logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

pup ter adoptie

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, 7 november 2023
Formaat: kleine hond, wordt mogelijk een kleine middenmaat; bij 5 maanden oud schouderhoogte 27 cm
Kan met kinderen: ja, bij kinderen die honden gewend zijn en met goede begeleiding van de ouders
Kan met katten: ja, bij katten die niet voor haar weglopen
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk, speels, knuffelkont, leergierig, schattig, nieuwsgierig
Adoptiebijdrage: €350,= (ons tarief voor een teefje dat nog gesteriliseerd moet worden)

Karakter:
Daantje is een vrolijke en erg lieve pup met een mooie dosis zelfvertrouwen. Ze geniet van spelen, knuffelen en het gezelschap van mensen. Met haar aandoenlijke koppie en kleine formaat trekt ze veel aandacht van mensen, wat ze geweldig vindt.

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden en moderne inzichten met betrekking tot de opvoeding en begeleiding van een pup;
  • Een thuis met een niet al te druk huishouden, met alle tijd voor Daan;
  • Een huis in een woonwijk kan, maar niet in de stad;
  • Een goed omheinde tuin, zodat Daantje ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn, kan spelen en in het zonnetje kan liggen is een pré;
  • We plaatsen Daantje graag bij een al aanwezige sociale hond die voor haar gezelschap en een speelmaatje kan zijn. Plaatsing als enige hond is ook een optie, als in alle andere opzichten aan ons ideaalplaatje voor Daan wordt voldaan.

pup adopteren nederland Gedrag in huis:
Daantje is een aanhankelijke pup die geniet van aandacht. Ze kan ook prima zelf spelen, of met de andere honden. Ze is grappig en schattig; met haar vertederende koppie, de kleuren en aftekeningen van een Rottweiler, maar (nog) ienimini klein.
Als de deurbel gaat blaft Daan, maar als de bezoekers binnenkomt dan worden ze door haar vrolijk begroet. Ze vindt mensen erg leuk, mannen en vrouwen, volwassen en kinderen.
Daantje is puppypad zindelijk. Ze is gewend om af en toe in de bench te verblijven en vindt dat oké. Even alleen kunnen zijn gaat bij haar opvang ook al goed; ze is dan wel samen met de andere honden. In een nieuw thuis zal het even alleen kunnen zijn natuurlijk weer stapsgewijs moeten worden opgebouwd.

Gedrag buiten:
Daan gaat graag mee wandelen. Ze is nog echt een pup; heel nieuwsgierig, alle opwaaiende blaadjes achterna en liefst alle mensen persoonlijk willen begroeten. Eenden zijn ook erg leuk om op te jagen.
Van wat verkeer en geluiden op straat is ze niet echt onder de indruk. Tijdens het wandelen onbekende honden tegenkomen vindt ze nog wel spannend; ze gaat dan flink blaffen. In andere situaties waarin Daan honden ontmoet heeft, verliep het contact wel goed.

Autorijden gaat heel goed; Daan gaat graag mee! Het liefst kijkt ze dan lekker naar buiten door één van de ruiten ;)

asiel puppy adopterenMedische bijzonderheden:
Daan is volledig ingeënt en natuurlijk heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Ze is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd; dit zal nog moeten gebeuren. Sterilisatie is een onderdeel van het adoptie contract. U betaalt hiervoor aan ons een borg, die na sterilisatie aan u wordt terugbetaald.

Achtergrond:
Eén van onze teamleden is in januari 2024 een aantal dagen op bezoek geweest bij Elisa's asiel in Roemenië; het asiel waarmee we intensief samenwerken. Ze heeft onder andere de puppy's Daan, Soof en Guus ontmoet en hun moeder Suus. Suus is een slimme mama want ze zocht het klooster uit als veilige plek om haar pupjes te krijgen. Klooster zuster Lucia heeft een groot dierenhart en gaf Suus uiteraard een plekje. Elisa bezoekt het klooster regelmatig en Lucia heeft Elisa gevraagd of ze de pups over wilde nemen. Toen er een plek vrij kwam in het asiel verhuisde Suus met haar 3 kleintjes.

In het asiel waren ze veilig en kregen ze goed te eten. Maar het is een leven in een onverwarmde kennel en in zeker in de winter is dat erg zwaar; de winters in Roemenië brengen matige tot strenge vorst met zich mee en veel sneeuw...
We zijn daarom heel blij dat we voor kleine Daan een gastgezin hebben gevonden! Ze is bij op 23 maart gearriveerd, in Hoogeveen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze pup? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Daans gastgezin schrijft:

4 april:
"We zijn even bij opa en oma langsgegaan en wat een plezier heeft ze. Voor niemand bang , ook niet voor de andere hondjes. Daan is echt gek op mensen en dieren om zich heen 🩷!"

3 april
"Vandaag even lekker met de honden bij mijn moeder in de tuin geweest:"

30 maart:
"Vandaag was er bij een winkel hier vlakbij een gratis fotoshoot voor honden. We hebben Daantje ook meegenomen en ze vond het prachtig! Zowel naar de andere honden als naar de mensen in de drukke winkel was ze heel vriendelijk en nieuwsgierig ❤️:"

De foto is ook mooi geworden:

pup ter adoptie

Daantje, week 1 in Nederland:

23 maart: Daantje is net aangekomen bij haar gastgezin:


Daantje in Roemenië:

Eind februari:

Half januari; één van onze teamleden is op bezoek bij het asiel:

In Roemenië zelf worden zwerf- en asielhonden zelden geadopteerd; het zijn er naar schatting meer dan anderhalf miljoen en de bevolking is gemiddeld arm. Elisa doet er alles aan om - samen met ons en enkele andere stichtingen - voor de door haar geredde honden een fijn thuis te vinden buiten Roemenië. Daarnaast wordt door Elisa veel geld en inspanning gegeven om zo zoveel mogelijk honden te steriliseren / castreren. Niet alleen de honden in het asiel maar ook zwerfhonden en honden met een eigenaar.

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Op het filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden in het asiel ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud - min 25 is geen uitzondering in Solca, Roemenië - en in de zomer is het er vaak smoorheet. Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook puppy Daan verbleef:

Deze schattige pup, een teefje, wachtte in een kennel in het asiel tot zich een passende adoptant of een gastgezin aandiende. Gelukkig vonden we voor haar een gastgezin, opvang in Nederland.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze kleine pup had het zo koud in het asiel, de kennels zijn niet verwarmd. Gelukkig hebben we voor haar een fijne opvang plek gevonden in Nederland! Inmiddels is puppy Daan beschikbaar voor adoptie in Nederland: Adopteren.