logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hond adopterenGeslacht: reu gecastreerd
Leeftijd: volwassen hond, 5 jaar, geboren 22 oktober 2017
Formaat: middenmaat; 45 cm, 11 kilo
Kan met kinderen: vanaf 14 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja, maar we plaatsen Bron graag als enige hond
Trefwoorden: rustig, aanhankelijk, baasgericht, steeds meer vrolijk en "open"
Adoptiebijdrage: €275,=

Karakter:
Bron vond veel dingen in zijn nieuwe leven als huishond in eerste instantie spannend, maar inmiddels is hij aardig ingeburgerd. Hij is aanhankelijk maar durfde zich nog niet zo goed open te stellen. Stapje voor stapje kwam hij uit zijn schulp en nu kan hij volop genieten! Vooral de laatste weken ontwikkelt hij zich heel positief. 

Profiel adoptant:

  • Recente ervaring met honden en het inzicht om een hond met een "rugzakje" te begeleiden;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een rustige omgeving (dorps/platteland);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Bron ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen;
  • We plaatsen Bron graag als enige hond (maar tijdens de wandeling andere honden ontmoeten is over het algemeen geen probleem).

Gedrag in huis:
Bron is een rustige hond die geniet van fijne ligplekjes en kijken wat zijn baasje doet. Hij is wat afwachtend maar stapje voor stapje wordt hij steeds meer aanhankelijk en vrolijk. Dit uit zich in vrolijk zijn pootjes op zijn gastmoeder's schoot leggen en zo vraagt hij dan om aandacht. Daarnaast geniet hij inmiddels ook van het borstelen. We verwachten dat hij met tijd en geduld een heel innige band zal opbouwen met zijn baasje(s)-voor-altijd!
Bij zijn gastgezin woont Bron samen met katten en dat gaat goed. Deze katten zijn wel honden gewend en lopen niet voor hem weg. 
Bron is zindelijk en kan bij zijn opvang ook al even alleen thuis zijn. Natuurlijk zal het goed alleen kunnen zijn in een nieuw thuis weer langzaam moeten worden opgebouwd.

volwassen hond adopterenGedrag buiten:
Bron loopt goed mee aan de (lange) lijn. Hij gaat graag mee, ondanks dat hij sommige dingen nog spannend vindt. In zijn opwinding van het mee uit mogen kan hij opmerkelijk hoog springen; bij de omheining van de tuin is deze gave iets om rekening mee te houden.
Bron liep de eerste tijd relatief korte wandelingen op dezelfde route, die steeds een stukje werd uitgebreid. Met steun van zijn gastmoeder kreeg hij zo steeds meer vertrouwen in zichzelf en de wereld. Inmiddels geniet Bron van kilometerslange wandelingen!
Het ontmoeten van andere honden gaat over het algemeen goed; Bron is nieuwsgierig naar ze en blijft daarbij meestal rustig.
Autorijden vindt Bron niet fijn; hij wordt wagenziek.

Achtergrond:
Bron werd door een vrijwilliger van een Roemeens privé asiel aangetroffen in een maisveld, vlakbij het asiel. Waarschijnlijk is hij daar gedumpt, maar het is ook mogelijk dat Bron zelf is weggevlucht van het drukke verkeer, de velden in. 
Natuurlijk is er in het asiel een plekje voor hem vrij gemaakt, maar asielhonden hebben in Roemenie vrijwel geen kans op adoptie. Daarom zochten wij een eigen thuis voor hem! Of, om te beginnen, een gastgezin in Nederland dat hem wil opvangen en begeleiden tot een adoptant voor hem gevonden is. Dat is gelukt; we hebben een gastgezin voor Bron gevonden en hij is op 3 februari gearriveerd op zijn tijdelijke adres in Wolvega.

Medisch:
Bron is gecastreerd, volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Bron heeft meermalen een snuffeltuin voor honden bezocht, Sneupen bij Willem:

Overige foto's:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.