logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

goed nieuws


In dit laatste deel over de aankomst van maar liefst 15 honden vertellen we over de zeven honden die rechtstreeks zijn geadopteerd: Frany, Kali, Wilma, Pixie, Delta, Sierra en Rubio! Zeven lieve kanjers die in Roemenië ongewenst waren maar in Nederland vanaf nu voor altijd geliefd zullen zijn.

In Roemenië heeft de moeder van FRANY zelf onderdak gezocht bij een huis toen ze puppy's kreeg. De bewoners hebben Elisa om hulp gevraagd; de moederhond is gesteriliseerd en mocht bij deze mensen blijven. De pups zijn toen ze oud genoeg waren, verhuisd naar het asiel van Elisa waarmee we nauw samenwerken.

Tijdens het bezoek van onze teamleden aan het asiel, vorige maand, was Frany vrolijk, dapper en ze reageerde prima op de honden die ze tegenkwam. Een energieke pluizenbol! You go, kleine frutsel!


KALI is één van "de broektrekkertjes" ( Filmpje "De broektrekkertjes") Een nestje pupsels, gevonden zonder moederhond... We hebben de pups leren kennen tijdens verschillende bezoeken aan het asiel. Kali is een vrolijke, lieve pup. Ze geniet van aandacht en van gekroeld en gekriebeld worden en is speels en enthousiast! Het leven lacht je nu toe, lieve Kali. Geniet ervan!


WILMA is een lief en zachtaardig meiske van 5 jaar. Ze was in eerste instantie onder de indruk en verlegen, toen ze mee uit wandelen mocht met onze teamleden. Ze wil heel erg graag aandacht en geniet daarvan, maar dringt zich zeker niet op (in het asiel, of ze hierin later zal veranderen is moeilijk te voorspellen natuurlijk). Later tijdens de wandeling kwam Wilma "los" en rende ze als een uitgelaten kind over het veld ;-)

Een bescheiden meisje dus, die veel last heeft gehad van de stress van het leven in een asiel. Geweldig dat ze nu een liefdevol eigen thuis heeft!!


In de buurt van Elisa's asiel is een klooster. Sister Lucia vindt en helpt daar regelmatig honden die onderdak zoeken op het terrein. Zo trof ze op een nacht ook Delta en haar puppy's aan. Delta was erg beschermend over haar pups dus Sister Lucia riep Elisa's hulp in. DELTA en haar baby's kregen een plek in het asiel. PIXIE is een dochter van Delta en nu ongeveer 9 maanden.

Pixie is heel zachtaardig en wil graag aandacht van mensen. Ze is blind aan één oog en de noodzakelijke behandelingen aan haar oogje hebben natuurlijk niet bijgedragen aan haar vertrouwen in de wereld :-( Toch is ze altijd lief naar mensen en met begripvolle begeleiding komt deze lieverd vast wel vol vertrouwen in de wereld te staan!


DELTA werd al even genoemd, de moeder van onder meer Pixie. Een bescheiden, zachtaardige lieverd. We hebben ook haar meerdere keren ontmoet en naarmate haar pups steeds zelfstandiger werden, werd Delta steeds meer "open" en haar lieve zelf. Een eigen, liefdevol thuis; het is je zó gegund lieve hond!


SIERRA is voor onze teamleden een hartenbreker geweest (in positieve zin). Met haar prachtige ogen, haar aanhankelijke karakter... ze heeft een warm plekje in ons hart. Sierra is gevonden samen met haar puppy's. Ze is voor hen een fantastische mama geweest, ook in de afschuwelijke kou van de afgelopen winter. Te weten dat ze nu een liefdevol thuis heeft, we kunnen ons geluk niet op! Nooit meer in de ijzige kou of juist de smoorhete zon opgesloten in een kennel!!


RUBIO tenslotte. In de buurt van Elisa's asiel in Solca, Roemenië, is een bos waar vaak honden worden gedumpt. In de buurt is een restaurant en veel honden lopen daar naartoe, in de hoop op eten. Elisa heeft met de eigenaar van het restaurant afgesproken dat hij haar belt als er weer een gedumpte hond wordt gesignaleerd. Dit was ook bij kleine Rubio het geval.

Natuurlijk heeft Elisa Rubio opgehaald en een veilig plekje in het asiel gegeven. Hij was in slechte conditie, te mager en met een vervilte en sterk vervuilde vacht. Bij Elisa's dierenarts heeft hij de hoognodige verzorging gekregen. Rubio is een super lief en sociaal hondje.

"One one man's trash is another man's treasure..."
Zo is dat Rubio; welkom in Nederland!


We wensen alle honden en hun adoptanten heel veel geluk en plezier met elkaar 🍀❤️🍀❤️

Deze puppy's en volwassen honden zijn na een asiel verleden in Roemenië nu geadopteerd in Nederland. Adopteren?