Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Bron

asiel hond adopterenGeslacht: reu gecastreerd
Leeftijd: 5 jaar, geboren 22 oktober 2017
Formaat: (kleine) middelmaat; 45 cm, 11 kilo
Kan met kinderen: vanaf 14 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja, maar we plaatsen Bron graag als enige hond
Trefwoorden: rustig, aanhankelijk, nog volop aan het wennen en in ontwikkeling
Adoptiebijdrage: €275,=

Karakter:
Bron vindt veel dingen in zijn nieuwe leven als huishond nog spannend. Hij is aanhankelijk maar durft zich nog niet zo goed open te stellen. Stapje voor stapje komt hij uit zijn schulp en begint hij te genieten! 

Profiel adoptant:

  • Recente ervaring met honden en het inzicht om een hond met een "rugzakje" te begeleiden;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een rustige omgeving (dorps/platteland);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Bron ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen;
  • We plaatsen Bron graag als enige hond (maar tijdens de wandeling andere honden ontmoeten is over het algemeen geen probleem).

Gedrag in huis:
Bron is een rustige hond die geniet van fijne ligplekjes en kijken wat zijn baasje doet. Hij is afwachtend en wat gereserveerd maar stapje voor stapje wordt hij naar zijn gastmoeder toe steeds aanhankelijker. Steeds vaker durft hij om aandacht te vragen; hij zet dan zijn voorpootjes op haar schoot. We verwachten dat hij met tijd en geduld een innige band zal opbouwen met zijn baasje(s)-voor-altijd.
Bij zijn gastgezin woont Bron samen met katten en dat gaat goed. Deze katten zijn wel honden gewend en lopen niet voor hem weg. 
Bron is zindelijk en kan bij zijn gast-thuis ook al even alleen thuis zijn. Natuurlijk zal het goed alleen kunnen zijn in een nieuw thuis weer langzaam moeten worden opgebouwd.

asiel hond adopterenGedrag buiten:
Bron loopt al goed mee aan de (lange) lijn. Hij gaat graag mee, ondanks dat hij veel dingen nog spannend vindt. In zijn opwinding van het mee uit mogen kan hij opmerkelijk hoog springen; bij de omheining van de tuin is deze gave iets om rekening mee te houden.
Bron loopt nu nog relatief korte wandelingen op dezelfde route, die steeds een stukje wordt uitgebreid. Met steun van zijn gastmoeder krijgt hij zo steeds meer vertrouwen in zichzelf en de wereld. Het ontmoeten van andere honden gaat over het algemeen goed; Bron is nieuwsgierig naar ze en blijft daarbij vrij rustig.

Achtergrond:
Bron werd door een vrijwilliger van een Roemeens privé asiel aangetroffen in een maisveld, vlakbij het asiel. Waarschijnlijk is hij daar gedumpt, maar het is ook mogelijk dat Bron zelf is weggevlucht van het drukke verkeer, de velden in. 
Natuurlijk is er in het asiel een plekje voor hem vrij gemaakt, maar asielhonden hebben in Roemenie vrijwel geen kans op adoptie. Daarom zochten wij een eigen thuis voor hem! Of, om te beginnen, een gastgezin in Nederland dat hem wil opvangen en begeleiden tot een adoptant voor hem gevonden is. Dat is gelukt; we hebben een gastgezin voor Bron gevonden en hij is op 3 februari gearriveerd op zijn tijdelijke adres in Wolvega.

Medisch:
Bron is gecastreerd, volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.