logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

gastgezinnen adoptanten adoptie honden

 

Van puppenkind tot senior; voor deze honden zijn we hard op zoek naar gastgezinnen, al dan niet met een optie op adoptie. Meer informatie over elk van deze honden vindt u op onze pagina Wachtend Op Een Gastgezin.

Blacky, Kora, Mucki, Elsa en Daisy hadden opvang in Roemenië, maar bleven achter toen hun verzorger in het ziekenhuis werd opgenomen.   

Gelukkig heeft een andere lokale rescuer noodopvang aangeboden, maar eigenlijk had en heeft zij geen plek voor deze honden 😔. In Roemenië maken deze honden zo goed als geen kans op een adoptant, omdat er in Roemenië naar schatting meer dan 1,5 miljoen zwerf- en asielhonden zijn. We zoeken daarom met spoed gastgezinnen en/of adoptanten in Nederland.

In een gastgezin leren onze honden de basis en kunnen ze eindelijk tot rust komen. Via het gastgezin leren we hun karakter kennen waardoor we de hond en het toekomstige baasje goed kunnen matchen. En voor mogelijke adoptanten is het fijn om hier in Nederland kennis te kunnen maken met de hond. Gastgezinnen zijn dus heel erg belangrijk, de kans op een succesvolle adoptie wordt hierdoor veel groter!

Heeft u ervaring met honden, een goed omheinde tuin en misschien zelfs een andere (stabiele) hond in huis, dan is uw hulp heel erg welkom. De opvang kan tijdelijk zijn, maar natuurlijk kunt u als gastgezin ook besluiten om uw opvanghond zélf te adopteren. Voor een ervaren "hondenmens" een uitdagend en dankbaar traject. Want hoe geweldig is het als een hond die in Roemenië kansloos is via jou een goede start krijgt van een nieuw leven als huishond in Nederland (of uiteindelijk jouw eigen beste maatje wordt)!

Wie stelt zijn of haar huis en hart open voor één van deze honden in nood? Meer informatie over het worden van gastgezin vindt u op de pagina Gastgezin worden. Daar vindt u ook ons online intakeformulier.

Update 21 april: Daisy heeft via een andere stichting een plek gevonden. Voor Blacky, Kora, Mucki en Elsa zijn we nog op zoek!
Update 28 mei: Deze honden hebben inmiddels met hulp van andere stichtingen een plekje gevonden 💖.
Op onze pagina Wachtend op een gastgezin vindt u een actueel overzicht van de honden waarvoor we gastgezinnen zoeken, voor tijdelijk of desgewenst met een optie op adoptie.