logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

buitenlandse hond adopteren

Uit onder andere de "opvangtuin" van mw. Geta zijn opnieuw honden gered en dit weekend in Nederland aangekomen 🚐! Odi, Ebba, Amada, Kandy en Gepetto zijn de mazzelhondjes 🙏. Alle vijf honden zijn rechtstreeks geadopteerd 🏡💞

DANK, dank, dank!! Vooral aan de adoptanten maar ook aan de donateurs en alle anderen die hebben bijgedragen aan dit succes 🙏🙏. Dit is waar we het voor doen; elke hond die in Roemenië geen enkele kans maakt op een gelukkig leven en dat nu in Nederland wél krijgt, is er één.

Het adopteren van één hondje
zal de wereld niet veranderen.

Maar voor dat ene hondje
is de wereld voorgoed veranderd.

〰️〰️〰️〰️〰️〰️

De reis in oktober van ons teamlid Jeanette naar onze contactpersoon in Boekarest, Ioana, heeft geleid tot dit succes ❤️❤️. Samen met Ioana heeft Jeanette verschillende asielen bezocht, om de door Ioana geredde honden te ontmoeten. Ze zijn ook bij mw. Geta op bezoek geweest.

De nieuwe informatie, foto's en filmpjes hebben voor deze honden geleid tot een geweldige ommekeer in hun leven: weg uit een Roemeens asiel en de kou, naar een liefdevol en warm thuis in Nederland ❤️❤️. We hopen dat er snel nog meer kunnen volgen 🙏 Overigens worden onze reizen naar de honden in Roemenië niet met geld van de stichting gefinancierd, maar privé betaald.

〰️〰️〰️〰️〰️〰️

EBBA gaat Puck heten. Ze is een senior hondje van naar schatting 9 jaar, een schatje. Veel kleine hondjes, ook Ebba, kunnen zich in Geta's tuin niet goed redden tussen de grotere en soms agressievere honden 😢. Deze hondjes worden dan als dat financieel mogelijk is door Ioana in een andere (betaalde) opvang geplaatst tot ze zijn aangesterkt. En hopelijk dient zich dan een adoptant of gastgezin aan. Voor Ebba is dat geluk gekomen 🙏❤️🏡

ODI heeft jarenlang in een particulier asiel gezeten. "Particulier" klinkt wellicht goed maar in het asiel waar Odi zat, komen de honden zelden uit de kennel en ook daar zijn geen verwarmde verblijven... Wel krijgen ze voldoende voer en is er meer toezicht en indien nodig ingrijpen; dat is een stuk beter dan de wantoestanden in gemeentelijke asielen.
Odi, het arme ventje spatte haast uit elkaar van de stress 😞; zo geweldig dat hij nu na die lange jaren alsnog een liefdevol thuis heeft met kundige begeleiding ❤️🙏🏡. Odi gaat Otje heten 🥰, Erg lief is hij al, nu heeft hij vooral tijd en begeleiding nodig om tot rust te komen.

Jeanette ontmoette ook GEPETTO ❤️. Een ouder hondje van naar schatting 8 jaar, met een handicap. Na een fractuur aan een voorpoot die destijds zonder behandeling is gebleven loopt hij op zijn pols. Een enorm lieve mensgerichte hond 🥰. Toen één van onze teamleden Jeanettes verhaal hoorde over Gepetto en zijn filmpjes en foto's zag, bood zij hem een thuis aan 🙏❤️.

Zij en haar man hebben bovendien een thuis aangeboden aan een slechtziende senior Boxer, die ook bij Geta verbleef. De Boxer herstelt nu langzaam van een operatieve ingreep en kon daardoor nog niet meereizen. Hopelijk lukt dat het volgende transport wél 🤞🤞.
De Boxer heet KIRA en Gepetto heet nu Satok, wat "fijne man" betekent ❤️❤️ En als alles loopt zoals gehoopt en gepland, komt met Kira ook nog een kitten mee 😃😘!

In de tuin van mw. Geta waren ook AMADA en KANDY er erg slecht aan toe 😞. Met onze financiële steun hebben ze medische verzorging gekregen en zijn ze in een particulier asiel geplaatst. Ook deze beide hondjes zijn heel lief en zachtaardig; Kandy is daarnaast wel een hondje dat in (zelf)vertrouwen nog flink mag groeien. In het thuis dat ze nu heeft, gaat dat vast goed komen!

Zo fantastisch dat nu ook deze twee hondjes hun afschuwelijke verleden kunnen gaan verwerken en kunnen starten met een nieuw leven: als geliefde huishonden in Nederland ❤️! Amada gaat Maartje heten; Kandy blijft Kandy 🙂.

We wensen de honden en hun gezinnen heel veel geluk en plezier met elkaar ❤️🍀❤️🍀

Een buitenlandse hond adopteren redt meestal letterlijk een leven. Want een leven lang in een asiel, dat is geen leven. Een goede voorbereiding en een betrouwbare stichting die goede begeleiding en nazorg biedt zijn belangrijk bij de adoptie van een buitenlandse hond.