logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

Daan en Deck geadopteerd

Daan en Deck hebben een blijvend thuis!
DAAN is een dochter van Suus en een zusje van Guus en Soof. Mama Suus kreeg een plekje in het asiel toen haar pups nog heel jong waren. In januari heeft ons teamlid Rolien Suus en haar puppy's leren kennen, tijdens een bezoek aan het asiel van Elisa. Daardoor konden we nog gerichter zoeken naar passende gastgezinnen / adoptanten.

Inmiddels zijn deze vier honden allemaal in Nederland, mama Suus en kleine Soof zijn nog beschikbaar voor adoptie. In Roemenië zelf maken honden in een asiel zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Ze zijn dus afhankelijk van stichtingen, gastgezinnen en adoptanten in andere landen.

Daan was van harte welkom bij ons gastgezin Alysha (dankjewel Alysha en gezin!!). Ze bleek een kleine hartendief. Dat geldt trouwens ook voor haar moeder en haar nestgenootjes, het zit in de familie ;)

We hebben genoten van Daantjes avonturen en de filmpjes en foto's daarvan. Ze heeft zich in korte tijd en met veel vrolijkheid dankbaar aangepast aan haar nieuwe leven als huishondje en al heel veel geleerd en positieve ervaringen opgedaan. Het duurde dan ook niet lang tot zich goed passende adoptanten aandienden; net als wij helemaal verliefd op Daantje. Ze is verhuisd naar lieve mensen met een heerlijk huis en een fijne tuin waar Daan nu haar jolige turbo-rondjes rent 🙂

Elisa trof DECK en zijn nestgenootjes aan, zwervend op een veld. Geen moederhond te bekennen, dus hoogstwaarschijnlijk zijn de pups daar "gewoon" gedumpt. Ze wist ze te vangen en ze kregen een plek in Elisa's asiel.

Deck was een verlegen, onzekere pup. In het asiel Heeft Elisa hem gekoppeld aan mensgerichte honden en stapje voor stapje durfde Deck daardoor ook steeds meer contact te maken. We vonden een fijn gastgezin voor hem; Deck mocht naar Terence. Die heeft veel ervaring, woont in een rustige omgeving, heeft een rustig huishouden en eigen honden die voor Deck steun, goede voorbeelden en speelmaatjes zijn geweest.

Geleidelijk heeft Deck steeds meer vertrouwen gekregen. Hij wilde altijd al graag aandacht en contact met mensen, maar had tijd en goede begeleiding nodig om dat ook echt te durven. Dankjewel Terence!!

Deck is verhuisd naar lieve mensen die goed bij hem passen, en andersom. Van de kleine, bange en hongerige pup op een verlaten veld naar geliefde huishond; daar doen we het voor 🙏❤️!

Lieve Deck en lieve Daantje, het is jullie zó gegund! We wensen jullie samen met jullie adoptanten heel veel plezier en geluk met elkaar ❤️🍀❤️🍀

Een lieve hond adopteren? Kijk op onze pagina Adoptie honden in Nederland