logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein rescue hondje

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: senior hondje, circa 8 jaar
Formaat: klein hondje
Kan met kinderen: vanaf 13 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Adoptie bijdrage: €275,00 (niet van toepassing bij tijdelijke opvang)

Informatie:
Wie geeft Ebba een fijne plek in Nederland? Dit hondje verbleef in de tuin van mw Geta. Daar ging het slecht met haar; ze kon zich niet staande houden tussen de grotere en agressievere honden... Onze contactpersoon Ioana regelde daarom voor haar een plek in een kleinere particuliere opvang.

In deze kleinere opvang was Ebba de eerste tijd bang maar gaandeweg kreeg ze meer (zelf)vertrouwen. Inmiddels is ze een heel erg lief en aaibaar hondje! Eén van onze teamleden ontmoette haar tijdens haar bezoek aan Ioana en de asielen in de omgeving (zie ook de filmpjes onderaan deze pagina).

klein rescue hondje In Roemenië hebben honden in een asiel of andere opvang zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden. Daarbij zijn de omstandigheden in de asielen niet te vergelijken met die in Nederland; het is er overvol en onverwarmd en door het enorme aantal asieldieren is er weinig tijd voor aandacht voor de individuele honden.  

Ebba is reisklaar voor een enkele reis naar Nederland. Ze is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een gezondheidscheck gehad. Natuurlijk heeft ze ook een eigen paspoort. We zoeken voor haar een gastgezin voor tijdelijke opvang en begeleiding tot aan haar adoptie, of een adoptant.

Profiel adoptant of gastgezin:
We weten erg weinig over Ebba maar de overgang van Roemeens asiel naar een leven als huishondje in Nederland is natuurlijk heel groot. We zoeken daarom voor haar een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een goed omheinde tuin*.

* Dit hondje verblijft nu nog in een privé opvang in Roemenie. Ze is waarschijnlijk nog niet zindelijk en geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Ebba een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze hond wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin dit hondje tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven tot aan adoptie?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze hond of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In oktober 2023 bezocht één van onze teamleden een aantal asielen in Roemenië. Daarbij heeft ze ook Ebba ontmoet.
Ze maakte onder andere onderstaand filmpje...:

Foto's en filmpjes van Ebba::

Filmpjes van oktober 2023: