logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

hond adopteren nederland

hond adopteren in nederland

Bron is een prachtige reu van 5 jaar, met een schouderhoogte van circa 45 cm en een gewicht van 11 kilo 🐕‍🦺💖.

Bron werd door een vrijwilliger van een Roemeens privé asiel aangetroffen in een maisveld, vlakbij het asiel. Waarschijnlijk is hij daar gedumpt, maar het is ook mogelijk dat Bron zelf is weggevlucht van het drukke verkeer, de velden in. Natuurlijk is er in het asiel een plekje voor hem vrij gemaakt, maar asielhonden hebben in Roemenië zo goed als nul kans op adoptie 😞.

asiel hond adopterenEén van onze ervaren gastgezinnen bood een opvangplek voor hem aan en op 3 februari is hij daar gearriveerd, in Wolvega 🙏. Bron vindt veel dingen in zijn nieuwe leven als Nederlandse huishond nog spannend, maar dankzij de goede begeleiding van zijn gastmoeder ontwikkelt hij zich heel positief! Wandelen in het bos of buitengebied is voor Bron inmiddels een feestje! Bij een nieuw baasje moet daarvoor natuurlijk wel eerst vertrouwen worden opgebouwd.

In huis is Bron over het algemeen rustig, maar toch gezellig aanwezig. Hij kijkt graag wat zijn gastmoeder allemaal doet en reageert blij als je tegen hem praat. Knuffelen is (nog?) een stap te ver voor Bron. Waarschijnlijk werd hij in Roemenië zelden of nooit geaaid en misschien heeft hij geleerd om handen te wantrouwen 🙁. Het tuigje omdoen is geen probleem en ook op andere manieren aangeraakt worden leert hij stapje voor stapje te vertrouwen. Bron is zeker wel aanhankelijk, maar toont dit op andere manieren 🥰.

Tijdens de wandeling andere honden ontmoeten gaat over het algemeen heel goed, maar we denken dat Bron het meest gelukkig wordt als hij in zijn thuis de enige hond is.

Gaat je hart sneller kloppen door Bron's verhaal en zijn foto's 😍? Bezoek dan zijn pagina alsjeblieft; daar vind je filmpjes 🎞 van hem en meer informatie over het thuis dat we voor hem zoeken: Volwassen hond adopteren: Bron 📄

P.S: Ons bericht over een grote sterilisatie campagne al gelezen 🙂? We hopen minimaal 30 sterilisaties van Roemeense honden te kunnen bekostigen 💰🙏. Want alleen op deze manier kunnen we voorkomen dat onschuldige dieren sterven in een gemeente-asiel of op straat... Het bericht is gisteren op onze Facebook pagina geplaatst en je vindt het ook hier: https://straydogsrescue.nl/sterilisatie-campagne

adoptie hond al in Nederland