instagram account, Do Good Rescue Romania:

https://www.instagram.com/dogood_romania/

Een indrukwekkend filmpje over Elisa's opvang en de omstandigheden waarin zij werkt:

https://youtu.be/PMO91XoF74g

We halen niet alleen honden naar Nederland, we organiseren en ondersteunen ook sterilisatie-acties in Roemenië zelf. Want dit is uiteindelijk de enige manier om de continue aanwas van puppy's te beëindigen.

 

Honden in de tuin van mw Geta:

Een indruk van Elisa's privé asiel:

Honden in Roemeense gemeentelijke asielen, zwerfhonden, sterilisatie acties: