logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

goed nieuws


Dit weekend zijn maar liefst 15 honden uit Elisa's asiel aangekomen bij hun gastgezinnen en adoptanten in Nederland!! We zijn er zo enorm blij mee en delen ons geluk in 3 berichten 😊. Gisteren vertelden we over Goldie en Vernon die nu allebei een heerlijke opvangplek hebben en dat héél hard nodig hadden.

Nog zes honden zijn nu "thuis" bij onze gastgezinnen! Een reutje van 7 jaar, een teefje van 2 jaar en vier pups.

ODIE is het reutje van zeven. In Roemenië meldde hij zich aan het hek van de schoonouders van Elisa, slim mannetje!! Natuurlijk kreeg hij een plekje in Elisa's asiel en toen een aantal van onze teamleden daar vorige maand op bezoek waren, hebben ze met hem gewandeld en geknuffeld. Een schatje! Odie kan glimlachen, wat er ontzettend grappig uitziet :-O

Dit lieve ventje is nu aan het bijkomen van alles wat hij heeft meegemaakt. Zijn tijdelijke thuis bevalt hem meteen al heel goed; hij geniet al van het kunnen rollen in het gras en van de belly rubs die zijn gastouders hem met liefde geven!


BUTTERNUT is het teefje van twee. Een aandoenlijk poppie, klein en heel zachtaardig, mogelijk een teckel kruising? Butternut is overigens de naam van een pompoen-ras met oranje-achtige tinten, vandaar waarschijnlijk haar naam.

Elisa vond haar samen met haar twee puppy's, afgelopen voorjaar (in Roemenië worden afschuwelijk veel honden gedumpt, wanneer ze niet langer gewenst zijn). Het drietal kreeg een plekje in het asiel. Beide pups werden erg ziek en ondanks intensieve medische zorg hebben zij het helaas niet gered, ze zijn overleden aan Parvo...

In Roemenië zelf maakte Butternut geen kans op een fijn leven, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen! We vonden voor haar een gastgezin in Nederland en ze is gisteren bij hen gearriveerd!


En dan de vier pups: PLEUNTJE, KEESJE, JOSHUA EN RAISA
Tijdens hun bezoek aan het asiel hebben onze teamleden Hilda en Rolien elke dag een tijdje in de kennel van 7 puppy's doorgebracht, waaronder deze 4 pups. Zo hebben we ze beter leren kennen, kregen de pups fijn aandacht en natuurlijk is dat hun socialisatie ten goede gekomen.

Alle 7 zijn ze door Elisa gevonden, op verschillende plekken,. Allemaal gedumpt, zonder moederhond, aan hun lot overgelaten 😞 Ze zijn van 3 verschillende moeders.

Pleuntje en Joshua hebben samen opvang, bij één (ervaren) gastgezin. Dat is niet niks, twee pups opvangen, maar we zijn er natuurlijk heel blij mee! Keesje en Raisa hebben, apart van elkaar, steun aan de al aanwezige eigen honden van hun gastgezinnen.


Dankjewel lieve gastgezinnen ❤️❤️!! Dankzij jullie hebben deze honden het asiel achter zich kunnen laten. En dankzij jullie leren we ze nog beter kennen, waardoor we ze des te beter kunnen bemiddelen naar een perfect passend voor-altijd-thuis 🙏

Al onze honden in Nederland die ter adoptie zijn of nog komen, zijn te volgen via deze pagina: Onze adoptiehonden in Nederland

Deze vier puppy's en twee volwassen honden zijn na een asiel verleden nu in opvang bij gastgezinnen in Nederland. Adopteren?