logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

een hond adopteren

Een hond adopteren: onze adoptie procedure
Je ziet een super leuke hond op onze website en denkt JA ❤️💜💚❗️
Dan gaan we écht niet over 1 nacht ijs. Een hond is immers een maatje voor het leven. Je verbindt jezelf voor 10 tot 16 jaar aan een dier. De hond moet dus bij jou(w leven en omgeving) passen, en jij moet bij de hond passen.

Daarom onze vijf stappen naar adoptie:

Stap 1️⃣ het intakeformulier. We vragen je het hemd van het lijf !!

Stap 2️⃣ als we denken dat je een goede match zou kúnnen zijn volgt een intake gesprek. We bellen je, we leggen je de procedure uit en vragen je wéér het hemd van het lijf.
Als jij die geweldige hond met alle info die je nu hebt nog steeds graag een fijn thuis wilt geven... én wij denken dat het wel eens een gouden match zou kunnen zijn dan gaan we door naar ...

... bij een hondje dat al in Nederland logeert:

Stap 3️⃣ de kennismaking. Nu wordt het spannend. Je gaat op bezoek bij het gastgezin en mag kennismaken met de hond. Het gastgezin kent de hond al goed en kan je heel veel vertellen. Je gaat vaak even samen wandelen. Eventueel neem je je eigen hond mee, om te zien of het ook tussen hen klikt. Sommige honden zijn erg afwachtend en zul je niet kunnen aaien, sommige komen juist enthousiast op je af. Hierop ben je voorbereid, immers het karakter en gedrag van de hond hebben we beschreven.

Na een uurtje of zo ga je weer naar huis om de kennismaking even te laten bezinken. Was er een klik, of denk je juist ‘toch beter van niet’. Beide is goed! Wees eerlijk naar jezelf en de hond toe. Ook al leek de foto nog zo leuk, als de klik er niet is, snappen we dat!
Wij vragen het gastgezin waar de hond logeert natuurlijk ook naar hun bevindingen, hun stem weegt zwaar.

... met een hondje dat nog in Roemenië verblijft, kun je geen kennismaking doen. Logisch natuurlijk. In het intakegesprek hebben we het daar dus ook over. De do’s en don’ts van de eerste weken. Zo belangrijk!!

Stap 4️⃣ en als je denkt WAUW wat een geweldig leuke hond, die wil ik liefst vandaag al mee naar huis nemen, dan doen wij nog een laatste stap: het huisbezoek.

We komen - op afspraak natuurlijk - graag bij je langs. Om te checken of je tuin écht veilig is, of je huis geschikt is voor een hond. Om je eventueel tips te geven. En vooral om écht zeker te weten dat de hondjes die zoveel hebben meegemaakt, die zo’n lange reis afleggen om veilig en geliefd te zijn, dat die honden ook écht goed terechtkomen. Want dat gunnen we ze zo ontzettend!

Als ook het huisbezoek positief is, mag je nu dan EINDELIJK die leukerd adopteren. Het moment dat je nieuwe maatje binnenkomt dat blijft je altijd bij. Het is wennen, het gaat niet allemaal vlekkeloos maar met rust, geduld, begrip en een zachte, duidelijke en vooral positieve aanpak kom je een heel eind.

Toch kan er iets zijn waar je hulp of advies bij nodig hebt. Dat snappen we (tsja, ook wij hebben immers allemaal zo’n leuke en soms ook ingewikkelde Roemeen in huis gehaald). Dus daarom is er:

Stap 5️⃣ de nazorg
We vragen je na de adoptie nog een aantal keer hoe het gaat. En we hebben de nazorg-service. Onze gedragsdeskundige, ervaringsdeskundigen en ook dierenarts staan klaar om je te helpen met tips, advies, een gesprek, etc. Daar gaan we echt ver in, en dat moet ook. We gunnen onze honden en ook hun baasjes het beste. En we snappen als geen ander dat je soms even een deskundige buitenstaander nodig kan hebben om mee te kijken/denken om je verder te helpen als je hond ongewenst gedrag vertoont, of angstig is, moeilijk omgaat met bezoek etc. Neem dus contact op. Blijf niet te lang tobben, twee weten meer dan één (en wij zijn met meer dan twee 😊)

Straydogs Rescue Nederland is een stichting, gerund door vrijwilligers. De adoptie bijdragen worden voor 100% besteed aan de honden (medische zorg, transport, nazorg, sterilisatie campagnes, voer etc). Daarnaast zijn we afhankelijk van donaties, want de adoptie bijdragen dekken lang niet alle kosten.

Het gaat ons er niet om zoveel mogelijk honden te plaatsen. Het gaat ons erom de honden én hun baasjes gelukkig te maken. Kwaliteit boven kwantiteit dus. Een goede match is zó belangrijk, daar doen we het voor!

Een hond adopteren: onze adoptie procedure in vijf stappen.